c600 - problem z Activesync

• 9 Odpowiedzi
  • 1362 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

c600 - problem z Activesync
« dnia: Styczeń 14, 2008, 15:38:39 »
Kupiłem telefon, no i oczywiście już pierwsze problemy z naszą ukochaną windowsowską platformą :) Chciałem sobie zainstalować oprogramowanie do swojego telefonu, a tu zonk, wyskakuje błąd:

Niestety windowsa mam, ale nie kupowałem go od Billa :) Więc raczej z aktualizacją będzie problem. Teraz nasuwa się moje pytanie, Czy jest może jakiś zamienny program, którym wgram Gry, aplikacje, filmy, muzykę?? Albo jakiś sposób na obejście tego?? Ściągałem też Activesync 4.5 (z telefonem dostałem 4.0) Normalnie sie zainstalował, ale nie chce wykryć mojej c600. Proszę o pomoc bo powoli zaczynam być zły na ten telefon...

*

Offline kub11

• **
  • 169
  • Sprzęt: SPV C600 > XDA Exec > XDA Flame > Nokia N900
Odp: c600 - problem z Activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2008, 15:54:43 »
Możesz zastosować ten: http://pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=-1&sortby=t&sort=asc&f_id=658 program, ale nie będziesz mógł korzystać z synchornizacji i instalowania programów prosto z PCta.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2008, 16:35:24 »
no ok ale gdy to ściągnę to pojawia mi się plik cab, który chyba mam wgrać do telefonu?? Jak mam to zrobić bez Activesynca??

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2008, 16:43:17 »
kłania się podstawowa wiedza - zalecam lekturę faq i działu dla początkujących - linki na www.pdaclub.pl
.cab'y instalujesz bezpośrednio z c600
wystarczy czytnik kart lub WM5torage do którego link dostałeś

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2008, 17:07:01 »
Po pierwsze to musimy mieć zainstalowaną na komputerze stacjonarnym aplikację Microsoft Active Sync, która pośredniczy w wymianie plików miedzy biurkową maszyną, a palmtopem.
Dalszy ciąg zależy już tylko od formy w jakiej otrzymujemy dany program:
- plik uruchamiany .exe lub cały pakiet instalatora:

W tym przypadku należy uruchomić ów plik na komputerze stacjonarnym,
(jednoczesne połączenie PDA z PeCetem nie jest wymagane), instalator rozpakuje dane i przegra je do odpowiedniego folderu, skąd w czasie synchronizacji zostaną one pobrane do palmtopa.

- plik .exe, który nie daje się uruchomić na biurkowym komputerze

Jeśli podczas próby odpalania takiego programu, naszym oczom ukaże się okienko informujące, iż nie jest to aplikacja przystosowana do naszego systemu operacyjnego, to znaczy że ów plik należy uruchomić na palmtopie. Przy użyciu Active Synca przegrywamy ten plik i startujemy go tam za pomocą File Explorera. Wtedy zazwyczaj program się już nie instaluje, ponieważ jest już w ostatecznej formie.

- pliki .cab, które po rozpakowaniu na komputerze stacjonarnym ukazują kilka plików o nazwach i rozszerzeniach zbudowanych z dziwnych znaków.

Ten plik należy również „ręcznie” przegrać na PDA i tam uruchomić. Palmtop automatycznie zainstaluje tą aplikację w odpowiednim folderze.

chodzi o to?? Ale nie rozumiesz że ja nie mogę zainstalować activesynca, co za tym idzie nie moge NIC wgrać na telefon?? A co do ostatniego akapitu to jak mogę taki plik "ręcznie" przegrać na pda?? przecież on nie działa jako dysk przenośny... proszę o pomoc...

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 14, 2008, 17:37:33 »
jak zainstalujesz na PDA WM5torage to będziesz mógł wgrać, fakt, że bez połączenia z telefonem nie przegrasz na niego instalki WM5torage więc jest to błędne koło
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 14, 2008, 17:52:36 »
Musisz albo zainstalować tego service packa albo przerzucić plik .cab na kartę.
Kup jakiś czytnik kart - teraz kosztują one grosze, a wgrywanie plików jest o wiele szybsze.
Bez WM Storage też powinno wykryć telefon...

*

Offline mmokrzycki

• *
  • 93
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 14, 2008, 18:17:55 »
jak zainstalujesz na PDA WM5torage to będziesz mógł wgrać, fakt, że bez połączenia z telefonem nie przegrasz na niego instalki WM5torage więc jest to błędne koło
Można przez GPRS/EDGE.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 14, 2008, 18:40:22 »
znalazłem w necie sposób jak zainstalować sp2 na pirackim Windowsie, jak to wypali to na pewno napisze tu o tym :)

EDIT: SP2 ładnie wszedł, steroniki też się zainstalowały, ale nadal Activesync nie chce wykryć telefonu :/ W czym może być tu problem?? Może mi ktoś napisać od podstaw jak skonfigurować Activesynca aby widział mój telefon?? Przez ten telefon wychodzę już z siebie... :/:/:/
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2008, 20:33:10 wysłana przez smola93 »

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 14, 2008, 21:54:37 »
Już sobie poradziłem, wszystko ok, Activesync śmiga aż miło :) Jeszcze mam tylko jedno pytanie, Czy ten soft podany tu - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=57612.0 To jest WM6 PL?? :P:P