Brak polskich znaków w programach np. Facebook czy Google Maps na softach WWE

• 17 Odpowiedzi
  • 5863 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzechot

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 (TOPAZ),Era G1 rooted
Jak w temacie ,jak w softach angielskojęzycznych zrobić ,żeby mieć polskie znaki w programach które są po polsku. Manile można zmienić na Polską w edytorze rejestru zmieniając wartość odpowiadająca za język manili ,ale co z programami?
Zawsze najnowszy ROM htcMSG by Billy

*

Offline avid.pl

• **
  • 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
Odp: Brak polskich znaków w programach np. Facebook czy Google Maps na softach WWE
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2010, 09:56:35 »
proponowałbym wgranie polskiego romu. :)
Nokia E71

*

Offline grzechot

• **
  • 138
Odp: Brak polskich znaków w programach np. Facebook czy Google Maps na softach WWE
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2010, 10:00:39 »
proponowałbym wgranie polskiego romu. :)

Niewątpliwie jest to najprostsza metoda ,ale chyba nie w tym rzecz prawda? Miałem obydwa polskie romy zarówno Bysia jak i Billego (są naprawdę bardzo fajne i chwała im za to) lecz po wgraniu Energy Leo z 25 stycznia stwierdzam ,że jeszcze różnica szybkości działania i wielkości dostępnej pamięci ram jak i pewnych rzeczy które mi tam bardziej odpowiadają jest znaczna na korzyść wyżej wymienionego softu,dlatego szukam innego rozwiązania.

*

Offline avid.pl

• **
  • 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2010, 10:03:08 »
to bedzie problem, gdyz mniemam ze przydaloby sie tlumaczenie tych programow.
Nokia E71

*

Offline grzechot

• **
  • 138
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2010, 11:35:11 »
Sęk w tym że to są polskie wersje programów ,zarówno Facebook w wersji PL jak i Google Maps ,tylko jest problem z wyświetlaniem liter typu ś ,ć itp.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2010, 11:38:58 »
Miałem kiedyś podobny problem z ogonkami w innych programach ,sprawdź jeszcze jakie fonty masz w katalogu Windows,niektóre programy  wgrywają swoje fonty( u mnie słownik ang-pol)  i np GoogleMaps ich używa i są krzaczki.Przenieś je do folderu  Fonts lub Czcionki  i domyślnie programy będą korzystać z Tahomy z polskimi ogonkami a wybrane programy i tak znajdą swoje właśnie w katalogu Fonts.

*

Offline grzechot

• **
  • 138
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2010, 14:09:36 »
W katalogu Windows nie zlokalizowałem żadnych czcionek ... heh...

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 28, 2010, 14:56:31 »
nawet tahoma.ttf, niemozliwe , jak masz ustawienia regionalne Polish czy English.Ustaw na Polish.

*

Offline grzechot

• **
  • 138
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2010, 18:08:48 »
Ustawienia regionalne mam ustawione dobrze ,natomiast w głównym katalogu Windows nie mam takiego pliku , w katalogu Fonts też pusto... Dziwne?

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 29, 2010, 08:53:44 »
Pewnie masz zaznaczone "Hide files in ROM" ,odznacz i zrób porządek z fontami
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2010, 08:55:21 wysłana przez Rajmek »

*

Offline grzechot

• **
  • 138
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 29, 2010, 10:05:13 »
No okej mam różne fonty w katalogu Windows (słuszna uwaga ,miałem poukrywane) tylko ,że przez Total Commandera w HTC nie mogę ich przenieść do folderu Font's ani wyrzucić,natomiast jeśli podłącze do kompa i wybiorę żeby pokazywał ukryte pliki systemowe ,pokazuje mi folder Windows ,ale jak w niego wejdę to czyta czyta folder i nic :/ Mam vistę... niestety na obydwu laptopach i tak samo...

Ps. Próbowałem też programów do zmiany czcionek w systemie , (ING Change Font i nueFonts) ,ale Tahoma była wybrana , więc zmieniłem na inną (zmieniło prawidłowo) i znów na Tahoma (też zadziałało) ,ale nadal ogonków nie ma...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2010, 11:07:29 wysłana przez grzechot »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 29, 2010, 20:38:44 »
wez sobie zmien ustawienia reginalne na polskie Settings/Regional Settings
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline grzechot

• **
  • 138
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 29, 2010, 22:35:25 »
wez sobie zmien ustawienia reginalne na polskie Settings/Regional Settings

Mam ustawione ,pisałem w poprzednim poście.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 31, 2010, 10:03:01 »
jakos tego nie widze, jestes pewny ze tam masz ustawione na polski
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline grzechot

• **
  • 138
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 31, 2010, 12:54:50 »
Ustawienia regionalne mam ustawione dobrze ,natomiast w głównym katalogu Windows nie mam takiego pliku , w katalogu Fonts też pusto... Dziwne?

Tu o tym pisałem , pierwsze co zrobiłem po zainstalowaniu romu to wybranie ustawień regionalnych na polski i zmiana MUI na polski w rejestrze...

*

Offline grzechot

• **
  • 138
Jest jakaś szansa na rozwiązanie tego problemu ? Korzystając z okazji zapytam (ponieważ widzę ,że wątek przeglądają także kucharze) jak poprawić pewne błędy w tłumaczeniu Manili (poprzez zmianę w softach WWE w rejestrze mui na 415 czyli Polski) mianowicie dużymi literami zakładka MUZYKA , błędy w Kontaktach - Grupy  ("Dodaj nows grupę") itp.

*

Offline mrk26

• *
  • 87
  • Sprzęt: LG Optimus 2x
Też miałem ten problem na romach Energy, on po prostu za mocno je odchudza i oprócz WWE nie ma tam kompletnie innych plików bo nawet po zainstalowaniu nakładki PL w niektórych oknach potrafi zrobić sie kaszana np. po podłączeniu topaza do kompa wyskakuje okno wyboru trybu połączenia a na dolnym guziku"gotowe" jest pusto tylko sam guzik  bez napisu :P

*

Offline grzechot

• **
  • 138
No to już sprawa wyjaśniona ,dzięki za informację.