c600 - jak wylaczyc edge??

• 4 Odpowiedzi
  • 606 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline R.E.D.

• 484
« dnia: Sierpień 18, 2006, 11:40:30 »
czy nie wiecie jak mozna wylaczyc edge? chcialbym zeby polaczenie odbywalo sie tylko poprzez siec gprs  :S

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2006, 14:18:45 »
ale co za roznica, gprs automatycznie sie przelacza w edge gdy ma zasieg, koszty sa takie same

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2006, 19:13:55 »
Cytat: "Mathias1991"
ale co za roznica, gprs automatycznie sie przelacza w edge gdy ma zasieg, koszty sa takie same

nie chodzi o koszty tylko o baterie  :]  rano ok 8-9 odlaczylem od ladowarki telefon i wlasnie przed chwila mi sie rozladowal  :terrified:  rozumiem, ze smartphone pobiera duzo wiecej energii od przecietnego telefonu, ale bez przesady  :wkurzony: przynajmniej moglby wytrzymac te 12 godzin to by bylo ok  :S

wydaje mi sie ze bez edge bedzie zuzywal nieco mniej energii  :mysli:

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2006, 19:47:35 »
Heh a jakie masz podstawy by tak sądzić ?? Pobór zasilania bedzie identyczny na GPRS i EDGE. Mozesz wywaliś konfiduracje GPRS i nie będzie się łaczył ale pobór zasilania i tak sie niezmieni.
Uformatuj baterię, sprawdź czy jakaś aplikacja nie chodzi ci w tle i nie zużywa procesora, sprawdź czy wygasza się ekran, mniej się baw :) i na końcu jak już wszystko zawiedzie kup mocniejszą baterię.
Pozdrawiam

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2006, 20:24:26 »
dlaczego sadzisz ze pobor bedzie identyczny?

wg mnie moze byc mniejszy jesli nie bedzie korzystal z o wiele szybszej transmisji edge  :S

jesli chodzi o programy to naturalnie ze wtle chodzi smartgadu i czesto sie swieci wyswietlacz bo rozmawiam z ludzmi  >:) szukam jednak sposobu na wydluzenie pracy  :]

bateria normalnie trzyma mi okolo 4 dni i jest sformatowana  ;) mocniejszej nie widzialem (poza niskobudzetowa angielska strona sklepiku internetowego, na ktorej wieksza pojemnosc moze byc tylko wymyslem projektanta etykiety ;) )