Uwalony SPV 600

• 14 Odpowiedzi
  • 2263 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uwalony SPV 600
« dnia: Grudzień 18, 2008, 14:35:01 »
Witam wszystkich, mam problem po upgreadzie  telefonu... wszystko przebiegło normalnie do 100% telefonik się zresetował i włączył sie tylko pierwszy ekran z logiem HTC i dalej nic stoi w miejscu, system się nie wgrywa!! próbowałem HR i to nic nie dało, czy jest coś co można jeszcze zrobić?? POMOCY:(

*

Offline haker305

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Desire :)
Odp: Uwalony SPV 600
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2008, 16:16:18 »
Witam!

Jeśli włącza Ci się ekran z logo to nie jest jeszcze źle... Musisz od nowa sflashować telefon korzystając z trybu bootloadera. Wujek Google pomoże :).

Pozdrawiam!
O w mordę, Andrzej, to Tytanowy Janusz! Ja myślałem, że on istnieje naprawdę, a to tylko legenda! Chodu!

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2008, 16:26:12 »
Nie byłbym taki pewien, jeżeli zatrzymuje się na którymś logo, to możliwe jest większe uszkodzenie i wgranie romu na nowo może nie pomóc.
Spróbuj najpierw wgrać oryginalny rom, oczywiście ściągnąłeś blokady przed updatem romu?

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2008, 18:30:57 »
Telefon miał zdjętą blokadę aplikacji... Telefon odpala się w trybie bootloadera komputer go widzi ale nie sychronizuje sięnz Activ sync i nie mogę wgrać romu!!

« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2008, 19:07:36 wysłana przez karlson1985 »

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2008, 00:25:23 »
Rom można wgrać z karty, instrukcja na xda-developers. Poza tym, as i tak musi być wyłączony podczas updatu systemu.

*

Offline Slaw3k

• 42
  • Sprzęt: Samsung Omnia i900. HTC Tornado/SPV C600
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2008, 08:21:40 »
Telefon miał zdjętą blokadę aplikacji... Telefon odpala się w trybie bootloadera komputer go widzi ale nie sychronizuje sięnz Activ sync i nie mogę wgrać romu!!

oprocz blokady aplikacji ssid trzeba ustawic z tego co pamietam...
active sync moze nie chciec sie synchronizowac w trybie bootloadera z powodu bledu instalacji sterownikow w windowsie XP (przy pierwszym podlaczeniu koma do kompa w trybie bootloader instaluja sie dodatkowe sterowniki - u mnie kiedys nie chcialy sie zainstalowac i pomogla zmiana portu usb albo reinstalacja active sync na XP)

mam nadzieje ze niczego nie pokrecilem (dawno tego nie robilem ;) ) - w razie czego ktos bedacy na biezaco mnie poprawi :)

btw. tak z karty pamieci mozna postawic OS-a na komie bez problemu (wystarczy ze bootloader sie odpala :) )
w razie problemow mam w domu obraz oryginalnego softu z polskiego Orange wiec pisz w razie W ;). Instrukcja jest gdzies tutaj na forum - sprawdzalem - dziala ;)

*

Offline m-bee

• **
  • 231
  • Sprzęt: SGH-i780 (Niki 100, C600)
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2009, 10:50:15 »
A co jesli bot loader nie działa? mam taki tel i nie moge wprowadzic go do botloadera.
jedyne co to pokazuje logo imate i na tym koniec ani w jedna ani w druga strone.
To zbyt oczywiste ale proste rozwiązania są zwykle właściwe.

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2009, 21:12:43 »
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, a uwalonych sprzętów trochę widziałem. Zawsze bl się włącza, o ile telefon się włącza, może masz zepsute klawisze potrzebne do wprowadzenia w tryb bl? Próbowałeś robić HR?

*

Offline Bitek7

• *
  • 134
  • Nintendo Wii... szukam pda.
    • Htc Tornado- Moja stronka :)
  • Sprzęt: Manta WinCE 5, Wii, C902 by rura
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 06, 2009, 09:44:44 »
ale tornado są  wytrzymałe... i może ... nie wiem mnie się nie psuję   B)
Było:HTC C600,Omnia,Samsung T10,Philips GoGeaR
Manta 060 GPS 4gb...AM,TT,MM,IGO8
Windows CE 5 ;]

poszukuje magician-a

*

Offline m-bee

• **
  • 231
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 06, 2009, 10:58:26 »
Dzieki za odpowiedz.  :ok:
Telefon nie jest mój wiec nie wiem jak do tego doszło....
HR próbowałem ale nie działa. Resetuje się po wciśnięciu "0" i znowu logo imate :S
ale tornado są  wytrzymałe... i może ... nie wiem mnie się nie psuje   B)
Mi tez się nie psuły. Dopóki nie sprzedałem go koledze a on nie oddał go siostrze :E  :P :-|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 11:02:26 wysłana przez m-bee »

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 06, 2009, 11:03:00 »
Dawno nie miałem tornado, to mogę się mylić, ale 0 do hr służyło w typhoonie i hurricanie chyba, a nie tornado.
M-bee jest też taka opcja w mtty, usuwająca cały rom, i po tym może wgrasz na nowo bez problemu. Polecam zrobić to za pomocą karty.
Bitek, są wytrzymałe, poza joyem ;)

*

Offline haker305

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Desire :)
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 06, 2009, 20:47:32 »
Hmm macie rację - wgranie ROM'u za pomocą karty powinno pomóc... Nie miałem takiego przypadku żeby smartfon się odpalał a BL nie - może uszkodzony przycisk?

Pozdrawiam!
O w mordę, Andrzej, to Tytanowy Janusz! Ja myślałem, że on istnieje naprawdę, a to tylko legenda! Chodu!

*

Offline Bitek7

• *
  • 134
  • Nintendo Wii... szukam pda.
    • Htc Tornado- Moja stronka :)
  • Sprzęt: Manta WinCE 5, Wii, C902 by rura
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 06, 2009, 20:55:42 »
są wytrzymałe, poza joyem
Masz całkowitą rację ja mam zepsutego joya... no działa ale się tnie  :-|
Było:HTC C600,Omnia,Samsung T10,Philips GoGeaR
Manta 060 GPS 4gb...AM,TT,MM,IGO8
Windows CE 5 ;]

poszukuje magician-a

*

Offline m-bee

• **
  • 231
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 06, 2009, 22:20:39 »
Sprawdziłem... i po kilku próbach...
Ma problemy z wejściem do BL czasem zawiesza sie na szarym ekranie a czasem nie wchodzi;
ale dwa razy udało mi się wprowadzić go do botloadera.
Tylko nowy rom nie wchodzi chyba będzie trzeba pousuwać blokady tylko czy można to zrobić teraz kiedy telefon nie działa jak należy?

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 07, 2009, 08:46:08 »
Jak dobrze pamiętam, to telefon musi być włączony normalnie, bo wtedy zdejmujesz blokadę aplikacji, a dopiero potem ustawiasz supercid. Zawsze jest możliwość przeinstalowania oryginalnego romu, z zgadzającym się cidem. Najlepiej usuń za pomocą mtty (albo tera term pro) stary system i wgraj nowy. Jakbyś nie znalazł to pisz tutaj mam jeszcze sporo romów do tornado, w tym tego od i-mate.