C600 ruska czcionka w systemie np w sms a soft polski

• 8 Odpowiedzi
  • 1133 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 09, 2007, 13:43:13 »
1. Jak w temacie , Kupilem c600 zrobiłem twardy reset polski lang i         wszystko jest pieknie PL ale nie moge nic napisac bo pod klawiaturą jest    ruska czcionka POMOCY nie da sie nic z tym ustawic .W ustawieniach jest polski jezyk i region.

2.Ustawiam dzwonek MP3 i strasznie cicho gra, poza tym chyba   przy      kopiowanu na fon plik sie przekonwertowuje na gorszą jakość ??
   to znaczy ze dobrze gra jako dzwonek tylko wave ??

3. Bardzo prosze o link do konfiguracji GPRS, MMS w PLUSIE, szukam
    wszedzie na kilku forach i bez problemu znalazłem ere, orange,           nawet heyah, ale plusa nie

4. Reszta jet super poza wiszącymi procesami w tle

5. A i jeszcze - czy mozna z karty sim przezucić kontakty na telefon - bo odwrotnie tak ale nie widze takiej opcji

Dziekuje za ewentualną pomoc i szukam dalej

*

elektryk

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2007, 13:52:53 »
ruska klawiatura  :)) , klawiatura do wymiany, albo naklejki opracowac. procesy w tle trzeba zabijac -tam w ustawieniach jest taka opcja, ktore aktywne.
cab do plusa chyba nawet na tym forum gdzies zakopany jest.

*

olmeca

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2007, 14:35:06 »

thx ale bez polskiej klawiatury nic nie moge napisac !!!
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2007, 15:05:13 »
dzieki juz troche tez znalazlem i nie pomyslalem ze na głównej stronie bedzie opis :)

Ale z tą kalawiaturą chodziło mi o to ,że czcionka jak pisze np smsa albo chce zapisac ustawienia konfiguracji gprs jest ruska jakies ich krzaczki, a wczesniej było normalnie i nie da sie skonfigurowac telefonu ich literami , myślałem że jest gdzies w ustawieniach możliwość przestawienia liter z ruskich na nasze albo eng. i nie znalazłem - ja cie nie mam pojecia co to i gdzie.

system                  5,1,195
kompilacja            14847,2,0,0
wersja operatora    2,5,332,1
rom                      2,0,8,0

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2007, 15:12:22 »
Eureka ameryke odkryłem
Rozwiązanie było bajecznie proste - trzeba przestawic znaki na T9 pl w wiadomosciach i system widzi normalne litery - szok a 3 godz spedzilem na necie bez sensu

Wielkie THX

*

elektryk

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2007, 15:52:48 »
nic bez sensu nie spedziles 3 godziny w necie. przynajmniej bedziesz wiedzial, zeby napisac 'krzaki' zamiast 'ruska czcionka'. ale ok.

*

olmeca

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2007, 16:24:04 »
jakie krzaki !!!! to sie nazywa CYRYLICA  :)) borysj5 dzieki tym 3 godzinom ktos bedzie wiedzial co zrobic jak mu sms w cyrylicy przyjdzie ]:>

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2007, 17:59:58 »
To może sie przydac fakt a powiedzcie jeszcze jak albo jakim programem moge zarządzać kontaktami w c600 chodzi mi o zapisanie listy kontaktow z karty sim na telefon ?
I jeszcze cos konfiguruje internet w plusie chodzi ładnie do poki nie probuje zrobic ustawien dla MMS wtedy fon sie zawiesza i nie dziala GPRS o co chodzi ?

*

olmeca

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2007, 10:04:56 »
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=10887 - cos o plusie i konfiguracji

http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=58515&highlight=kontakty http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=54728 - dwa watki o kontaktach.

Propozycje mam taka zeby poswiecic olejne 3 goziny na zapoznanie sie z dzialem gdzie pisza o smartphone`ah, bo wszystko da sie znalezc :]