Czy ktoś używa SPV C600 do nawigacji?

• 14 Odpowiedzi
  • 1923 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 24, 2006, 14:37:41 »
Interesuje mnie jakiego programu i jakiego odbiornika GPS używacie w swoim c600 do nawigacji. Jest kilka tematów na forum dotyczących tego problemu ale nigdzie nie ma konkretów.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2006, 14:46:16 »
TT5 + Holux 236.
Jest to wprawdzie jak dla mnie rozwiązanie awaryjne ale działa - sprawdziłem kilka razy. W polsce działają tez ładnie punkty z poi.mobilne.net
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2006, 14:52:15 »
U mnie rowniez taka sama konfiguracja (co prawda ja mam Qteka 8310 ale to prawie to samo). Rowniez dziala bez problemu :)

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2006, 17:50:04 »
Panowie
Posiadam SPV C500 i chcialbym uruchomic GPS
Czy ktos moze mi podac jak to trzeba zrobic , czy trzeba zmienic ROM , no i jaka glowice mi radzicie
Dzieki z gory

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2006, 18:01:26 »
Najpierw jednak troche poczytaj, pozniej kup jakis program do nawigacji dla smartphonow + gps na bluetooth. Rom-u nie trzeba zmieniac  ;)
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2006, 10:09:04 »
mam SPV c600 karte 512MB
zainstalowanego TomTom5 bo niestety wersji 6 jeszcze nie ma albo nie moge znalezc, szkoda gdyz pod wersje 6 mapa polski jest duzo dokladniejsza

mam wgrany soft i-mate sp5 i nie mazadnego problemu zeby tomtom na tym dzialal

jako GPS uzywalem jakis tani kupiony na allegro na chipsecie sirs czy sirf III nie pamietam teraz ale napewno sa jeszcze do kupienia to jeden z najpopularniejszych chipsetow obecnie.

pozdr

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 20, 2006, 10:34:24 »
Cytat: "pa6502pa"
CLAUDE
Dzieki za wiadomosci ale wiele sie nie dowiedzalem od ciebie , to ze ty nie miales problemu z Rom  to masze wiecej szczescia niz rozumu
Bo musze ci powiedzic ze nie kazda glowica (gr230, 236 ) sa kompatible i jak sie nie myle to trzeba znienic ROM.
Na koniec  co do czytania to czytam wystarczajace , a jak sie nie myle to  forum chyba sluzy do wymiany zdan i wiadomosci

Jakie pytanie taka odpowiedz. Naucz sie najpierw formulowac precyzyjne pytania to i odpowiedzi bedziesz mial lepsze. Dodatkowo przydaje sie umiejetnosc szukania i czytania, wszystko o co pytasz bylo juz na tym forum. Bez wzgledu na rom ( uzywalem na spv c500 wszelkich mozliwych z wm2003 jak i WM 5.0) bez zadnychj problemow pracowaly z gps-ami rikaline, globalsat, royaltek. Pierwszy raz slysze o problemach z "glowica" gr230. Sprzedaj najlepiej swoja spv i kup sobie cos prostszego bo nie wiem jak u Ciebie ze szczeciem ale rozumu nie masz w nadmiarze
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2006, 10:51:34 »
Ja używałem C500 z TTmobile 5 i odbiornikiem GPS na BT. Najpierw był to Rikaline, teraz używam GLobal Sat BT 359. Wszystko gra ok, ale sam telefon nie nadaje sie do nawigacji, bardziej adekwatnym rozwiązaniem jest jakis PPC, większy ekran i możliwości, poza tym aplikacji jest więcej, a jak wiadomo TT ma cienkie pokrycie Polski.

pa6502pa
Nie uważam aby ROM miał jakikolwiek wpływ na działanie GPS, jednak sądzać po tym, co napisałes możliwe ze próbowałes instalować jakiś program pod PPC, nie pod smart. Opisz dokładnie problem, na jakim sofcie, co się dzieje to pomożemy. Rzucanie bluzgami na początku raczej nie jest wskazane.
Pozdrawiam
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 15, 2007, 15:39:00 »
co to jest za odbiornik gps na BT ??
ma ktos jakis link na to urzadzenie ??

EDIT do tego na dole, dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz, juz wiem co to ma byc za odbiornik, tylko ze wczesniej wlsnie myslalem ze to juz jest w telefonie, a jednak trzeba dokupic.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 15, 2007, 16:57:21 »
A google zamknęli ??

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 15, 2007, 17:14:09 »
Cytat: "spokorobi"

EDIT do tego na dole, dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz, juz wiem co to ma byc za odbiornik, tylko ze wczesniej wlsnie myslalem ze to juz jest w telefonie, a jednak trzeba dokupic.

nie no...jestem za tym aby posty można było pisać dopiero po trzy miesięcznej obecności na forum....

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 15, 2007, 17:44:12 »
Cytat: "bikekowal"
Cytat: "spokorobi"

nie no...jestem za tym aby posty można było pisać dopiero po trzy miesięcznej obecności na forum....

... i przy odpowiednio wysokim IQ, wyższym od IQ cegły.

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 15, 2007, 20:56:53 »
czlowieku nie kazdy jest mistrzem w roznych dziedzinach, teraz widze spamujesz, ale musialem odpowiedziec , za co pewnie dostane bana, ale coz zaloze nowy login pewnie, sam zobacz ile te twoje 2 posty mi pomogly :/ ehh, oczywiscie nie kwestionuje twojej wiedzy bo na bank nie jednemu pomogly (moze dla tych co wlasnie o gogle nie slyszeli i wiedza juz co to jest)

pozdrawiam spokorobi

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 15, 2007, 21:03:52 »
Nie bądź zdziwionym, że ktoś na tym forum Ci odpowiada w taki sposób, ale jest regulamin, który należy przeczytać, zrozumieć i co ważniejsze, stosować się do niego. Jeśli zadajesz pytanie tak banalne, tak oczywiste, to powinieneś skorzystać z tego, że ktoś wcześniej zadał sobie trud napisania obszernego działu dla początkujących oraz odpowiedzi na pytania podobne do Twoich...

*

Offline radeksc

• *
  • 52
Re: Czy ktoś używa SPV C600 do nawigacji?
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 22, 2007, 19:37:26 »
Cytat: "lutar"
Interesuje mnie jakiego programu i jakiego odbiornika GPS używacie w swoim c600 do nawigacji. Jest kilka tematów na forum dotyczących tego problemu ale nigdzie nie ma konkretów.

Używam Tom Tom Mobile 5 oraz gps Nokia LD 3W - działa znakomicie i wystarczająco - SPV C600