c600 smartphone brak miejsca

• 7 Odpowiedzi
  • 1138 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 12, 2006, 08:29:58 »
Witam, mam następujący problem...

Mam spv c600, i niewiem jak sobie poradzić z ciągłym brakiem miejsca w telefonie.

Niewiele na nim instalowalem i staram sie wszystko wrzucac na CF 1Gb.

No i to ze mam 1 Gb niewiele mi tak naprawde daje ponieważ:

Jeśli chce instalować coś przez CAB to musze wrzucić na telefon a na nim mam caly czas zawalone miejsce.

Ramu mam wolnego caly czas troche poniżej 20 mega.

Folder windows zajmuje mi ponad 65 mega i mam w nim setki plików z czego większość to *.mui, *.dsm no i oczywiście *.dll z tego co znalazlem to raczej normalne bo to pliki powiązane z obsługą wielu języków mowa o mui.

Co możecie mi porradzić ? oczywiście przeszukałem cały tel i nigdzie nie ma jakiegoś ukrytego stosu zdjęć czy paru mp3 ktorych zapomnialem.

Dziękuję z góry za pomoc !!

*

Offline hubs4

• 10
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:36:25 »
hmmm C600 chyba obsługuje sd a nie cf?pozatym ja instaluje cab z karty pamieci...

*

Offline dewuu

• 45
Spróbuj tego:
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2006, 12:50:47 »
Witaj.
Spróbuj tak:
1. zainstaluj sobie jakiś program do edycji rejestru
2.Zmień wartość klucza "HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ ProgramFilesDir" na coś innego
3. zrób soft reset
4. daj znać czy pomogło :-)

Pozdrawiam!

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2006, 22:37:10 »
dobra Panowie jutro sie tym zajme, z tym cf to oczywiscie pomylka oczywiscie ma sd, jesli chodzi o instalowanie to caby rzeczywiscie mozna ladnie instalować ale czasami mam programy ktorych tylko exe mam na kompie i wówczas juz nie mam wyboru.

Problem mój z miejscem nie wiąże się z tym ze instaluje co popadnie, tylko jakoś naturalnie ubuwa mi nieprzerwanie miejsca. nic nie instalowalem od ostatniego czasu a teraz juz mi piszczy, ze nie ma miejsca :|

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2006, 23:52:52 »
HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ ProgramFilesDir

nie widze czegoś takiego :(

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2006, 10:10:19 »
jesło używaś przeglądarki internetowej na nim to musisz wejść do internet exploatora-menu-opcje-pamięć i wyczyść pliki tymczasowe,cookie i historie, gdyż to one zabierają ci pamięć "przechowawyniową".
pzdr

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2006, 12:46:02 »
Co do plików tymczasowych IE to można użyć tego:
http://www.modaco.com/IMPORTANT_Pocket_IE_files_on_Storage_Card_Patch-t231188.html
Używam od jakiegoś czasu i skończył się problem z brakiem pamięci

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2006, 00:34:46 »
Dziękuję Panowie, dokladnie o to chodziło :)