[pierwszy...?] ...mam HTC S310 i... kilka pytań;-)

• 5 Odpowiedzi
  • 931 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 23, 2006, 00:14:37 »
Witam,

Długo się przymierzałem do smartphona z WM5 no i w końcu mój wybór padł na SPV 100, głównie za sprawą dość dobrego stosunku możliwości do ceny.

1. Moje pierwsze pytanie zahacza o przyklejone juz na wierzchołku postów 'ustawianie mms-ów'. Tak się składa, że wersja WM5 jaką mam to lokalizacja angielska - nie znajdzie się więc tam wśród rodzajów połączeń internetowych (Settings->Connections->GPRS->New...->Conects to->) niczego w stylku 'Orange MMS' jak proponują klubowe rozwiązania. Mam tam tylko 'Internet', 'WAP'. 'Security WAP' i 'Work. Czy da się z tych kloców zbodować konfiguracje do wysyłania MMS-ów w Erze?

2. Drugie pytanie to wołanie o pomoc w związku ze słownikiem T9. Tajk jak napisałem mam (m.inn.) angielski słownik i na początku w zaparte dodawałem do niego sukecesywnie polskie słówka. Ku mojemu zdiwieniu okazało się, że liczba słówek jakie można dodac jest strasznie mała (kilkadziesiat?). Czy w tej sytuacji jest w tym modelu możliwość wgrania wersji polskiej T9 np. z SPV C600? Czy nie grozi to niczym poważnym?

3. Nie bardzo też wychodzi mi połączenie przez bluetooth'a w celu synchronizacji, zaś przez USB idzie bez problemu. Będę jeszcze z tym walczył, ale może gdzies jest już jakiś tutor, który skróciłby moją drogę?

Na razie to chyba tylke z tych większych bolączek. Acha, używał ktoś tych 'poliwęglanowych' folii na ekran z Allegro? Warto wydac na to kasę?

Pozdrawiam serdecznie,
Robert A.

*

Offline sel

• *
  • 69
  • Sprzęt: MDA IIi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2006, 20:22:14 »
1. MMS'y - po 2 godzinnej walce z moim c500 wkoncu ustawilem ale po hard resecie ustawienia szlag trafil wiec Ci nie pomoge :) Metoda prob i bledow :P
2. Tak mozna wgrac polskie t9 i niczemu to nie grozi.
3. Co do BT to sam mialem wiele problemow i nadal je mam, nie zawsze chce wysylac/odbierac z innych telefonow.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2006, 20:44:20 »
Odpowiem po krótce, że jeśli naprawdę będziesz chciał mieć wszystko skonfigurowane i działające to musisz jeszcze trochę poczytać. Na forum zarówno wątek o konfiguracji mms i internetu jak i o synchronizacji przez BT był poruszany wielokrotnie.
A co do polskiego T9. Nie miałem styczności z tym telefonem, ale najlepszą metoda jest znalezienie polskiego ROMu, bo w zadziałanie "przegranego" t9 z c600 nie wierzę.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2006, 21:37:31 »
Cytat: "bikekowal"
Odpowiem po krótce, że jeśli naprawdę będziesz chciał mieć wszystko skonfigurowane i działające to musisz jeszcze trochę poczytać. Na forum zarówno wątek o konfiguracji mms i internetu jak i o synchronizacji przez BT był poruszany wielokrotnie.
A co do polskiego T9. Nie miałem styczności z tym telefonem, ale najlepszą metoda jest znalezienie polskiego ROMu, bo w zadziałanie "przegranego" t9 z c600 nie wierzę.

Witam,
Dzięki za odzew, aczkolwiek jego lapidarność trochę mnie podłamała;-)
Przede wszystkim nie pisałbym tego posta, gdybym wcześniej nic nie poczytał. Domniemam raczej iż kolega troche niedoczytany i nie spostrzegł, że model HTC to coś dość w miarę nowego i nie należy go mylić z całą serią C500, 550, 600. Przede wszystkim nie ma jeszcze polskiej wersji WM5 (info od HTC), więc porady z ROMem moga isc do Romana;-) Poddobny kierunek moga obrać wszystkie porady jakie znalazłem odnośnie konfigurowania MMSów, gdyz żywot wszystkich kończył się dla mnie na zdaniu 'Teraz wybierz profil >Orange MMS<' (przypomne - telefon jest 'czysty, bez brandingu'). Niemniej pomogl mi jeden z postwo na xda-developers i MMSy juz działają:-).
Inna sprawa to bluetooth. Nie wiem o co biega, wszystko jest ustawione jak trzeba, porty COM, parowanie urządzeń itp a ActiveSYnc twierdzi, że nie może znaleźć fona, na razie sie poddałem, dwa dni i mam dość, jade na USB (o dziwo transmisje po bluetooth-cie miedzy np. telefonami działają ok).

No, to tyle, pozostaje chyba czekać na polską wersję WM5 do tego modelu, choć odpowiedź jaką dostałem z HTC nie napawa optymizmem...:-(

Acha, jeśli chodzi o T9 to przegrywanie miedzy modelami serii C500, 550, 600 spoko działa. Wystarczy... poczytać posty...;-)

Pozdrawiam;

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2006, 21:52:10 »
Cytat: "abramq"
Domniemam raczej iż kolega troche niedoczytany i nie spostrzegł, że...

Faktycznie, niedoczytany... :S
Pisząc odpowiedź myślałem, że rozmawiamy o e100. Sorki...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2006, 22:15:50 »
Cytat: "bikekowal"
Cytat: "abramq"
Domniemam raczej iż kolega troche niedoczytany i nie spostrzegł, że...

Faktycznie, niedoczytany... :S
Pisząc odpowiedź myślałem, że rozmawiamy o e100. Sorki...

Spoko, każdemu się zdarza:-)
Moje ukłony za rzetelne sprostowanie (dziś to rzadkość, wszyscy zaraz by sie kłócili;-) )

Pozdrawiam;