[C600] prośba o wpis z rejestru

• 8 Odpowiedzi
  • 630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 29, 2006, 21:36:05 »
witam....
mam pewien problem i może uda mi się go naprawić...
chodzi dokładnie o MMSy w C600. Przy połączeniach nie mam "Orange MMS" - taka opcja, przez którą nie mogę uruchomić MMSów z ery u mnie...
znalazłem pod rejestrem nazwijmy to foldery pozostałych opcji, czyli(Internet, Praca, Sieć WAP, Bezpieczna sieć WAP) napisy są po angielsku(Secure WAP, The Internet, WAP Network, Work). Miałbym prośbę o przesłanie klucza dla Orange MMS. Nie wiem czy da się przesłać taki "folder" z rejestru. Jeżeli nie to prosiłbym o dokładne pozycje/klucze, które trza tam wpisać... dużo tego jest....
oto ścieżka:
HKEY_LOCAL_MACHINE->Comm->ConnMgr->Destinations

z góry dzięki

update:
widzę, że da się exportować... prosiłbym kogoś z opcją ORANGE MMS o export... może być cały katalog Destinations...

sorry że ponawiam z przyklejonego, ale tam chyba nikt nie widzi... bo wątpię aby wśród tylu użytkowników nie było na tyle kogoś życzliwego, aby mi pomóc....

pozdrawiam,

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2006, 23:05:58 »
Ale po co Ci jest Orange MMS jesli z załozenia chcesz odbierac mms poprzez siec Era? Moze stworzyc samemu nowy profil?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2006, 06:22:05 »
jwat potrzebna ta opcja jako połączenie, pewnie ma inne ustawienia niż pozostałe, a sam nie wymyślę jakie są to ustawienia... na necie też tego raczej nie ma bo to w rejestrze siedzi.... więc pozostaje mi tylko ściągawka od kogoś z forum...

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 04, 2006, 22:43:35 »
ok może inaczej... czy byłby ktoś na tle miły, aby zapisać swój rejestr i podesłać mi go?? chodzi mi o kogoś kto ma skonfigurowane mmsy... niekoniecznie na ere

*

Offline kalos

• 38
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2006, 08:53:36 »
mogę Ci pomóć tylko powiedz jak mam zapisać rejestr? tz jakim programem?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2006, 19:31:38 »
tym programemhttp://sonix.dk/files/smartphone/regeditSTG.zip
to ogólnie do czytania rejestru... dasz tam exportuj...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 07, 2006, 23:57:53 »
ok wydaje mi się, że wystarczy tylko jeden klucz...
ścieżka jak wyżej następnie do folderu Orange MMS i tam lewy soft key, aby zmienić na values i proszę o klucz pod DestId/ tam Value data: takie literki między { a }...
z góry dzięki...

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 16, 2006, 08:53:34 »
co jest, czyżby nikt nie miał nie tyle SPV c600 co wogóle smarta z WM5??

*

Offline arturaro

• **
  • 104
  • Sprzęt: BB 9780; SE NeoV
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 16, 2006, 13:10:42 »
Tu http://rapidshare.com/files/7711042/rejestrc600.zip masz interesujace cię cześci mojego rejestru z ustawieniami dla orange.