polski język w sms

• 11 Odpowiedzi
  • 1850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

polski język w sms
« dnia: Grudzień 05, 2009, 14:44:51 »
Witajcie. Zakupiłem sobie Diamonda 2 i jak narazie jestem bardzo adowolony. Jest ylko jedna rzecz, która mi bardzo przeszkadza. a mianowicie nie ma polskiego słownika xt9. W modelu Touch HD, w menu pisania wiadomości, jest opcja wybrania polskiego języka, a u mnie nie ma. Pomozcie prosze, bo pisania na klawiaturze telefonu ( 1-9) jest niesamowicie czasochlonne, jesli urzadzenie nie potrafo tworzyc slow,po klikaniu tylko jeden raz w każdy przycisk. :( Mam ori WM 6.5 z polska nakładka, sciagniete ze strony HTC.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 15:33:47 wysłana przez kolega26 »

*

Offline semri

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Topaz WM6.5                      AM aktualna
Odp: polski język w sms
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2009, 20:28:19 »
tez jestem nowym użytkownikiem Topaza, ale znalazlem tu słownik PL. Włącz sobie qwerty, już to przyspieszy pisanie, a dodatkowo http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=138266.0

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2009, 21:22:45 »
Nom ale nie chce qwerty, chce klawiature tel., ze słownikiem pisanie idzie jak burza. Link juz wczesniej tez widzialem, ale wolalbym jakis ori, bo w modelach jak touch pro jest dotepny pl. do pisania, tak wiec w diamondzie musi byc albo zablokowany i chcialbym sie dowiedziec jak go odblokowac, badz jakis romik, ale ori bym chcial.
Napisane: Grudzień 05, 2009, 21:04:45
A mozna z tego wylaczyc poskie znaki? Bo sms na 160 znakow, przy polskich literkach, zaczyna sie dzielic na osobne sms :D:D:D

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2009, 01:14:42 »
usuniecie polski znaków załatwiał skrypt morta, napisz pw do krzyciec z działu Diamonda 1 i Magic, wiem ze go używał

co do słownika pl to jak jest odblokowany na jednej klawiaturze to na innych tez będzie
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2009, 12:57:08 »
Z tematu do którego linka podał Semri sciągnij plik od Bysia. Działa rewelacyjnie z każdą klawiaturą.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 08, 2009, 15:43:51 »
Czy to normlane ze pisze do kogos na Pw a potem w skrzynce "wysłane" wyswietla mi sie brak wiadomosci?!

*

Offline semri

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Topaz WM6.5                      AM aktualna
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:03:11 »

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:49:02 »
"Nie masz zezwolenia na modyfikowanie ustawień profilu. " takie piroństwo mi się wyświetliło... :/

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 23, 2009, 13:24:39 »
mam pytanie :) szukam i szukam. Po czesci znalazlem odp. Wgralem sobie polski xt9 i wszystko jest ok. Lecz gdy odznaczam "unicode" wysyla mi smsy ze znaczkami typu ??? . Czy jest mozliwosc pozbycia sie wysylania polskich znakow typu ś, ć, ę itd. aby wysylaly sie s, c, e?

Z góry dzieki :)

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 29, 2009, 19:40:25 »
Z tematu do którego linka podał Semri sciągnij plik od Bysia. Działa rewelacyjnie z każdą klawiaturą.

Bez przesady z tą rewelacją. Brak słów; np. nie znajdziesz: "będę" "łyknę" i wiele wiele innych..... :S

*

Offline gomez.pl

• 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 02, 2010, 17:26:09 »
a jak wstawić polskie znaczki typu ąęćśćó gdy nie korzysta się ze słownika ??
HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 02, 2010, 23:44:51 »
a jak wstawić polskie znaczki typu ąęćśćó gdy nie korzysta się ze słownika ??
Zmienić klawiaturę na InterWrite Keyboard. Ustawić na PL a potem tylko nacisnąć Alt i naszym oczom ukażą się polskie znaki. :ok: