BootLoader... problem??

• 5 Odpowiedzi
  • 1239 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BootLoader... problem??
« dnia: Wrzesień 20, 2008, 18:16:34 »
witam. mam malutki albo duuuuuuuzy problem. dzisiaj, doslownie kilka minut temu dostalem sms, a wiec jak zawsze klikam prawym soft key-em aby odczytac, elegancko, pieknie weszlo w wiadomosci, ale gdy kliknolem na wiadomosc nie chciala sie otwozyc, ale po pewnej chcili sprawdzam joy-a i okazuje sie ze idzie tylko w prawo i w dol :/ wyszedlem z wiadomosci i chcialem wejsc w menu, niestety dopiero po 5 razie naciskania lewego soft key-a wszedl, wiec pomyslem cos nie tak, wylaczylem koma i po wlaczeniu uruchamia sie bootloader :/ i na tym staje :/ nic nie robilem przez caly dzien na komie, nagle tak sam z siebie cos mu odwalilo :/ postanowilem hard reset zrobic, czyli 2 soft keye i power i kom sie uruchomil normalnie O_o nic nie wyskoczylo czy robic format :/ jednak nie wszystko jest super :/ a mianowicie dzoj nadal nie dziala w lewo i do gory oraz nie zatrwierdza, przycisk od aparatu tez nie dziala tak samo resza przyciskow po lewej stronie. postanowilem wgrac nowy rom, zciagnolem cid-a i wszystko co trzeba, uruchomilem spv service i wszystko poszlo pomyslnie i co teraz?? gdzies czytalem ze trzeba uruchomic mtty i z godnie z instukcjami podazac, a puzniej tylko wgrac rom. tylko tak, mam wm5 obecnie i na niego chce wgrac WM6 PL 5.2.1616.18120 Standard *vjgrace* ze strony http://forum.mobione.pl/index.php/topic,1613.0.html tylko jak co ja mam teraz zrobic?? jak go wgrac?? w paczce z romem jest wszystko do instalacji. najlepiej by bylo gdyby ktos znalazl wolna chwilke i napisal do mnie na gg 10392652 i pokierowal mnie co dalej robic. z gory dzieki za pomoc. pozdro

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: BootLoader... problem??
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 18:38:44 »
a w ogóle to o jakim sprzęcie jest mowa?

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2008, 20:11:00 »
posiadam spv c600. zainstalowalem WM6 ale to nie rozwiazalo problemu ;( nadal przy wlaczaniu tela wyswietla sie bootloader, nie dzialaja przyciski po prawej i lewej stronie obudowy jak i joy, ani w gore ani w lewo ani zatwierdzanie. kom startuje jedynie gdy wcisne na raz 2 soft keye + power czyli jak przy hard resecie ale nie powoduje to wlasnie resetu lecz kom normalnie sie wlacza. ponadto podswietlenie caly czas jest lecz gdy sciagalem cid to wrocilo do normy a teraz to samo :/ telefon normalnie funkcjonuje, moge dzwonic sms-y nie wiem czy moge wysylac bo dzoj nie dziala. ja nie wiem o co chodzi ?? moze ktos wie co z tym zrobic?? zwarcie od lezenia na lozku??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 20:55:06 wysłana przez suicide »

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2008, 22:32:46 »
dodam jeszcze ze wszystko robilem zgodnie z instrukcja tutaj ----> http://www.mobione.pl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden=27

zas rom z http://forum.mobione.pl/index.php/topic,1613.0.html
rom to WM6 PL 5.2.1616.18120 Standard *vjgrace*

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2008, 10:00:43 »
Joy już jest zmęczony - polecam wymianę, bo to groszowe sprawy. Co do reszty klawiszy, rozbierz telefon i wyczyść płytkę spirytusem.

Ten bootloader włącza się za każdym uruchomieniem telefonu?

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 21, 2008, 13:40:52 »
wlaczal sie za kazdym razem jak naciskalem sam przycisk power :/ a jak na przyklad powier + cos innego to normalnie startowal. jednak udalo mi sie go doprowadzic do stanu uzytkowania, dzisiaj rano rozkrecilem go, przeczyscilem zlozylem do kupy i wszystko smiga :) ale nadal nie pojmuje co mu moglo dolegac?? bootloader wlacza sie jak jest wcisniety przycisk aparatu i sie kabel usb podlaczy, wiec moze mi sie przycisk aparatu zablokowal?? albo nie wiem, w kazdym badz razie dziala :D