Aktualizacja czasu, czy ktoś wie jak?

• 3 Odpowiedzi
  • 895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maniek78

• 11
  • Sprzęt: Samsung NC 10, Samsung Omnia 8GB, Samsung i640v, SPV E650
Aktualizacja czasu, czy ktoś wie jak?
« dnia: Kwiecień 10, 2008, 11:03:13 »
Jest problem! od 2-ch m-cy przekopuje google i to forum i nie mogę znaleźć programu dla smartphona  który pobierał by mi czas i datę od operatora gsm. A wiem że taki patent jest bo w lutym zainstalowałem na moim c600 WM 6.0 i w nim już to było. Teraz kupiłem e650 i też bym chciał żeby to było. Poszukuje też takiego programu dla SPV M2000 WM 6.0 bo padła mi bateria backup'owa  a tam dość często wymieniam karty wiec trochę to męczy jak po każdorazowym starcie fona jest godz. 12. Jak na razie znalazłem tylko sofcik pobierający czas z netu, ale tamten patent wydaje mi się tańszym w skutkach rozwiązaniem :). No chyba że wystarczy jakaś zmiana w rejestrze do której nie dotarłem czytając to forum :/

*

Offline malys

• 959
Odp: Aktualizacja czasu, czy ktoś wie jak?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2008, 15:46:13 »
Jeżeli masz kartę z orange to nie będziesz miał uaktualnienia z sieci GSM - sprawdzone.
Na erze działa bezproblemowo.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2008, 16:20:01 »
A widzisz. Ja się z tym nie mogę zgodzić. Mam abonament w Erze. Gdy miałem SPV C500 wszystko szło po GSM. Teraz używam iPAQa i niestety czas i data są synchronizowane przez AS, nie przez GSM. Tak więc jest to w dużej mierze zależne od urządzenia, a mniej od sieci.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2008, 12:44:31 »
Pewnie masz rację, ale urządzenie - spv c600. Po włożeniu karty ery, aktualizacja czasu automatycznie, gdy natomiast włożę kartę oranżady - nie ma aktualizacji czasu i daty z gsm.