TCPMP odpowiedni dla Topaz'a

• 7 Odpowiedzi
  • 2398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
TCPMP odpowiedni dla Topaz'a
« dnia: Lipiec 30, 2009, 15:38:55 »
Ma ktos dzialajacy player TCPMP na Topaz'ie ???

Zainstalowalem chyba juz 7 wersji i ciagle jakies problemy. A to wogole sam soft zle sie uruchamia i brakuje np polecen menu, przyciskow od odtwarzania, a to same pliki video wyswietlaja sie blednie [jakby w 16 kolorach], a to sie zawiesza przy nacisnieciu Play :-( Najlepiej chyba chodzila wersje przygotowana dla Omnii, ale ona dosc czesto sie zawiesza :/
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline arek1

• **
  • 105
  • Sprzęt: HTC D2
Odp: TCPMP odpowiedni dla Topaz'a
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2009, 10:03:18 »
W ROM'ie Energy który używam zainstalowana jest wersja 0.72 RC1 i sprawuje się OK. Przy niektórych filmach ruch nie jest całkowicie płynny, ale to wynika zapewne z tego, że do jego zapisu ktoś użył nietypowego kodeka.
Pozdrawiam
ArekS
Sony Xperia S | Xperia Arc

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2009, 13:41:59 »
Znalazlem rozwiazanie - trzeba zainstalowac wersje http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3907688&highlight=TCPMP#post3907688 oraz nie uzywac DirectDraw, a ustawic w opcjach Video sterownika  pozycje "rawframe buffer" [czyli po polsku "Czysty bufor ramki"].
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2009, 07:39:48 »
W topazie działa dokładnie ten sam TCPMP, który działa na wszystkich innych WM 6.1. Od wczoraj mam ten PDA i od razu sprawdziłem, wersja 0.81 PL z mojego Multimedia packa działa bardzo przyzwoicie. Oczywiście w trybie RAW. Inaczej powiesi sięjak kazdy inny TCPMP.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:27:58 »
Witam....próbowalem różnych wersji i w zasadzie ta w mediapack i 072RC1 działa ale.... nie wyswiela mi klawiszy funkcyjnych.Są czarne.Dopiero po najechaniu i nacisnieciu cos sie pojawia.Jest jakiś sposob na ten feler. Cała reszta jest OK

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:32:41 »
Brak klawiszy to po prostu źle zrobiona skórka. Zmień skórkę na inną i klawisze będą widoczne. W ROMie UltraClean 1.1 masz od razu TCPMP, który działa poprawnie, szybko z napisami i widać klawisze :)

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 14, 2009, 00:20:29 »
. Zmień skórkę na inną i klawisze będą widoczne.

skórke do TCPMP ?

Romu jeszcze nie zmieniałem mam oryginalny.A te skórki to niby skąd  :O

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 14, 2009, 06:35:43 »
Ne w TCPMP, w Windows Mobile, plik tsk, konkretnie Black.tsk jest tak zrobiony, ze nie widac klawiszy w wielu programach. Zastosuj jakąkolwiek inną skórkę (temat) i będzie OK.