Oficjalna Manilka 2.5 na HTCPedia

• 116 Odpowiedzi
  • 15324 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Oficjalna Manilka 2.5 na HTCPedia
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 10, 2010, 13:01:15 »

Wrocilem po 2 dniach uzytkowania do sprawdzonej manili 2.1. Ta dobrze sobie daj rade.

Jedziesz na oryginale 2.1 czy jakimś gotowanym? Ja od jakiegoś czasu jadę na rom-ie Energy z manilką 2.5. Wszystko pięknie wygląda ale najbardziej mi doskwiera ten krótki czas pracy na baterii i dojrzewam do myśli aby zamienić na jakiś rom-ik gdzie bateria działa maksymalnie długo.

*

Offline mrk26

• *
  • 87
  • Sprzęt: LG Optimus 2x
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 10, 2010, 14:12:49 »
Odwołując się do odpowiedzi na moje pytanie - da się zmienić ten page pool w oryginalnym romie, nic nie kombinowane?? Jeżeli tak, to w jaki sposób?? Liczę na Was
Da sie tylko że musisz zmienić PP na pliku NBH a dopiero potem instalacja, nie zmienisz Page Pool na jusz zainstalowanym romie a jak to raczej dziecinnie proste poszukaj na XDA tego programu jak nie bedziesz mógł znałeźć to daj znać to wrzuce na rapida.
A jak to raczej nie problem jak bedziesz miał program to odpalasz na górze w prawym górnym rogu wciskasz "select..." wybierasz swój plik .NBH i pokaże ci w okienku "custom"jaki jest obecny pp(15MB - dla oryginalnego) i zmienia sie dając strzałką do góry albo do dołu jak kto woli

« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 10, 2010, 20:32:27 »
Kurde nie chciałem być upierdliwy i miałem nadzieje, że sam znajdę programik do zmiany page poola no ale cóż, nie udało mi się :D Mógłbyś więc wrzucić go na rapida, jak mówiłeś?
Z góry dziękuje :)

*

Offline mrk26

• *
  • 87
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 11, 2010, 11:27:51 »
Kurde nie chciałem być upierdliwy i miałem nadzieje, że sam znajdę programik do zmiany page poola no ale cóż, nie udało mi się  Mógłbyś więc wrzucić go na rapida, jak mówiłeś?
Z góry dziękuje

Nie ma problemu wystarczy tylko wypakować prosze: http://rapidshare.com/files/374571222/PagePool_Changer_v2.21.zip

« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 11, 2010, 18:42:59 »
Bardzo dziękuję!! Naprawdę mi wstyd, ale mam jeszcze jedno pytanie - manilke mam z sunnysoftu, jest to .rar, z którego po wypakowaniu wypada tylko "RUU_Topaz_S_HTC_WWE_EastEurope_2.16.479.1_Radio_Sign_Topaz_61.44tc.25.32_4.49.25.17_Ship.exe". I teraz w jaki sposób potraktować to PagePool changerem? Za zamieszanie przepraszam, ale może przyda się to też innym :) Z góry dziękuje.

*

Offline mrk26

• *
  • 87
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 11, 2010, 19:41:19 »
Bardzo dziękuję!! Naprawdę mi wstyd, ale mam jeszcze jedno pytanie - manilke mam z sunnysoftu, jest to .rar, z którego po wypakowaniu wypada tylko "RUU_Topaz_S_HTC_WWE_EastEurope_2.16.479.1_Radio_Sign_Topaz_61.44tc.25.32_4.49.25.17_Ship.exe". I teraz w jaki sposób potraktować to PagePool changerem? Za zamieszanie przepraszam, ale może przyda się to też innym  Z góry dziękuje.
Nie chce nikomu dogryzać ale widze że kolega to troszke leniuch i nie chce sie szukać, a więc jak już masz ten plik "RUU_Topaz_S_HTC_WWE_EastEurope_2.16.479.1_Radio_Sign_Topaz_61.44tc.25.32_4.49.25.17_Ship.exe" to go też trzeba potraktować winrar-em i tam będzie plik "RUU_signed.nbh" i to właśnie ten plik trzeba potraktować tym programikiem a potem co i jak to zapraszam do poszukania wątku o wgrywaniu romu z karty SD chyba że tematt opanowany to nic jak tylko wgrywać  :P

« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 14, 2010, 10:41:30 »

Wrocilem po 2 dniach uzytkowania do sprawdzonej manili 2.1. Ta dobrze sobie daj rade.

Jedziesz na oryginale 2.1 czy jakimś gotowanym? Ja od jakiegoś czasu jadę na rom-ie Energy z manilką 2.5. Wszystko pięknie wygląda ale najbardziej mi doskwiera ten krótki czas pracy na baterii i dojrzewam do myśli aby zamienić na jakiś rom-ik gdzie bateria działa maksymalnie długo.

Tak na oryginale jade ten mi jakos pasuje

*

Offline sosna@d2

• **
  • 143
  • Sprzęt: HTC Diamond 2
« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 15, 2010, 11:37:12 »
Osobiście Manila 2.5 dla mnie strzał w " 10"  :mrgreen:
Szczególnie wraz z możliwościami programiku z XDA : Co0kie's Home Tab v1.7.0
 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=625483
Life's good ...

« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 16, 2010, 20:28:27 »
Nowy rom działa cudnie, (może troszeczkę wolniej, ale to pewnie przez cookies home tab- swoją drogą pojawiła się nowa wersja 1.7) jednak mam dwa problemy:
- nakładka lokalizująca się zainstalowała (ta ze strony sunnysoft) ale nie działa :<
- co zmienić w rejestrze, żeby muzyka i zdjęcia się obracały ?

Dzięki za odp.

*

Offline henio81

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II
« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 17, 2010, 11:28:26 »
witam,

mam pytanie jak sprawdzic jaki mam windows 6.1 czy 6,5 jaki rom i czy ma manilke na htc touch pro 2 pozdro dzieki
ROM: EnergyROM
Radio: 4.49.25.17

*

Offline pajton13

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC TOPAZ, Lark 43, AutoMapa 6
« Odpowiedź #70 dnia: Kwiecień 17, 2010, 11:57:42 »
jaki windows
ustawienia->wiecej->system->Informacje :)
a wersja romu tak samo tylko ze dane urzadzenia a nie informacje
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2010, 11:59:15 wysłana przez pajton13 »

« Odpowiedź #71 dnia: Kwiecień 17, 2010, 12:17:15 »
Hej, chciałbym zainstalowac manile 2.5 ale aktualizacja na stronie htc jest dla wersji romu windowska 6.5 do troche starszej wersji. Na stronie htc (pl) najaktualniejszy rom to własnie moj... Na stronie htc w wersji angielskiej jest juz nowszy rom - ten ktorego wymaga manila 2.5 . Moje pytanie, czy zainstaloanie takiego romu ze strony htc w angielskiej wersji spowoduje ze moj windows na hatecaku będzie nie po p[olsku? Jesli tak to poprosze o jakiegos linka moze do spolszczenia? Dodam ze w gre wchodza tylko oryginalne oprpogramowania ze strony htc lub sunnysoft ;)

« Odpowiedź #72 dnia: Kwiecień 17, 2010, 13:17:37 »
Instalka ze strony sunnysoft, a windows i tak będzie angielski. Możesz zainstalować nakładkę lokalizacyjną, niestety mnie ona nie działa :<. Wie może ktoś co zrobić żeby rotacja w albumach i muzyce była, no cóż enabled?

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
« Odpowiedź #73 dnia: Kwiecień 17, 2010, 14:06:28 »
Hej, chciałbym zainstalowac manile 2.5 ale aktualizacja na stronie htc jest dla wersji romu windowska 6.5 do troche starszej wersji. Na stronie htc (pl) najaktualniejszy rom to własnie moj...

Ściągnij ROM z SunnySoft - to jest najnowsza wersja WM6.5 dla Topaza, plus pakiecik lokalizacyjny, a wszystko będzie po polsku. U mnie to zagrało bez większych problemów.

*

Offline Kasztann

• 6
  • Sprzęt: Topaz
« Odpowiedź #74 dnia: Kwiecień 17, 2010, 14:15:46 »
Ściągnij ROM z SunnySoft - to jest najnowsza wersja WM6.5 dla Topaza, plus pakiecik lokalizacyjny, a wszystko będzie po polsku. U mnie to zagrało bez większych problemów.

Sciagnalem i rom i pakiecik, zainstalowalem i nici z polskiego windowsa. U ciebie wszystko jest po polsku?  Podziel sie inf. jak to osiagnales, moze ja cos namieszalem przy instalowaniu.

*

Offline pajton13

• *
  • 76
« Odpowiedź #75 dnia: Kwiecień 17, 2010, 15:54:28 »
wie ktos czy mozna wgrac manilke z fabrycznego wm 6.1? jesli tak to skad sciagnac i jak wgrac? dodam ze mam rom z wm 6.5

« Odpowiedź #76 dnia: Kwiecień 17, 2010, 18:15:03 »
Bądzcie tak dobrze i dajcie linki do wszytkiego co potrzebne, żeby na 100% pasowało. Nowy rom win 6.5 2.5....... , ten do ktorego bedzie pasowac nowa malinka spolszczenie do tego romu aby wszystko było w pl.. Oczywiscie tylko oryginały mnie interesuja ;) i najlepiej jakis opisik jak wszystko poinstalowac ( czy nowy rom sam sie wgra na sttary, czy trzeba stary najpierw usunac?). Przepraszam za pewnie "oczywiste" pytania, ale jestem totalny laik w tym ;)  Z góry na prawde bardzo dziekuje :)

Połączone: Kwiecień 17, 2010, 22:02:34
Już nieaktualne - wszytsko zainstalowane ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2010, 22:02:34 wysłana przez kolega26 »

*

Offline MarioM74

• 381
« Odpowiedź #77 dnia: Kwiecień 17, 2010, 22:13:14 »

Sciagnalem i rom i pakiecik, zainstalowalem i nici z polskiego windowsa. U ciebie wszystko jest po polsku?  Podziel sie inf. jak to osiagnales, moze ja cos namieszalem przy instalowaniu.

Nie robiłem nic magicznego, tylko wg podanej instrukcji.
Wgrałem ROM, potem HardReset. Następnie zainstalowałem pakiet lokalizacyjny i znowu HardReset. Potem podczas startu pokazało mi się okienko z wyborem języka, wybrałem Polski  i tyle - dalej już samo się działo.

*

Offline Kasztann

• 6
« Odpowiedź #78 dnia: Kwiecień 17, 2010, 22:38:40 »
Nie robiłem nic magicznego, tylko wg podanej instrukcji.
Wgrałem ROM, potem HardReset. Następnie zainstalowałem pakiet lokalizacyjny i znowu HardReset. Potem podczas startu pokazało mi się okienko z wyborem języka, wybrałem Polski  i tyle - dalej już samo się działo.

Dzieki.  Ja tak nie mialem, bede musial sprobowac wgrac romik od nowa. Moze w koncu sie uda :)

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #79 dnia: Kwiecień 18, 2010, 00:54:50 »
 Kasztann - opisywałem to kilkanaście postów wyżej. Jeśli po odpaleniu instalacji spolszczenia kończy się ona takim dziwnym okienkiem z komunikatem, to jest ona nieudana. Musisz spróbować z innego PC, bo polonizacja lubi być kapryśna - po prostu na niektórych komputerach nie chce się instalować i z oficjalnego info wynika, że nie współpracuje z systemami 64 bitowymi

*

Offline Kasztann

• 6
« Odpowiedź #80 dnia: Kwiecień 18, 2010, 01:38:25 »
Wszystko opanowane. Winda juz po polsku, tak jak mowiles. U mnie po prostu ekran z mozliwoscia wyboru kraju wyswietla sie ok 2 sek wiec za pierwszym razem go przeoczylem. Dzieki za pomoc

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #81 dnia: Kwiecień 19, 2010, 13:13:18 »
Nie wiem dlaczego macie problem z wgraniem romu. Ja pracuje na Viscie i nie mialem zadnych problemów z wgraniem romu i interwrite. Wgrałem rom z poziomu komputera przez program mobile center nastepnie uruchomilem instalke interwrite. Po wgraniu spolszczenia w ustawieniach telefonu wybralem clear storage i zaraz po kastomizacji romu wyskoczyla stronka z wyborem jezyka poczekalem 3 min i system po polsku bez problemu, nie ma tez zadnego proglemu z jakimis dziwnymi brakami w tlumaczeniu zakladek htc sense, co niektórzy opisywali. Warunkiem zeby wszystko działało jest tylko posiadanie odpowiedniego Serial Number telefonu, który jest na stronce sunnysoft.
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline MarioM74

• 381
« Odpowiedź #82 dnia: Kwiecień 19, 2010, 13:44:37 »
Warunkiem zeby wszystko działało jest tylko posiadanie odpowiedniego Serial Number telefonu, który jest na stronce sunnysoft.

Nie do końca. Mój Topaz ma inny numerek niż wymagany przez SunnySoft i też nie było problemu, i też pod Vistą.
Inna sprawa, że wcześniejsza wersja WM6.5 z Manilką 2.1 nie dała mi się zlokalizować.

Fakt, że obecnie mam też ROM pobrany ze strony SunnySoft a nie z HTC Europa. Teoretycznie nie powinny się różnić, ale może coś w tym jest.

*

Offline pajton13

• *
  • 76
« Odpowiedź #83 dnia: Kwiecień 19, 2010, 19:09:40 »
ja w ogole nie moge zainstalowac tego spolszczenia. wyskakuje mi error ze pliki zostaly zmienione, a robilem hard reset i od razu chcialem nakladke. mam win 7 64 bity moze dlatego. no moze wyjdzie nowy rom ze bedize polski do wyboru od razu, tak jak w ostatnim:)

*

Offline nowy001

• 7
  • Sprzęt: MDA Compact V
« Odpowiedź #84 dnia: Kwiecień 20, 2010, 00:57:26 »
Warunkiem zeby wszystko działało jest tylko posiadanie odpowiedniego Serial Number telefonu, który jest na stronce sunnysoft.

Nie do końca. Mój Topaz ma inny numerek niż wymagany przez SunnySoft i też nie było problemu, i też pod Vistą.
Inna sprawa, że wcześniejsza wersja WM6.5 z Manilką 2.1 nie dała mi się zlokalizować.

Ja również mam inny S/N niż podaje sunnysoft i nie mogę wgrac PL

*

Offline mastafoka

• 19
  • Sprzęt: HTC Diamnod 2
« Odpowiedź #85 dnia: Kwiecień 20, 2010, 07:58:17 »
ja w ogole nie moge zainstalowac tego spolszczenia. wyskakuje mi error ze pliki zostaly zmienione, a robilem hard reset i od razu chcialem nakladke. mam win 7 64 bity moze dlatego. no moze wyjdzie nowy rom ze bedize polski do wyboru od razu, tak jak w ostatnim:)

Oficjelne info jest że nie działa z systemami 64 bit

*

Offline Kasztann

• 6
« Odpowiedź #86 dnia: Kwiecień 20, 2010, 10:26:56 »
Ja również mam inny S/N niż podaje sunnysoft i nie mogę wgrac PL

Ja tez mam S/N inny niz wymagany a PL hula az milo. Sprobuj wgrac wszystko jeszcze raz od nowa np na innym kompie; jak pisal wczesniej Scarface828: "Musisz spróbować z innego PC, bo polonizacja lubi być kapryśna - po prostu na niektórych komputerach nie chce się instalować i z oficjalnego info wynika, że nie współpracuje z systemami 64 bitowymi." U mnie za pierwszym razem latka tez nie dzialala, ale jak wgralem rom jeszcze raz od nowa, wszystko zaczelo chodzic jak sunnysoft przykazal   :wink:

*

Offline pajton13

• *
  • 76
« Odpowiedź #87 dnia: Kwiecień 20, 2010, 16:37:17 »
no coz zainstalowalem tego roma z manka 2.5 i przykro mi to mowic ale najgorszy rom jaki mialem. caly czas jakies zaciecia, zwisy-nie da sie normalnie uzytkowac. myslalem ze ten z manka 2.1 zamula ale w porownaniu do tego byl miodzio... no oczywiscie z wygladu przebija wszystkie ale wole zeby szybko dzialal niz dobrze wygladal. wgrywam z powrotem ten fabryczny chyba ze powie mi ktos jaka tam byla manilla i wgram sobie na wm 6.5.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 16:42:51 wysłana przez pajton13 »

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #88 dnia: Kwiecień 20, 2010, 19:33:30 »
Nie wiem dlaczego macie problem z wgraniem romu. Ja pracuje na Viscie i nie mialem zadnych problemów z wgraniem romu i interwrite. Wgrałem rom z poziomu komputera przez program mobile center nastepnie uruchomilem instalke interwrite. Po wgraniu spolszczenia w ustawieniach telefonu wybralem clear storage i zaraz po kastomizacji romu wyskoczyla stronka z wyborem jezyka poczekalem 3 min i system po polsku bez problemu, nie ma tez zadnego proglemu z jakimis dziwnymi brakami w tlumaczeniu zakladek htc sense, co niektórzy opisywali. Warunkiem zeby wszystko działało jest tylko posiadanie odpowiedniego Serial Number telefonu, który jest na stronce sunnysoft.

Mozesz miec zgodne a i tak sie nie wgra, problem jest opisywany nawet na stronach Sunnysoft, przy niektorych konfiguracjach sprzetowych nie da sie wgrac spolszczenia. Mój Topaz też nie ma zgodnego numeru :>

@ pajton13 - mialem identycznie po wgraniu romu i polonizacji po raz pierwszy. Zrob ponownie hard reset, powinno pomoc!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 19:35:32 wysłana przez Scarface828 »

*

Offline pajton13

• *
  • 76
« Odpowiedź #89 dnia: Kwiecień 20, 2010, 20:37:02 »
no wlasnie robilem hard reset i dalej nic. dalej zamula itp. a tak nie chce go zmieniac bo zajefajny wyglad ma. ale pytam kolejny raz: wie ktos jaka byla manilla w fabrycznym romie?

a powiem jeszcze ze czasem to nawet nie chce mi wybudzic topaza tylko caly czas czarny ekran i musze soft reset bo nic nie dziala. a czasem jak sie zatnie to trzeba czekac z pol minuty za nim np usunie wiadomosc...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 20:39:28 wysłana przez pajton13 »