czy ktos sprawdzal rom od cingular`a 2125 ?

• 15 Odpowiedzi
  • 943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline R.E.D.

• 484
« dnia: Wrzesień 14, 2006, 13:32:14 »
wlasnie wgralem, ale nie widze zbytnio roznic  :P (jak na razie)

najlepsze jest to, ze pomimo wypuszczenia przez orange romu o wersji 2.0.14.0 rozni sie on od poprzedniego tylko wersja radia  :]

rom cingular`a o oznaczeniu 2.0.13.0 rozni sie czyms znacznie wazniejszym - systemem, ktory jest w wersji 5.1.195 (build 14928.2.2.0), a wiec w skrocie jest to wersja AKU 2.2. radio ma w wersji 4.1.13.12_02.2501.

pierwsza rzecza jaka sie rzuca w oczy to jeden jedyny jezyk do wyboru: US English (co jest dla mnie dosc dziwne zwlaszcza biorac pod uwage popularnosc jezyka hiszpanskiego w stanach :mysli: )

kolejna rzecz to migajaca nazwa operatora naprzemiennie z napisem "home service" - niestety na razie nie doszedlem jaka jest tego przyczyna i gdzie to wylaczyc.

wg opisu roznic pomiedzy AKU 2.0 i 2.2 jest wymieniony szybszy czas staru, ale nie wiem czy na smartphonie tez jest to zaobserwowane - niestety nie mierzylem wczesniej  :P

dla chetnych rom jest do pobrania ze strony htc: http://www.htcamerica.net/support/cingular_2125_downloads.html

dodatkowo wgralem sobie radio w wersji 4.1.13.19_02.37.01, ale na razie rowniez nie zaobserwowalem zadnej roznicy  :S

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2006, 10:13:37 »
znalazlem mozna by powiedziec jakis blad:

po ustawieniu w rejestrze gridview na 0 (widok listy w start menu) owsze robi sie lista, ale w momencie wejscia do katalago (np gry albo akcesoria) i wyjsciu lista nagle zmienia sie w ikony  :terrified:

ma ktos jakis pomysl?  :P

edit: to nie jest jednak blad - sa dwie wartosci w rejestrze i druga tez nalezy zmienic

to samo tyczy sie raportow sms - nalezy skasowac wartosc "DisableSMSDeliveryReceipt" i wtedy dopiero w opcjach pojawi sie mozliwosc wlaczenia/wylaczenia raportow  ;)

jak na razie wszystko jest ok (zwlaszcza joy  :D )

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2006, 13:43:23 »
I jak sprawuje się ROM od cingular`a? Czy na dzień dzisiejszy jest to najnowszy ROM? Warty polecenia, bo planuję zmienić swój oryninalny ROM w c600 na coś nowszego i zastanawiam się który wybrać... :mysli:
Rozumiem, że polskiego języka nie posiada, ale da rade zaimplemenotwać mu polskie T9?

Co do ikonek w menu to może spróbuj AbstractMenu?

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2006, 20:34:45 »
ten program jakos nie przypadl mi do gustu  :P

poradzilem sobie - okazalo sie, ze byl jeszcze jeden wpis o podobnym dzialaniu (nie wiem co w tym mial za "biznes" cingular, ale pewnie sie nie dowiem)  ;)

jesli chodzi o windows to jest najnowszym romem (aku 2.2), ale najnowsze radio trzeba dograc osobno (nie jest to problemem  ;) )

ogolnie poza kilkoma dziwnosciami (jak wylaczenie w rejestrze opcji raportow, ww menu, bannerem podczas rozmow), ktore oczywiscie da sie "naprawic" nie widze nic zlego w jego sprawowaniu sie  ;)

poslki jezyk t9 chcialem dograc, ale czekalem na plik od johana, ktory to ma powpisywane do slownika polskie slowa bez ogonkow  :] i nadal nie potrafie sie doczekac  :bored:

jesli ktokolwiek bylby bardziej zainteresowany ww romem, to moge podac jak "naprawic" ww niedogodnosci  :)

jest jeszcze jeden plus: cingular udostepnia dla swoich uzytkownikow darmowy "office" clearvue, ktory jest rowniez na oficjalnej stronie htc do pobrania. niestety po jednej probie programy rzeczywiscie sie zainstalowaly, ale nie potrafilem znalezc nigdzie ikon  :worried: (byly natomiast podczas wyboru aplikacji, ktora ma zostac otwarty nieznany typ pliku). nie wiem jaka tego jest przyczyna - moze cos zmienilem w rejestrze dla proby i zapomnialem powrocic do pierwotnej wartosci  :mysli:

zapomnialem dodac, ze naprawia blad joya jaki wystepuje w romie i-mate. jednak nie naprawia i nie wiem dlaczego bledu, ktory jest chyba w kazdym romie: przy ustawieniu dzwieku klawiszy na "dzwiek" niec nie jest odtwarzane  :wkurzony:

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2006, 17:58:47 »
I nadal mam dylemat... :) Zastanawiam się nad romem imate z aku 2.0 lub tym od cingular'a. Jeśli różnica między aku 20, a 2.2 leży jedynie w prędkości startu to lepiej chyba mieć rom PL  ;)
Czym różnią się romy:
imate_SP5_WWE_1.5.331.4 od i-mate_SP5_WWE_2.5.331.2 (bo nowszych chyba nie ma)? Czy do c600 również pasuje rom od sp5m czy tylko od sp5? - wiem, że sp5m posiada dodatkowe klawisze, ale nie wiem czy w związku z tym powstanie jakaś kolizja.
Apropo nowszej wersji radia, jest różnica przy jakim romie ją zaktualizujemy czy nie (i skąd można pobrać najnowszą wersję)?

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2006, 12:29:51 »
wybor nalezy do ciebie  ;) mi na poslkim nie zalezy  :))

te romy , ktore podales nie maja jezyka polskiego - musisz wgrac rom RUS
aku 2 to ten z oznaczeniem 2.5.... ostatnie cyfry roznia sie wersjami jezykowymi  ;)

skoro masz wgrywac rom i-mate to nie ma po co kombinowac z sp5m. rzeczywiscie ma dodatkowe klawisze i byc moze czesc funkcji bedzie na nich ustawiona - wtedy czekaja cie zmiany w rejestrze zeby ustawic funkcje na standardowych klawiszach  :P

wersja radia jest wgrywana osobno (tak jak np obrazek startowy) i mozna ja wgrac niezaleznie od wersji romu. jesli chcesz moge ci wyslac na maila ;)

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2006, 13:18:40 »
No tak, mój błąd, machnąłem się.  :P Miał to być rom i-mate_SP5_RUS_2.5.332.1.zip  :proud: A czy romie od imate są jakieś dziwne utrudnienia jak w przypadku cingular'a? Pobawić się to nie będzie problem, ale chciąłbym wiedzieć czego oczekiwać :]
Co do wersji radia to z chęcią poproszę... adres maila wysłałem Ci na PW.  :proud:

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 20, 2006, 14:04:01 »
w romie i-mate pamietaj zeby nie ustawiac dzwieku klawiszy "brak" bo bedziesz mial duze problemy z joyem. ustawienie na "ton" prawdopodobnie usunie problemy z joyem i zaowocuje brakiem dzwieku  ;)

poza tym nie znalazlem zadnych utrudnien  :)

rom z radiem wysle niebawem  :D

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 21, 2006, 15:19:59 »
Dźwiek klawiszy i tak zawsze miałem wyłączony, więc to nie problem... :]
Już nie musisz wysyłać mi radia, sam znalazłem na MoDaCo, ale dzięki za dobre chęci.  :proud:
Właśnie jestem po updgrade oprogramowania i zabieram się do instalowania softu... :))

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 21, 2006, 21:48:23 »
radio ci wyslalem, ale gmail odeslal mi go z bledem niedozwolonego zalacznika  :]

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 23, 2006, 16:43:33 »
Jeśli możesz, to napisz jak uporać się z tymi opisanymi przez Ciebie "dziwnościami", bo mam ochotę przetestować ten ROM... :]

*

Offline szkari

• *
  • 89
  • Sprzęt: Airis T620 (klon MIO p550)
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 23, 2006, 18:50:14 »
co to jest to radio i AKU ?

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:07:17 »
Cytat: "szkari"
co to jest to radio i AKU ?

Radio to moduł GSM w naszych spv'kach i mowa tu o wersjach softu obsługujących ten moduł, natomiast o AKU możesz poczytać TUTAJ...  :)

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 25, 2006, 13:21:01 »
sorki, ze tak pozno, ale nie mialem wczesniej czasu zeby to opisac  ;)

lista zamiast ikon:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shell\StartMenu\GridView=0
nalezy skasowac lub zmienic wartosc na 1

raporty sms:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings\DisableSMSDeliveryReceipt=1
nalezy skasowac wartosc

*

Offline KuK

• *
  • 90
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 25, 2006, 19:19:07 »
R.E.D. wielkie dzięki za info...  :proud:

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 25, 2006, 23:09:55 »
spoko

zapomnialem jeszcze dodac, ze kasowanie bannera cingulara jest podane tutaj: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=315107#315107  ;)