blokada microsoft - problem z najnowszym ROMEM w C600

• 13 Odpowiedzi
  • 1384 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« dnia: Październik 09, 2006, 22:10:14 »
Witam
chcialbym zdjac blokade z C600. Niestety jest to niemozliwe ze wzgledu na brak dostepu do rejestru telefonu. jest to chyba jakas najnowsza wersja romu AKU 2 i regeditSTG nie chce sie w ogole odpalic, poniewaz jest blokada na oprogramowanie nie podpisane odpowiednimi certyfikatami.
za pomoca programu Smartione nawet da sie edytowac wartosci poszczegolnych pol rejestru, ale co z tego jak nie mozna pozniej tego zapisac (opcja 'OK' jest nieaktywna)
I sytuacja się zapętliła - przejrzałem wszystkie wpisy na temat zdjęcia blokady ale klapa
Zmieniałem ROM na najnowszy i-mate, edytowałem nk.nbf na nasze Orange i również klapa - każdorazowo zgłasza invalid itd... :kill:  :kill:
Czy ktos miał podobny problem?

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2006, 23:03:05 »
O ile się nie myle, Resco Explorer ma edytor rejestru (instaluje się jako osobny program). Może tym by sie dało dobrać do rejestru.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2006, 23:09:04 »
Cytat: "fezz"
O ile się nie myle, Resco Explorer ma edytor rejestru (instaluje się jako osobny program). Może tym by sie dało dobrać do rejestru.

próbowałem kilkoma rejstrami, również zewnętrznymi - nie rusza. Dopuszcza do zmiany wartości w rejestrze ale niczym nie można jej zatwierdzić - wraca do ustawień początkowych
Min. fajnym edytorem rejestru w total commanderze - nawet nie wiedziałem, że ma w sobie również edytor rejestru

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2006, 23:12:40 »
W momencie gdy telefon posiada blokade aplikacji zmiany w rejestrze mozna robic jedynie tym edytorem:
http://www.spv-developers.com/content/regeditSTG.zip
Nastepnie reset i telefon odblokowany :)

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2006, 23:21:55 »
Cytat: "sajlent"
W momencie gdy telefon posiada blokade aplikacji zmiany w rejestrze mozna robic jedynie tym edytorem:
http://www.spv-developers.com/content/regeditSTG.zip
Nastepnie reset i telefon odblokowany :)

dzięki ale to był pierwszy program, którym zacząłem spotkanie z tym syfnym Romem. Przy próbie uruchomienia "odmowa dostępu. Nie można uruchomić programu itd

*

Offline paulo

• **
  • 246
  • Sprzęt: HTC SENSATION
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2006, 01:06:34 »
Proponuje zrobić tak:

napisać do developers@orange.com maila w którym podajesz swój IMEI model telefonu i wyjaśniasz że nie możesz pozbyć się blokady Microsoftu.
 Po jakimś czasie dostajesz mail z załącznikiem - programem którym możesz teoretycznie zlikwidować blokade MS ... Problem jest tylko w tym że ten programi nie do końca działa, tzn. nie pozwala np. na odpalnie WM5torage i RegEDIT. Ale przy ustawieniu na Low Disabled Level pozwala na zainstalowanie programiku SDA_ApplicationUnlock który kasuje nam blokadę MS. Sprawdziłem w przypadku mojego C600 działa!!!

Jak coś słuzę pomocą ...

BTW mój SPV C600 jest na allegro (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=133959627) może się ktoś skusi :-)

Pozdrawiam

..:: paulo ::..
:: paulo :: happy HTC SENSATION user :: GG 1521349 ::

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2006, 17:21:46 »
byłem na tej stronie - zgłaszałem w formatce dyspozycję wyłaczenia blokady ale aplikacja nie rozpoznaje mojego numeru IMEI. Mam w telefonie jakiś najnowszy ROM - może ktoś z Was ma go również i skutecznie pozbył się blokady: WERSJA PAMIĘCI ROM 2.0.9.0
                                             Wersja OPERATORA 11.2.9.0
Próbowałem wgrać I-mate ale również po edycji nk.nbk nie przyjmuje go.
mam jeszcze nowszy ROM jak niżej
FA_ORPL_10070_11197_010300_Ship_R.exe
ale przy próbie wgrania pojawia się komuniakt o możliwośći jedynie upgradu starego ROMU

*

Offline paulo

• **
  • 246
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2006, 11:34:27 »
Ale nie używaj tego formularza, tylko pisz do żywego człowieka :-) Mnie to w przypadku tego najnowszego ROMU zadziałało ...

Pozdrawiam

..:: paulo ::..

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2006, 02:32:26 »
Więc:
1- po hard resecie ustawienia strefy czasowej zmienily mi sie na strefe w anglii - trzeba je zmienic od razu na warszawę
2 - nie wszystkie programy do edycji rejestru dzialają - mi zadzialal tez ze stronki : www.smartphone.xt.pl
3 - jest to plik w postaci exe - takowy wogóle po hard resecie nie chciał mi sie poprzez activesynca wgrac do c600, natomiast inne - w postaci cab
wchodzily gładziutko, instalowalem , odpalalem i wlasnie wtedy byla dUPA
bo po zmianach wartosci odpowiednich kluczy padal komunikat:unable to perform this operation i wartosci sie nie zmienialy
4 - rozwiazałem to tak: zessałem regeditSTG.exe z w/w stronki, rozpakowalem, przeslalem bluetootch z kompa do ericsona
nastepnie przeslalem to z eryka do mojego c600 ( ja to poprzez irde robilem, ale chyba sposob przesylania miedzy 2 phonami jest dowolny)
5- plik regeditSTG.exe przedostal sie z eryka do c600 bez zająknięcia
6 - w c600 odpalam regedita i zmieniam bez problemu wartosci kluczy
7- wył/wł tel ,sprawdzam w smartione i wszystko hula!! i koniec DUPY

*

Offline paulo

• **
  • 246
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 22, 2006, 12:35:35 »
Jest jeszcze inne rozwiązanie które znalazłem na stronie MoDaCo:

I have finaly managed to unlock my phone with out resorting to patched rom files. What you need to do is:-

1) Contact Orange Developers and ask for a Security level changer.

2) Set your security level to low.

3) Download BreakSoft Mobile Registry Editor (jak coś mogę podesłać)

4) Connect your phone to your computer and run the Registry Editor

5) Change the following keys

HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\00001001
-> Change the value data to 1

HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\00001005
-> Change the value data to 40

HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies\00001017
-> Change the value data to 144

HKEY_LOCAL_MACHINE \Security\Policies\Policies
-> Add new value "0000101b": Dword = 1

6) Unplug your phone and restart it.

You should now be fully application unlocked!

Nie wiem, czy to zadziała bo sprzedałem już swojego SPV ale można
spróbować.

Cały wątek na forum jest tutaj:

http://www.modaco.com/Any-body-still-struggling-to-unlock-a-C600-with-the-latest-rom-t248412.html

Pozdrawiam
paulo

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 12, 2006, 20:15:18 »
mam oczywiscie c600
mi napisali ze potrzebuja mojego numeru telefonu [numeru orange]i pare szczegluuw kturych niemam bo telefon znalazlem odpisalem im tak ale nie odpisali jusz, pozatym napisalem na adres developers@orange.com a odpisali z developers@orange-ftgroup.com wiec na ten im odpisalem nieiwem jusz nic z tego, prubowalem wgrac roma ale zawsze na ekranie telefonu pojawialy sie trzy paski czerwony zielony i niebieski albo zulty a w kompie program pokazywal jakis blad, telefon jusz miesiac na pułce lerzy

czy morze ktos by mi mugł przesłać swuj program ltury dostał od developers@orange.com oczywiscie jesli sie nadaje do telefonu z innym IMEY

a tak na marginesie co to za numer *#06#
jesli ktos byl by w stanie cos poradzic to wielkie dzienki
<pointer7@o2.pl>

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 14, 2006, 21:40:15 »
Cytat: "vandal7"
mam oczywiscie c600
mi napisali ze potrzebuja mojego numeru telefonu [numeru orange]i pare szczegluuw kturych niemam bo telefon znalazlem odpisalem im tak ale nie odpisali jusz, pozatym napisalem na adres developers@orange.com a odpisali z developers@orange-ftgroup.com wiec na ten im odpisalem nieiwem jusz nic z tego, prubowalem wgrac roma ale zawsze na ekranie telefonu pojawialy sie trzy paski czerwony zielony i niebieski albo zulty a w kompie program pokazywal jakis blad, telefon jusz miesiac na pułce lerzy

czy morze ktos by mi mugł przesłać swuj program ltury dostał od developers@orange.com oczywiscie jesli sie nadaje do telefonu z innym IMEY

a tak na marginesie co to za numer *#06#
jesli ktos byl by w stanie cos poradzic to wielkie dzienki
<pointer7@o2.pl>

Jeśli Ty tak piszesz po angielsku jak po polsku to ja się nie dziwię , że Ci nie odpisali.
*#06# wklep to na klawiaturze telefonu i dowiesz się co to jest.
Korciło mnie parę razy żeby wgrać nowy rom od i-mate.Ale nie wgrałem i bardzo dobrze , przecież ten co mam też mi działa jak należy a jak się okazuje nie ma aku2, nie ma problemu...

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 20, 2006, 19:54:48 »
przyslali mi w koncu ten program, no zeszło im za drugim razem odpisać niemoge urzywac programu regedit.stg ale za pomoca SPV-Services scaignoalem jusz simlocka trochu sie mogubilem w tym wszystkim jusz ,

Edit2: sory zle zedytowalem tego posta jusz obiecuje nie pisac po pojaku sorki

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 20, 2006, 20:04:43 »
Widzę, że kolega nigdy nie był zatrzymany przez Niedźwiedzi... Ten tajemniczy kod *#06# po wpisaniu powoduje wyrzucenie na ekran numeru IMEI aparatu.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...