Ładowarka do Diamonda II

• 1 Odpowiedzi
  • 889 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ładowarka do Diamonda II
« dnia: Styczeń 06, 2010, 21:00:04 »
Witam,
właśnie dokonałem zakupu biurowej ładowarki (stacji dokującej) do HTC Diamond II
http://www.tinyurl.pl/?DbOUx2kK
Mam w związku z tym pewną wątpliwość. Czy wskazane jest trzymanie telefonu w tej ładowarce cały czas, co związane jest z ciągłym, okresowo tylko przerywanym doładowywaniem baterii, nawet kiedy jest naładowana na full?
Czy raczej powinno się Diamonda wstawiać do ładowarki tylko w celu naładowania a potem pozostawiać poza ładowarką?
Przyznam, że stacja dokująca wraz z telefonem prezentuje się świetnie, a poza tym jest porządek na biurku i zawsze wiadomo, gdzie szukać urządzenia.  Jednak do końca nie jestem pewien czy postępuje dobrze dla baterii, pozwalając jej na ciągłe podładowywanie się.
W bezprzewodowych telefonach stacjonarnych zawsze zalecano, żeby słuchawkę trzymać w stacji dokującej tylko dla naładowania baterii, a potem poza stacja. Ale tam są z reguły (przynajmniej w tych starszych modelach) zwykłe akumulatorki, jakie można kupić w sklepie.
W urządzeniach nowszej generacji te baterie są już inne. W Diamondzie II jonowo-litowe, które nie mają podobno "efektu pamięci".
Ale czy rzeczywiście nic się takiej baterii nie stanie od niemal stałego trzymania w ładowarce?
Nie skróci się czas jej użyteczności?

*

Offline davidof

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 - GPS NOKIA 500 AM - AVIC 900BT
Odp: Ładowarka do Diamonda II
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2010, 17:19:09 »
baterii nie powinno sie doladowywac. skraca sie jej zywotnosc.
niby nowe plimerowe ogniwa nie maja efektu pamieci ale ja wole ladowac jak sie rozladuje albo jak pada.
co do ladowarki to jak to raczej mozna trzymac bo po naladowaniu bedzie ladowanie podtrzymujace,
czy ta ladowarka to podstawka czy podstawka z ladowarka????? bo wazny jest prad. ja uzywam oryg, 2A.
htc jest bogiem, tuning nalogiem,
windows mobile to podstawa a internet to zabawa