No i będzie serwis... :/

• 28 Odpowiedzi
  • 6071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RudeBoy

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC TyTN II, HTC Topaz, HTC Wildfire, HTC Desire
No i będzie serwis... :/
« dnia: Grudzień 08, 2009, 08:43:55 »
Miewał ktoś z Was podobne problemy jak ja?

Otóż topaz raz na jakiś czas wiesza się w sposób uniemożliwiający włączenie go. Pomaga tylko wyjecie baterii. Zawsze dzieje się to gdy pda jest uśpiony. Biorę do reki a on martwy. Najczęściej zdarza się to po nocy. Rano zamiast budzika z Topaza budzi mnie koszmarny sen ze zasypiam :/
Nie dzieje się to non stop ale chyba mogę założyć, że ma tak on od nowości czyli ok miesiąca.  Było tak i na stockowym romie 6.1 i jest tak na 6.5 od htc. Wściekły jestem bo poprzedni TyTN II przez dwa lata nie zaliczyl absolutnie żadnej zwiechy.

Obawiam się, że usterka jest typu ciężkich do zdiagnozowania i skończy się to tak, że tel będzie leżał w serwisie miesiąc i odeślą mi, że sprawny. Ten cały serwis CRC dobrej opinii nie ma... :/

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
Odp: No i będzie serwis... :/
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:38:57 »
Z czystej ciekawości... czy serwis przeprowadzi (w ramach gwarancji) naprawę Topaza, w którym wgrany jest już HardSPL?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:42:40 »
Z czystej ciekawości... czy serwis przeprowadzi (w ramach gwarancji) naprawę Topaza, w którym wgrany jest już HardSPL?

gwarantuje Ci ze nie , była ingerencja w oprogramowanie i tyle

*

Offline linkers

• 2
  • Sprzęt: HTC Topaz - Diamond II
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:55:45 »

Otóż topaz raz na jakiś czas wiesza się w sposób uniemożliwiający włączenie go. Pomaga tylko wyjecie baterii. Zawsze dzieje się to gdy pda jest uśpiony. Biorę do reki a on martwy. Najczęściej zdarza się to po nocy. Rano zamiast budzika z Topaza budzi mnie koszmarny sen ze zasypiam :/
Nie dzieje się to non stop ale chyba mogę założyć, że ma tak on od nowości czyli ok miesiąca.  Było tak i na stockowym romie 6.1 i jest tak na 6.5 od htc. Wściekły jestem bo poprzedni TyTN II przez dwa lata nie zaliczyl absolutnie żadnej zwiechy.

Obawiam się, że usterka jest typu ciężkich do zdiagnozowania i skończy się to tak, że tel będzie leżał w serwisie miesiąc i odeślą mi, że sprawny. Ten cały serwis CRC dobrej opinii nie ma... :/

mam to samo, identycznie...
cholera wie jaka to przyczyna....

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 08, 2009, 18:52:18 »

A nie doinstalowales czegos? Moze jakis soft Ci wiesza sprzet, a nie sam hardware jest winne.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 08, 2009, 19:04:26 »
ja wam cos smiesznego powiem, jak mojemu bratu zrobila sie plama na wyswietlaczu, nie chcialo mi sie bawic w przywracanie spl i zesmy oddali z hard-spl, po powrocie z serwisu bylo napisane, lcd exchanged and software restored, oczywiscie hardspl juz nie bylo, a telefon byl naprawiony, ale to w angielskim serwisie nie w polskim
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline RudeBoy

• *
  • 70
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 08, 2009, 22:06:44 »
mam to samo, identycznie...
cholera wie jaka to przyczyna....

No to ładnie...

Napisane: Grudzień 08, 2009, 22:03:24
A nie doinstalowales czegos? Moze jakis soft Ci wiesza sprzet, a nie sam hardware jest winne.

No wiadomo, że troszkę softu zainstalowałem ale nic zdrożnego nie mam. Poza tym działo się to również na niemalże czyściutkim stockowym romie.

*

Offline kac78

• *
  • 68
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 08, 2009, 22:36:00 »
to nie wyciągaj baterii tylko zrób SR przyciskiem pod rysikiem ;)

*

Offline RudeBoy

• *
  • 70
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 08, 2009, 23:19:09 »
to nie wyciągaj baterii tylko zrób SR przyciskiem pod rysikiem ;)

Myslisz, ze nie probowalem?
Jedyne co skutkuje to wyjęcie baterii...

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2009, 10:51:25 »
Mam dokadnie to samo, wgrany oficjalny HTC ROM 6,5 nie wiem jak było na Romie 6,1. Jest to bardzo irytujące. Czy ktoś wie może jak rozwiazać ten problem?

*

Offline linkers

• 2
  • Sprzęt: HTC Topaz - Diamond II
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2009, 18:34:05 »
ja jak pisałem wcześniej też to mam...
zauważyłem to dopiero po instalacji KLAXONa do budzenia...
nie wiem czy na pewno ma to ten program na na to wpływ bo w między czasie już kilka innych programów poinstalowałem...
albo clean ram... w nocy smiga bo mam harmonogram ustawiony na co 6h i to może on blokuje w ten sposón naszego pda...
rom oficjalny 6.5..

*

Offline RudeBoy

• *
  • 70
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 09, 2009, 19:24:25 »
ha!
Mamy podobny trop!
Wczoraj odinstalowalem klaxona. Towarzyszył mi od zawsze ale w sumie budzik z manili tez daje rade.
Dziś rano obudził mnie budzik z manili i topaz działa. Zobaczymy czy na dłuższa metę będzie spokój.
Jak Ci zwiśnie Topaz daj znać :)

*

Offline RudeBoy

• *
  • 70
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 10, 2009, 12:06:03 »
No i zwisł... także to nie wina klaxona

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 10, 2009, 14:38:14 »
mam to samo, ale zauważyłem pewną prawidłowość. Mój zalicza zwieche dopiero jak użycie ram dobija prawie do 90%, czyli jakieś 4 dni bez SR. Jak zdarzy mi się gdzieś po drodze wyłączyć telefon i użycie ram nie dochodzi do tej (newralgicznej jak widać) wartości to problemu nie ma. Być może program do zwalniania ramu jest wyjściem...

Zapomniałem dodać, że u mnie wystarczy SR przyciskiem pod rysikiem, nie muszę wyjmować baterii.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 09:41:57 wysłana przez karmelek »

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 10, 2009, 16:29:32 »
mam to samo, ale zauważyłem pewną prawidłowość. Mój zalicza zwieche dopiero jak użycie ram dobija prawie do 90%, czyli jakieś 4 dni bez SR. Jak zdarzy mi się gdzieś po drodze wyłączyć telefon i użycie ram nie dochodzi do tej (newralgicznej jak widać) wartości to problemu nie ma. Być może program do zwalniania ramu jest wyjściem...

Powyzej pewnej granicy zajetosci pamieci, windows automatycznie ubija oprogramowanie chodzace w tle.
Wiec moze ubic i alarm.

*

Offline RudeBoy

• *
  • 70
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 10, 2009, 22:04:39 »
Powyzej pewnej granicy zajetosci pamieci, windows automatycznie ubija oprogramowanie chodzace w tle.
Wiec moze ubic i alarm.

Niech sobie ubija co chce tylko czemu zwisa śmiertelnie...

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:06:26 »
Wiec moze ubic i alarm.

Niech sobie ubija co chce tylko czemu zwisa śmiertelnie...

Nie kumasz?
Bo ma za malo pamieci wiec zwisl? Albo nie dal sie ubic i zwisl?
Wybierz sobie.

*

Offline RudeBoy

• *
  • 70
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:57:32 »
Topaz to nie mój pierwszy WM i żadeń nie miał takich akcji.
Nie sądze aby była to kwestia przepełnienia ramu.
Jak ręcznie dopcham ram ile się tylko da to nic sie nie dzieje...

« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 30, 2009, 21:26:05 »
wyłączyłem budziki na święta :) i przestał się wieszać. Zobaczymy co się będzie działo jak do pracy trzeba będzie wracać :P

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 03, 2010, 17:49:01 »
Ktoś gdzieś pisał na forum, że plik (chyba wav) oryginalnego budzika powodował jakieś problemy z działaniem telefonu - też się wieszał i to nie za każdym razem. Po wyborze innego pliku wszystko zaczęło działać jak należy. Spróbujcie może wybrać do budzika jakieś typowe dźwięki z windows  :worried:
Powodzenia...

*

Offline jari75

• **
  • 200
  • Sprzęt: iPhone 5/ 32GB iPhone 4/ 32GB
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 04, 2010, 16:59:55 »
Potwierdzam Billy ja mieszkam w Szwecji i ostatnio wyslalem mojej zony topaza do serwisu, wgralem do niego tylko szwedzki rom i oddalem, mialem uszkodzony glosnik trzeszczal cos po upadku ale im nie przyznalem sie do tego, po 2 tygodniach odebralem z nowym glosnikiem. Jak zwykle w Polsce trudnosci wymyslaja ...eeehhh

*

Offline Booz

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 07, 2010, 08:27:32 »
mój Topaz (6.5) robi podobne numery - niejednokrotnie wyjmuje go z kieszeni albo podnoszę ze stołu i cisza - jakby nie miał baterii - jednak reset rysikiem pomaga i się podnosi - nie zauważyłem żadnej reguły poza tą, że musi się sam uśpić - używam S2U2 ale jego nie podejrzewam - choć właśnie S2U2 2-3 razy zwiesił mi tel gdy w trakcie prowadzonej rozmowy zadzwonił ktoś inny i wybierałem opcję Zakończ i Odbierz (przerywa pierwszą rozmowę i zaczyna drugą) - wówczas blokuje sie na ekranie i tylko RESET pomaga...
jeszcze coś wymyślę :)

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 08, 2010, 08:55:23 »
Taki mały update. Wcześniej (przed świętami) co bym nie robił wieszał się. Od świąt nie zaliczył żadnej zwiechy (i oby tak zostało) mimo, że nie wprowadzałem żadnych zmian - uwielbiam Windows w każdej odmianie -  self healing, non predictable operating system :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 11:39:07 wysłana przez karmelek »

« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 22, 2011, 16:21:46 »
Bardzo stary wątek, ale jestem ciekaw czy rozwiązaliście ten problem. Mam topaza od prawie roku i pewnie go zmienie, jeśli nie znajdę tej przyczyny :(

« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 22, 2011, 19:20:08 »
ja mam identyczny objaw i problem, pomogło zmniejszenie szybkości procesora z przetaktowanego 721MHz na 693MHz (czy cos kolo tego) :)

« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 22, 2011, 21:02:36 »
Ale ja nic nie zmieniałem w taktowaniu zegara. Mam oryginalny ROM 6.5 i problem od nowości. Nie ma na pewno u mnie to związku z zajętością pamięci. Dla przykładu, najczęściej bywa przy intensywnym korzystaniu jak, trzy godziny na necie, sprawdzenie poczty synchronizacja outlook, na koniec aktualizacja pogody i przy zajętości pamięci 69% po wyłączeniu ekranu koniec zabawy, pozostaje restart. Jak korzystam niewiele, to spokojnie nawet do kilku dni.

« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 27, 2011, 10:16:00 »
Bardzo stary wątek, ale jestem ciekaw czy rozwiązaliście ten problem. Mam topaza od prawie roku i pewnie go zmienie, jeśli nie znajdę tej przyczyny :(
Problem zamarłego wyświetlacza w niespodziewanych sytuacjach, jak bierzemy telefon do ręki i nie można go włączyć rozwiązany. Myślałem że po trzykrotnym twardym reseci w ciągu prawie roku wróce do symbiana, ale gdzieś przeczytałem o wyłączeniu trybu oszczędzania energii przy we-fi. Nigdy nie korzystałem z tej bezprzewodowej łączności, bo internet mam z mojej karty sim, a jednak miało to zaznaczenie wpływ.

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 22, 2011, 14:24:41 »
Problem zamarłego wyświetlacza w niespodziewanych sytuacjach, jak bierzemy telefon do ręki i nie można go włączyć rozwiązany. Myślałem że po trzykrotnym twardym reseci w ciągu prawie roku wróce do symbiana, ale gdzieś przeczytałem o wyłączeniu trybu oszczędzania energii przy we-fi. Nigdy nie korzystałem z tej bezprzewodowej łączności, bo internet mam z mojej karty sim, a jednak miało to zaznaczenie wpływ.

Połączone: Luty 22, 2011, 14:26:02
Żadnych problemów aż do 16luty. Tego dnia zaznaczyłem "wyłącz urządzenie jeśli nie jest używane przez" i codziennie zamiera nawet dwa razy, pod ładowarką i bez. Codziennie korzystam z netu na tel. min.2godz. i z poczty. Przecież do momentu tego zaznaczenia było dobrze. Teraz tylko pozostaje mi przejść na android, nowy tel.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 25, 2011, 09:05:32 »
andoroid jest dość fajny nie powiem ale myślisz że na nim nie ma "zwiech"... to jesteś w błędzie.
HTC One V