Problemy po aktualizacji do Windows 6.5

• 5 Odpowiedzi
  • 881 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy po aktualizacji do Windows 6.5
« dnia: Listopad 16, 2009, 18:08:24 »
Cześć! Zakupiłem swój telefon z oryginalnym ROMem 6.1 - wszystko w porządku, musiałem poświęcić trochę czasu na naukę jego obsługi. Po kilku godzinach zabawy już go obczaiłem i wszystko pięknie.

Aż do czasu gdy zainstalowałem ROM 6.5. Nagle okazało się, że gdy wyłączam ekran przyciskiem POWER telefon się nie blokuje automatycznie - najdziwniejsze jest to, że nie jest to regularne. Ekran raz się blokuje a raz nie. Pomimo, że szukałem w ustawieniach, nie wiem jak to naprawić. Może wy wiecie?

Dalej. Co chwila zmienia mi się klawiatura. Nie mogę ustawić, żeby była ta która była w Windows Mobile 6.1. Co zrobić, żeby odzyskać starą klawiaturę ekranową?

Gdy chcę przyciszyć lub przygłaszać muzykę za pomocą klawiszy z boku nic nie działa. Mogę sobie klikać a komórka jakby nie reagowała. Czy to wada fabryczna czy wada softu. Zaznaczam, że problem ten występuje tylko wtedy gdy nie blokuje mi się ekran.

Nie wiecie więc jak rozwiązać tych moich problemów? Z góry bardzo dziękuję

*

Offline kac78

• *
  • 68
Odp: Problemy po aktualizacji do Windows 6.5
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2009, 20:35:38 »
hard reset

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2009, 21:27:00 »
I ustawiać to wszystko od początku...? o na pewno nie

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2009, 21:50:53 »
No to męcz się dalej ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 16, 2009, 21:54:07 »
Nie wierzę, żeby nie było innego rozwiązania tego problemu.

Gdyby tak było naprawdę, to ludzie nie robili by nic innego tylko co chwila resetowali soft...

*

Offline sosna@d2

• **
  • 143
  • Sprzęt: HTC Diamond 2
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 16, 2009, 22:26:48 »
Nie blokuje, czy nie wygasza ekranu ??? Bo blokowanie fona jest po przytrzymaniu "czerwonej" słuchawki... Blokownie fona górnym przyciskiem jest możliwe po zmianie w rejestrze, o ile będzie Ci się chciało to zrobić  :P
A jeśli Ci nie wygasza fona po naciśnięciu górnego przycisku i  nie chce Ci się robić HardResetu to oddaj do serwisu  :P  

P.S. Mnóstwo ludzi co chwila robi hard reset, a jeszcze więcej co chwila zmienia Rom  :ok:

Aaaa i zapomniałem napisać: dlaczego to robią ???
BO MOGĄ  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 22:34:26 wysłana przez sosna@d2 »
Life's good ...