Odpowiem po krótce, że jeśli naprawdę będziesz chciał mieć wszystko skonfigurowane i działające to musisz jeszcze trochę poczytać. Na forum zarówno wątek o konfiguracji mms i internetu jak i o synchronizacji przez BT był poruszany wielokrotnie.
A co do polskiego T9. Nie miałem styczności z tym telefonem, ale najlepszą metoda jest znalezienie polskiego ROMu, bo w zadziałanie "przegranego" t9 z c600 nie wierzę.
Witam,
Dzięki za odzew, aczkolwiek jego lapidarność trochę mnie podłamała;-)
Przede wszystkim nie pisałbym tego posta, gdybym wcześniej nic nie poczytał. Domniemam raczej iż kolega troche niedoczytany i nie spostrzegł, że model HTC to coś dość w miarę nowego i nie należy go mylić z całą serią C500, 550, 600. Przede wszystkim nie ma jeszcze polskiej wersji WM5 (info od HTC), więc porady z ROMem moga isc do Romana;-) Poddobny kierunek moga obrać wszystkie porady jakie znalazłem odnośnie konfigurowania MMSów, gdyz żywot wszystkich kończył się dla mnie na zdaniu 'Teraz wybierz profil >Orange MMS<' (przypomne - telefon jest 'czysty, bez brandingu'). Niemniej pomogl mi jeden z postwo na xda-developers i MMSy juz działają:-).
Inna sprawa to bluetooth. Nie wiem o co biega, wszystko jest ustawione jak trzeba, porty COM, parowanie urządzeń itp a ActiveSYnc twierdzi, że nie może znaleźć fona, na razie sie poddałem, dwa dni i mam dość, jade na USB (o dziwo transmisje po bluetooth-cie miedzy np. telefonami działają ok).
No, to tyle, pozostaje chyba czekać na polską wersję WM5 do tego modelu, choć odpowiedź jaką dostałem z HTC nie napawa optymizmem...:-(
Acha, jeśli chodzi o T9 to przegrywanie miedzy modelami serii C500, 550, 600 spoko działa. Wystarczy... poczytać posty...

Pozdrawiam;