MDA Compact V - gotowany ERA ROM

• 8 Odpowiedzi
  • 2034 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nowy001

• 7
  • Sprzęt: MDA Compact V
MDA Compact V - gotowany ERA ROM
« dnia: Kwiecień 16, 2010, 01:49:47 »
Witam

Czy jest możliwość, aby forumowy kucharz zgotował ROM z ERY (http://download.era.pl/portal/RUU_Citrine_TMO_PL_2.20.118.1_Radio_Sign_Topaz_61.44tc.25.32A_4.49.25.57_Ship.zip) zmieniając M2.1 na M2.5 bez dodatkowych modyfikacji ?
Zależy mi na brandowanym "czystym" ROM'ie z ERY z dodatkiem M2.5 zamiast 2.1.

Chyba, że jest możliwość spolszczenia oryginalnego ROM'u HTC - Topaz_HTC_WWE_EastEurope_2.53.479.3 ze strony http://www.sunnysoft.cz/htc/. Wtedy jestem gotów oddać siostrę w zamian  :wink:
Instalując IW ze strony sunnysoft po 20 min wyskakuje błąd, że ROM jest niezgodny z wersją IW :? ni jak nie idzie zainstalować spolszczenia (ROM instaluje się bez problemu)

Pozdrawiam

Odp: MDA Compact V - gotowany ERA ROM
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2010, 11:09:32 »
zapodaj zdjęcie siostry ... :E

*

Offline nowy001

• 7
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2010, 20:26:49 »
zapodaj screen modyfikacji ;)

*

Offline mrk26

• *
  • 87
  • Sprzęt: LG Optimus 2x
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 16, 2010, 23:06:17 »
Chyba, że jest możliwość spolszczenia oryginalnego ROM'u HTC - Topaz_HTC_WWE_EastEurope_2.53.479.3 ze strony http://www.sunnysoft.cz/htc/. Wtedy jestem gotów oddać siostrę w zamian 
Instalując IW ze strony sunnysoft po 20 min wyskakuje błąd, że ROM jest niezgodny z wersją IW  ni jak nie idzie zainstalować spolszczenia (ROM instaluje się bez problemu)
To oczywiste że ROM zainstaluje sie bez problemu, i  oczywiste są problemy z zainstalowaniem nakładki polonizującej :P proponuje poczytać na forum tematy z tym związane, a było tego trochę i  pisali co robić aby instalacje ukończyć poprawnie. Powodzenia

*

Offline nowy001

• 7
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2010, 14:17:06 »
Przegladalem i czytalem wszystkie tematy odnosnie problemow z IW. Niestety nie znalazlem odpowiedzi. Mój problem jest jednak inny.
Oto error jaki wyskakuje po instalacji spolszczenia:
1. "Unable to install application. Please update your device ROM to the required version before trying again."
2. "Install \Windows\HTC_Topaz_WM65_EEU_2_53_V04_1.cab, timeout, code=0x99999"

Dodam, że przesiadka na inny komputer, system (XP, Vista, 7) nie skutkuje. ROM jak i spolszczenie ze strony sunnysoft.cz/htc.
Wgrany HardSPL1.83.

Wszystko sie instaluje, po zrobieniu HR uruchamia sie jakies 10-15 min i zglasza takie dwa bledy.

Pozdrawiam

*

Offline Vasco

• 15
  • Sprzęt: HTC Pure, HTC Dream
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2010, 20:21:06 »
Witam!
Muszę powiedzieć, że ja u siebie miałem dokładnie taką samą sytuację. Odpowiadając i uprzedzając wszystkie „rady” jakie mogą się pojawić, umiem korzystać z takiego cudnego wynalazku techniki jak wyszukiwarka, co więcej słowo „Goolge” nie jest dla mnie marką perfum, i wiem do czego służy magiczna kombinacja klawiszy „Ctrl”+”F”. Tak więc znając kapryśność programu instalacyjnego autorstwa wirtuozów Sunnysoftu i jego miłość do produktów spod pióra spółki Billa G. spolszczenie próbowałem instalować na różnych OSach. Na swoim ptaszydle posiadam Vieśtę x64 i oczywiście przy próbie instalacji zostałem szybko sprowadzony na ziemię komunikatem, że pliki były takie niemiłe, że się przemieściły i instalacja nie może być kontynuowana. Jak próbowałem uruchamiać go w zgodności z XP to miałem dokładnie to samo, przy zgodności z Windą NT coś tam dłużej międlił, aż miał żem nadzieję, że się uda, ale oczywiście finalnie zakrzyczał, że „Package version is not larger than the one in yor device!”. Niestety nie miałem pod ręką szczęśliwca z Vistą x86 którego mógłbym uszczęśliwić kabelkiem i moim Piurkiem, więc w pracy próbowałem dalej, tym razem z XPekami. Na jednym nic się nie udało, ale na drugim szczęśliwie operacja wreszcie doszła do końca, i na ekraniku mej słuchawki pojawił się komunikat, że trzeba zesetować urządzenie. Maszyna zresetowała się, więc dalej – jak napisane jest w obstrukcji na stronie Sunnysoftu – zrobiłem HR. Po tym HR Piurek palił się koszmarnie długo, znaczy to mniej więcej tyle, że wciąż pojawiało się nowe orendżowe tło z napisem Windows i paskiem który się przewijał, przewijał i przewijał, a potem kolejny Windows kolejny pasek i tak do zeżygania. Aż żałuję, że na początku nie odpaliłem stopera, ale daję sobie makówkę własną pod toporek wsadzić, że z 15 minut trwało to na bidę. Jak już prawie drzemałem sobie nad tymi paskami słodko w końcu pojawiło się coś. Myślę sobie „EUREKA” w końcu się udało, a tu guzik, a raczej guzior z pętlą. Jak u Kolegi, autora postu, dwa okienka:
- na łokienku pierwszym komunikat: „Unable to install application. Please update your device ROM to the required version before trying again.
- na łokienku drugim zaś: "Install \Windows\HTC_Topaz_WM65_EEU_2_53_V04_1.cab, timeout, code=0x99999."
I to by było na tyle. Nadmienię oczywiście, że zarówno ROM, jak i plik lokalizacji pochodził ze strony Sunnysoftu a nie jakiegoś Pana Zbyszka z Kłaju czy innego Wąchocka (nie obrażając oczywiście mieszkańców owych miejscowości). Również po wydobyciu dwóch CABów i próbach instalacji ich samych Mobilna Winda za Chiny ludowe nie chciała przemówić do mnie językiem Piasta Kołodzieja. Moim skromnym zdaniem głównym i podstawowym problemem jest pewnie tych kilka zdań „LIMITATION PN: 99HHH009-00 (compare with the number on the label under battery of your device).” Oczywiście PN Piurka nie bałdzo przystaje do tego co stoi na stronie Sunnysoftu, stąd zapewne operacje nie kce zakończyć się sukcesem.
Osobiście soft Ery to już dawno olałem, miałem styczność z kilkoma ROMami z Mańką 2.5 (głównie ROMy Billy’iego, oficjalny HTC i jeszcze kilka innych z XDA), ale przynajmniej na razie wróciłem do M.2.1 (ostatni ROM Billy z M.2.1). Jakoś mam wrażenie, że na M.2.1 wszystko bardziej sprawnie chodzi i nie przymula.
Pozdrawiam i życzę powodzenia! Może komuś się uda, jeśli tak – będę wdzięczny jak się tym szczęściem podzieli z innymi!  :wink:
HTC Pure (ERA MDA Compact V) + 8GB microSDHC Transcend Class6
ROM: NhatHoa TopazRom WWE 23123 June30
Radio: 4.49.25.91

*

Offline nowy001

• 7
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2010, 11:04:32 »
Widzę, że jednak S/N ma tu dużo wspólnego. Ehh tak to jest z brandowanym softem jak i telefonem. Nie idzie zainstalować nakładki IW i już.
Posiadaczem pda jestem od kilku dni, zatem zanim zacznę "gotować" minie uhuhu. Dlatego, jeżeli ktoś ma więcej wolnego czasu i mógłby ugotować ROM oficjalny wrzucając tylko spolszczenie byłbym bardzo wdzięczny. Chodzi o najnowszy z M2.5 ze strony sunnysoft.cz/htc.

btw: jest możliwość doinstalować M2.5, czy tylko gotując można ją dodać ? Może i pytanie banalne, ale jestem newbie ;)
A może są inne alternatywne nakładki Today na WM6.5 ?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 11:11:48 wysłana przez nowy001 »

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 19, 2010, 13:43:32 »
Serial Number jest przyczyna tego ze nie mozecie wgrac spolszczenia Ja mam Viste S/N taki jak na stronie i wszystko sie wgrywa bez problemu. Miałem ten sam problem z aktualizacjami ze strony sunnysoft domoich poprzednich telefonów HTC Diamond i HTC HD (telefony bylo z polskiego orange i sn byl inny i d..a blada, dlatego d2 kupiłem z htc polska). Romik mozna spolszczyc cabem interwrite z htc leo którego mozna znalesc za pomoca google  :proud:. W romie dla topaza jest tylko nowsza manilka 2011 niż ta co w leo 1920 (jednak po spolszczeniu nie powinno byc zadnych krzaczków w tlumaczeniu), reszta packpagów w romie jest ta sama co w romie leo (powinno spolsczyc system min w 90%.) Jeżeli już sie zdecydujecie to podczas instalacji caba wyskoczy informacja ze plik nie jest przeznaczony dla tego romu i bedzie pytac czy przerwac instalacje, klikamy na nie. Podczas instalacji w 99% nie powinno sie nic stac telefonowi ale cała operacje wykonujecie na własną odpowiedzialnosc. Mysle ze jakoś pomogłem i nie bedziesz musiał oddawac swojej siostry   :wink:   
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline nowy001

• 7
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 19, 2010, 23:48:29 »
Dzięki za odpowiedzi. Poczytam, zainstaluje i potestuje.

btw: nawet przenośnia potrafi wzbudzić chęć do pomocy, choć taka propozycja jest niemoralna, a metoda okrutna  :P

Pozdrawiam