Słuchawki stereo bluetooth

• 31 Odpowiedzi
  • 4390 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Słuchawki stereo bluetooth
« dnia: Sierpień 17, 2009, 12:22:23 »
Chciałbym kupić słuchawki stereo bluetooth SONY DR-BT22. Obsługują protokoły A2DP/AVRCP/HFP/HSP - takie same obsługuje Topaz. Czy ktoś z szanownych Kolegów ma może doświadczenia z podobnym sprzętem? Chciałbym by działały jak tradycyjne słuchawki ale również jak zestaw słuchawkowy. Tak jak słuchawki dodawane do Topaza, tyle, że bezprzewodowo.
Pozdrawiam

Odp: Słuchawki stereo bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2009, 15:42:32 »
Kupiłem niedawno takie:

http://www.allegro.pl/item685403218_motorola_s9_motorokr_sluchawki_stereo_nowe_vat.html

Jestem z nich bardzo zadowolony , chociaż rozmowę przez tel. nie prowadzi się najlepiej - jakość muzy  z TOPAZA jest niesłychanie zadowalająca.
Też zastanawiałem się nad JABRĄ ale design motorolki bardziej mi odpowiadał.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2009, 16:01:54 »
ostatnio szukalem sluchawek na prezent i natknolem sie na Bose dzwiek jest krysztal cena tez, ale tak na nie zachorowalem ze juz ich nie odpuszcze, cena 120 funtow i to sa przewodowe, bezprzewodowych jeszcze nie sprawdzalem, ale bede musial sie zorientowac
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline tytanosek

• *
  • 56
  • Odnalazłem stare konto nick: Tytan
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2009, 16:24:18 »
Kupiłem niedawno takie:

http://www.allegro.pl/item685403218_motorola_s9_motorokr_sluchawki_stereo_nowe_vat.html

Napisz proszę coś szerzej o tych słuchawkach:
1. Jaki zasięg pacy z Topazem?
2. Odczucia przenoszenia niskich i wysokich tonów?
3. Czy jakieś może szumy?
4. Czy to faktycznie stereo chodzi  :wink:
5. Czy połączenie stabilne?
6. Jaki czas grania bez ładowania słuchawek?
7. Ogólne subiektywne wrażenia...

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2009, 18:45:02 »

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2009, 20:39:01 »
jakość dla bogaczy

http://www.bose.pl/index.php?p=katalog&id=7

Ale to nie są słuchawki bluetooth. Sony też ma w podobnej cenie...

*

Offline arek1

• **
  • 105
  • Sprzęt: HTC D2
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 17, 2009, 22:30:10 »
Ja używam słuchwaki SonyEricsson BT HBH-DS220 i działają bardzo dobrze. Dźwięk jest czysty, połączenie stabilne. Działają w trybie HansFree oraz A2DP. Działają przyciski. Szkoda tylko że trzeba używać kolejną ładowarkę. Oczywiście nie działa na nich radio ponieważ nie ma anteny ;)
Pozdrawiam
ArekS
Sony Xperia S | Xperia Arc

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 18, 2009, 19:03:18 »
jakość dla bogaczy

http://www.bose.pl/index.php?p=katalog&id=7

Ale to nie są słuchawki bluetooth. Sony też ma w podobnej cenie...

wiem, ale robie wlasnie rozpoznanie w tym temacie i dlatego to napisalem

dzisiaj bylem w firmowym sklepie Bang & Olufsen http://www.bang-olufsen.com/loudspeakers

no i z tego wynika jezeli ktos chce miec naprawde najwyższą jakość to słuchawki Bluetooth nie wchodzą w grę, a mi wlasnie na tym najbardziej zależy, szkoda ze nie mam na razie mozliwosci porównania jakości dzwieku przez A2DP oraz słuchawek Bose lub Bang'a, czy jest znacznie gorzej czy tylko nieznacznie

przy okazji napisze ze Bang produkuje bardzo dobrą słuchawke Bluetooth posiadająca chip elimunujący głos z otoczenia, posiada to 2 mikrofony, jeden slucha ciebie, a drugi z tylu urządzenia otoczenie i w jakis magiczny sposób wysyla twojemu rozmówcy tylko twój głos, robi to napradwe wrażenie, szczgólnie w głośnym otoczeniu

jezeli chodzi o Jabra to nawet nazwa wydaje mi sie tandetna, Motorola tez mi nie pasi, a co do Sony to nie wiem czy bym za nie dal tyle co za słuchawki które robi firma robiąca wszystko PSX,TV,Laptop etc., chyba wolalbym kupis je od firmy zajmującej sie tą branżą

*

Offline tytanosek

• *
  • 56
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2009, 19:46:25 »
Billy dla ciebie to z tej serii http://www.sennheiser.com.pl/index.php5?theme=pricelist&task=print_product&product_id=671 (to najdroższe z serii)

Dźwięk super no i są bezprzewodowe.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 18, 2009, 20:54:39 »
I co z tego, ze bezprzewodowe jak nie Bluetooth. Ma latac z nadajnikiem wazacym prawie pol kilo ?? ;-)
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline tytanosek

• *
  • 56
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 18, 2009, 21:41:24 »
Kwestia potrzeb.

Jedni (np. ja) chcą do fona na A2DP a inni (np. Billy) chcą z super dźwiękiem - tego nie da się pogodzić  :grin:

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 18, 2009, 23:11:10 »
http://www.sennheiser.com.pl/index.php5?theme=pricelist&task=print_product&product_id=671
testowalem te sluchawki w sklepie juz jakis czas temu, maja dobra jakosc za rozsadną cene

to najdroższe z serii - ja nie szukam najdroższych, bo sam nie spie na pieniądzach, ale jak juz teraz kupie to chcialbym cos fajnego

na razie nie mailem okazji jeszcze testowac nic na a2dp, ale na pewno przed dokonaniem ostatecznego wyboru to sprawdze, jedyne co napisalem w pierwszym poscie to to ze dzwiek tych sluchawek Bose zrobil na mnie piorunujace wrażenie, nie mialem pojecia, ze cos takiego jest mozliwe na zwyklych sluchawkach, bylem w sklepie muzycznum gdzie glosno byla puszczana muzyka, no i stoje tak i patrze na sluchawki, a ze byly na wystawie dostepne do testów, tak z glupia franc sobie je zalozylem, no i kurcze juz nie slyszalem tego badziewia co w sklepie nadawali, tylko ta piosenke która leciala w sluchawkach i nie wazne jaki utwór to byl czy jakis glosny czy spokojny, dzwiek z otoczenia byl elegancko wyciszony, a wcale nie byl to ten model z funkcja Noise Canceling, tylko male i zgrabne sluchaweczki nauszne, ale ok jest to temat o bluetooth, wiec to moj ostatni wyskok nie na temat

*

Offline artkom

• **
  • 225
  • jestem jaki jestem... inny nie będę:)
  • Sprzęt: ONE X, ONE S,iPhone 4s, TITAN, SENSATION XE, iPad2
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 19, 2009, 07:26:23 »
Polecam Motorole S9, naprawdę dobrze grają i co najważniejsze współpracują z Topazem i każdym innym HTC:)
jestem jaki jestem... inny nie będę

*

Offline tytanosek

• *
  • 56
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 19, 2009, 08:55:35 »
Polecam Motorole S9, naprawdę dobrze grają i co najważniejsze współpracują z Topazem i każdym innym HTC:)

Czy możesz nam rozszerzyć w opisie swoje doznania? (pomocniczo moje pytania kilka postów powyżej).

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 20, 2009, 11:00:49 »

Czy możesz nam rozszerzyć w opisie swoje doznania? (pomocniczo moje pytania kilka postów powyżej).

Również dołączam się do tej prośby - jak się spisuje Motorola S9. Wg mnie wyglądają bardzo atrakcyjnie, nie znalazłem czy mają możliwość sterowania (głośność, przewijanie, pauza/play). Szkoda, że czegoś podobnego nie ma z uchwytem na głowę (a nie na kark) bo te nie za bardzo mi odpowiadają...  :sleepy:

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 20, 2009, 17:28:31 »
Co do S9 to nie leżą na karku , tylko na głowie w okolicy potylicy.Używam ich głównie w czasie jazdy na rowerze (jako zestaw głośnomówiący i do słuchania muzyki) i nie kolidują nawet z kaskiem.
Dźwięk jest dobrej, a nawet b.dobrej  jakości we wszystkich zakresach (takie są  odczucia moje i mojej rodziny).
Czas grania na jednym ładowaniu ~4,5 h (piszę w przybliżeniu, ponieważ nigdy nie ryzykowałem pełnego rozładowania tak aby nie móc korzystać przy kolejnej jeździe na rowerze).
Zasięgu maksymalnego nie sprawdzałem , bo i po co? Telefon ( obecnie Topaza) mam zawsze przy sobie ( kieszeń koszulki lub torba w rowerze) a słuchawki na uszach (mam 191cm) i nigdy nie było problemu.
Sterowanie jest w okolicy obu wkładek dousznych : po lewej +/- i odbiór lub kończenie rozmowy(wypukły przycisk - można ustawić w tel. na automatyczne i wtedy w momencie połączenia telefonicznego przerywa odtwarzanie, a po zakończeniu wraca do muzyki), po prawej przejście do następnego lub porzedniego utworu i pauza/play(wypukły przycisk).
W części potylicznej (tam gdzie widać zgrubienie), jest bateria, przycisk włączający zestaw (służy też do sparowania), dioda świecąca w różnych kolorach (niebieski, czerwony, żółto-pomarańczowy) oraz wejście miniUSB do ładowania (korzystam z różnych uniwersalnych ładowarek i nie ma problemu).
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 17:37:35 wysłana przez Adamela »

*

Offline sosna@d2

• **
  • 143
  • Sprzęt: HTC Diamond 2
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 23, 2009, 20:08:33 »
Te słuchawki  Motki S9 są faktycznie ciekawą propozycją, szczególnie, że można je kupić nowe za 129zł... Nie wiem czy potrzebuję słuchawek stereo ale właśnie padła mi zwykła słuchawka i mam dylemat....

Znalazłem coś takiego ALTEC LANSING BACK BEAT 903 BLUETOOTH STEREO:
http://www.allegro.pl/item713333718_altec_lansing_back_beat_903_bluetooth_stereo_fv22.html
Cena mniej atrakcyjna, ale bynajmniej opis imponujący  :mrgreen:

"Zalety słuchawki:
- Dźwięk stereofoniczny o jakości hi-fi  "

Nie mam pojęcia jak grają te słuchawki ale firma ALTEC LANSING to uznany producent w tej branży
(mam w laptopie Hp głośniki tej firmy i naprawdę znakomicie grają).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 20:13:36 wysłana przez sosna@d2 »
Life's good ...

*

Offline tytanosek

• *
  • 56
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 23, 2009, 22:22:00 »
Obstawiam, że co by nie było to A2DP nie da jakości HiFi.
Znalazłem w opisie tych słuchawek:
Częstotliwość: 80 Hz – 12 kHz (-10 dB) to chyba wystarczy aby ocenić wstępnie duży dystans do hifi.

W każdym razie gdyby nie cena mógł bym się skusić na wersję z nadajnikiem.

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 24, 2009, 08:34:59 »
Ja używam SONY DR-BT22. Wszystko bardzo przyzwoite. Obsługa odtwarzacza i rozmów. Długo trzymają. Dźwięk dobry, jednak lepiej poprawić korektorem.
Problemy we współpracy z TOPAZ:
- wszystkie funkcje słuchawek działają tylko z odtawrzaczem TOPAZ'a lub WMPlayer (nie dotyczy korektora, do którego w tym przypadku TOPAZ chce słuchawek przewodowych !?)
- radia oczywiście nie można słuchać bo TOPAZ żąda słuchawek przewodowych - antena.

Rózne problemy by się rozwiązały, gdyby zainstalować lepszy odtwarzacz i ustawić go jako systemowy - nie umiem tego jednak zrobić. Kiedy używałem innego odtwarzacza i wciskałem na słuchawkach stop/play to w tle włączał się odtwarzacz systemowy TOPAZA'a. Tak więc teraz używam tylko tego co fabryka dała (i wszystko działa).

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 24, 2009, 08:47:42 »
Spróbuj Pocketplayer firmy Conduits.
Ma obsługę guziczków BT i gra fajnie, dużo fajniej. Ma pluginy DSP - można się pobawić.
Odpalasz muzę przez PP i dalej już systemowy odtwarzacz się nie wtrąca.
Wszystko działa stop-pauza-nast-pop-tel.

Ja słucham przez Jabra BT3030 + Topaz Billy WM6.1

Swoją drogą mi nie chce chodzić Nitrogen1.1. Przy przeglądaniu plików wiesza się.
Udało mi się posłuchać pojedynczych kawałków ale kończyło się to SR.
Billy ma wgotować go w rom to zobaczę.

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 25, 2009, 08:55:56 »
Spróbuj Pocketplayer firmy Conduits.
Ma obsługę guziczków BT i gra fajnie, dużo fajniej. Ma pluginy DSP - można się pobawić.
Odpalasz muzę przez PP i dalej już systemowy odtwarzacz się nie wtrąca.
Wszystko działa stop-pauza-nast-pop-tel.

Dziekuję Ci "jacyj23" - zainstalowałem i chodzi doskonale !

*

Offline sosna@d2

• **
  • 143
  • Sprzęt: HTC Diamond 2
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 29, 2009, 19:17:35 »
Pytanie do użytkowników słuchawek z  A2DP, czy umożliwiają one słuchanie komunikatów z np.: Automapy ???
Life's good ...

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 30, 2009, 05:26:11 »
Tak, bez problemu.  :ok:

Mój sprzęt to Jabra BT3030.

*

Offline tytanosek

• *
  • 56
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 30, 2009, 20:21:57 »
Zainteresowani niech poczytają test słuchawek A2DP w aktualnym Komputer Świat nr 18.
Akurat Jabra BT3030 tam wygrała. Szkoda, że w teście nie było kilku dobrych i fajnych słuchawek z "pałąkiem" a nawet omawianej tu Motoroli.

Jabra dostała plusy za długi czas czuwania, dobrą jakość wykonania, zasięg, dobre basy a minus za słabe wysokie tony i nie wymienny aku.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2009, 20:27:39 wysłana przez tytanosek »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 18, 2009, 22:56:31 »

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:18:32 »
http://pda.pl/news/nokia_bh905__ostatnie_sluchawki_jakie_bedziesz_musial_kupic/

chyba znalazlem sluchawki dla mnie

Jeśli mogę Ci doradzić to nie kupuj noki Ostatnio ta marka zeszła na psy robią coraz gorsze produkty i nazwa się zasłaniają a ceny z kosmosu.
Kiedyś nokia to była nokia a teraz szajs!!
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:20:02 »
przed takim zakupem to bym na pewno sprawdzal dzialanie, w ciemno w zyciu nie

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:28:39 »
przed takim zakupem to bym na pewno sprawdzal dzialanie, w ciemno w zyciu nie

Tak tylko mam jakoś złe doświadczenie ze słuchawkami noki co do jakości rozmów i połączenia z telefonem (wiecznie połączenie przerywało albo jakoś rozmowy wiele do życzenia maiła) a słuchawki nie miałem najtańsze jeśli chodzi o nokie i to nie tylko ja miałem takie doświadczenia ale paru znajomych też każdy miał podobne problemy A z innymi słuchawkami tańszymi nie z nokii nie było problemów Tak samo z telefonami co telefon to gorszy nokia wypuszcza Wiec chyba już nigdy nie kupie sprzętu noki, a kiedyś za nokie to byk wszystko oddał  :) A miałem naprawdę sporo modeli po drodze.
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

*

Offline biiingoo

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 25, 2009, 10:49:15 »
Swego czasu trochę pisałem na ten temat... odsyłam zatem do lektury wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=91426.msg617440#msg617440
Jest jeszcze coś takiego: Plantronics Altec Backbeat 903 Stereo Bluetooth. Nie testowałem ich - może ktoś?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 11:00:32 wysłana przez biiingoo »