Clear Storage w SPV C600

• 6 Odpowiedzi
  • 792 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Clear Storage w SPV C600
« dnia: Styczeń 11, 2007, 12:18:54 »
Clear Storage w SPV C600 z tego co wyczytałem w instrukcji powoduje usunięcie z pamięci wszystkich danych w tym kontaktów, zadań, pozycji kalendarza oraz przywrócenie ustawień fabrycznych.

Rozumiem, że zmiany dokonane w rejestrze też zostaną cofnięte?

Trochę mnie to martwi, bo tel ma zdjętą blokadę aplikacji. Chcę zrobić Clear Storage żeby oczyścić pamięć telefonu. Wiem, że problem z brakiem pamięci w C600 to norma, nie posiadam zbyt wiele pamięci zajętej przez programy i fotki oraz wywaliłem pliki tymczasowe z przeglądarki internetowej a pamięci w tel zostało już niewiele. Generalnie wszystko wrzucam na kartę pamięci i chyba Clear Storage to dobre wyjście, aby odzyskać trochę pamięć w tel.

*

Offline bikekowal

• 13104
Clear Storage w SPV C600
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2007, 15:01:44 »
Clear storage to inaczej HR, czyli hard reset. Czyści wszystko, ale co do blokady MS, to różnie bywa, przynajmniej na C500, generalnie nie powinien jej przywrócić.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Clear Storage w SPV C600
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2007, 15:16:25 »
Cytat: "bikekowal"
Clear storage to inaczej HR, czyli hard reset. Czyści wszystko, ale co do blokady MS, to różnie bywa, przynajmniej na C500, generalnie nie powinien jej przywrócić.

Po HR w c600 konieczne jest ponowne zdjęcie blokady aplikacji, jestem tego 100% pewien bo zawsze po HR muszę zdejmować blokadę.

*

Offline bikekowal

• 13104
Clear Storage w SPV C600
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2007, 15:33:19 »
Możliwe, w C500 nie było na to reguły.

Clear Storage w SPV C600
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2007, 15:52:05 »
Panowie może głupie pytanie, ale jesteście pewni, że w C600 Clear Storage to Hard Reset ta funkcja jest dostępna bezpośrednio w AKCESORIACH.    W telefonie C500  Hard Reset dokonuje się kombinacją klawiszy sądziłem, że w C600 wygląda to podobnie.

*

Offline bikekowal

• 13104
Clear Storage w SPV C600
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 11, 2007, 16:04:17 »
W C500 HR można dokonać poprzez kombinację klawiszy jak i poprzez czyszczenie pamieci magnetycznej. To dokładnie to samo, sprawdzałem przed 15 minutami.

*

Offline plusdd

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC HD 4GB
Clear Storage w SPV C600
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2007, 15:34:12 »
Czy istnieją programy do zwalniania pamięci "storage". Przez przypadek chciałem zainstalować grę przeznaczoną dla ppc na mojego smartphona. Nie zainstalowała się oczywiście ale pamięć storage jest w 90% zajęta choć przed instalacją z pewnością było mniej. Teraz wyświetla mi się komunikat co jakiś czas że brakuje pamięci a do instalacji innych gierek brakuje mi miejsca. Pytanie 1:Pamięć storage to coś jak ram?
Pytanie 2:Czy są do jej oczyszczenia jakieś programy lub sposób?
WM6.5 blackSTONEhenge HyPer Co0kie wth Manila 2.5