Kalibracja ekranu

• 2 Odpowiedzi
  • 1582 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kalibracja ekranu
« dnia: Maj 19, 2011, 20:42:46 »
Mam problem ze skalibrowaniem ekranu w Topazie. Poprzedni właściciel go rozkalibrował (był uszkodzony dotyk). Dotyk wymieniłem, ale nie mogę go skalibrować, ponieważ nawet po hard resecie lub po wgraniu romu nie pojawia się na początku ekran do kalibracji (ten z krzyżykiem do klikania). Nie mogę wybrać menu ekran i tam włączyć tego, gdyż ekran jest rozkalibrowany i nie da się wejść do menu. Próbowałem jeszcze połączyć się z telefonem przez MyMobiler, ale nie chce się połączyć. Próbowałem na WM6.1 i WM6.5. Proszę o poradę co zrobić.

*

Offline eref

• **
  • 140
Odp: Kalibracja ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2011, 14:59:58 »
Mam problem ze skalibrowaniem ekranu w Topazie. Poprzedni właściciel go rozkalibrował (był uszkodzony dotyk). Dotyk wymieniłem, ale nie mogę go skalibrować, ponieważ nawet po hard resecie lub po wgraniu romu nie pojawia się na początku ekran do kalibracji (ten z krzyżykiem do klikania). Nie mogę wybrać menu ekran i tam włączyć tego, gdyż ekran jest rozkalibrowany i nie da się wejść do menu. Próbowałem jeszcze połączyć się z telefonem przez MyMobiler, ale nie chce się połączyć. Próbowałem na WM6.1 i WM6.5. Proszę o poradę co zrobić.

Spróbuj zrobić tak, przytrzymać przycisk głosności jednocześnie + i - i tapnąć na ekran. Może pomoże, wyczytałem no na forum xda.
Przy okazji podziel się doświadczeniem z wymianą dotyku, czeka mnie właśnie to samo, zbiłem dotyk i jestem na etapie zakupu a potem samodzielnej wymiany

Odp: Kalibracja ekranu
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2011, 00:00:01 »
Dzięki kolego, zadziałało!!
Przy wymianie korzystałem z tej instrukcji: http://www.formymobile.co.uk/diamond2disassembly.php
Ogólnie nic trudnego.