Billy ROM 2.53.21913.3 WM6.5 Topaz PLK M2.5 [29paz10]

• 2553 Odpowiedzi
  • 314305 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline krissos

• 635
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II +32GB
Odp: Billy ROM 2.08.21847.4 WM6.5 Topaz PLK
« Odpowiedź #330 dnia: Wrzesień 08, 2009, 14:44:10 »
A da się zrobić żeby wybrać katalog na karcie przy zapisywaniu zdjęć z aparatu? Teraz jest opcja tylko karta pamięci
Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #331 dnia: Wrzesień 08, 2009, 19:53:56 »
da sie zrobic, potwm ci napisze jak

na razie udalo mi sie poprawic te Kontakty, wgram juz poprawiony rom wraz z nowym schematem glosowym Ewa, wersje ZS (ze strzalkami)  i BS (bez strzalek), a jak bysio wypusci dzis rom to pozycze sobie jego tlumaczenie, aby przygotowac rom z manila 2.5

ok juz gotowe

21847.5

- dziala spowrotem zepsuta alpikacja Kontakty plus dodalem skrót w Menu Start/Telefon/Kontakty TF3D, któty odsyla do kantaktów z manili
- dodalem w My Documents/Dodatki: wyłączeni dialera HTC, bedzie mozna uzywac tego z Windowsa (dla maniaków, nie polecam)
- dodalem w My Documents/Dodatki: mozliwośc przywrócenia orginalnej tapety w manili (jari prosił)
- dodalem nowy damski schemat glosowy Ewa, bez podialu na płeć plus zmienile tez, aby ustawialy one dzwiek dzwonek na Ring-Melody
- bede gotowal tez dwi wersje ZS i BS
- jeszcze jedna mala pierdolka, która dzis zobaczylem ,wywalilem podwójne wyświetlanie plików wideo w albumie htc

na razie tyle, bo chcialem tylko poprawic ten ostatni bład w romie z Kontaktami, ale mam juz pare nowych pomysłów na kolejną wersje
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 20:39:16 wysłana przez billyj80 »
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline gomez.pl

• 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
« Odpowiedź #332 dnia: Wrzesień 08, 2009, 20:50:00 »
dalej bede upierdliwy i zapytam o to czy wifi bedzie dzialac tak jak w wm 6.1 oraz niech mi to ktos po ludzku wytlumaczy po co ten "transmiter" ??? skoro mozna reczne wlaczyc Bluetooth ew. zeby sie wlaczal gdy chcemy cos wyslac....
proste czynnosci zaczynaja sie komplikowac....
HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
Odp: Billy ROM 2.08.21847.5 WM6.5 Topaz PLK
« Odpowiedź #333 dnia: Wrzesień 08, 2009, 21:00:40 »
juz ci to tlumaczylem wczesniej o wifi pare watków, transmisja od zawsze byla w Ustawieniach, nawet na 6.1, tarez masz ja od razu w Menadzerze

*

Offline Tytan

• 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #334 dnia: Wrzesień 08, 2009, 21:41:49 »
Ta transmisja ma być i już  :D

Pytanie brzmi "po co ten transmiter?" czyli do czego służy?

ja tłumaczę bo pytanie trudne na język formalny niemal prawniczy: "co oznacza dla użytkownika stan włączony transmiter a co oznacza stan wyłączony?"

Nie wtrącał bym się ale też mnie wcześniej absorbowało - tyle że ja to po prostu puściłem bokiem  :E inaczej mówiąc olałem  :E

to pa z to je s to

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #335 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:31:02 »
spróbój wysłać do siebie na telefon plik przez bluetootha bez włączonej transmisji, zobaczysz ze sie nie da, to samo dotyszy IRDA, której w Topazie brakuje, ale gdyby byle to tez bys nie mógł wykonać transmisji pliku, przelacznik jest po to aby ja aktywowac/deaktywowac w celu oszczedania energii, myslalem ze to jasne, bo w sumie juz od windowsa wm2003 to tam siedzi

*

Offline krissos

• 635
« Odpowiedź #336 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:35:09 »
da sie zrobic, potwm ci napisze jak

ok juz gotowe

21847.5

Kiedy będzie na chomiku?

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #337 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:36:51 »
co do kamery to możesz:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\General]
"EnableDCIM"=dword:00000001
zdjecia beda zapisywane w katalogu DCIM tak ja standardowe kamery maja

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\Captparam]
"EnableDateFolder"=dword:00000001
bedzie segregowal pliki w folderach z datą

u mnie w romie te opcje wyłączone

a tu ustawiasz katalogi w jakim maja byc zapisywane pliki jezeli opcja DCIM jest wyłączona
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\Image]
"SaveFolder_0415"="Moje obrazy"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\Video]
"SaveFolder_0415"="Moje wideo"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\Image]
"GpsSaveFolder_0415"="Moje POI"
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 23:44:06 wysłana przez billyj80 »

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #338 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:42:35 »
spróbuj wysłać do siebie na telefon plik przez bluetootha

Ja piszę nie składnie ale Billy nie dziw się ze ktoś nie rozumie twoich podpowiedzi.
Czy chciałeś napisać że spróbuj wysłać z PC na topaza jakiś plik?

Przecież aby topaz odebrał plik musi być po pierwsze włączony bluetooth a po drugie włączona opcja aby był widoczny (chyba że był sparowany)

Jaką energię oszczędzasz przy wyłączeniu tej opcji transmituj? Przecież nawet jak ta opcja jest włączona to ikonki bluetooth nie widać czyli bt jest wyłączone nadal... coś nie tak? Ból jest taki że gdy nie było tego przełącznika to w starym systemie nikt tej ikonki transmituj nie używał  :D
to pa z to je s to

*

Offline mobzd

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Legend
« Odpowiedź #339 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:48:31 »
Opcję transmituj używam od zawsze. Dzięki temu telefon nie przyjmuje mi żadnych przchodzących plików bez mojej wiedzy a nie muszę wyłączać widoczności BT.

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #340 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:55:01 »
No to gratuluję pomysłu - zostawiać włączony bt ale aby ktoś czegoś nie podesłał to wyłączyć transmisję  :ok:

Według mnie prosta odpowiedź na zadane pytanie brzmi:
Wyłączenie opcji Transmisja powoduje że telefon jest głuchy na na przychodzące połączenia bezprzewodowe. Nie wprowadza to żadnej oszczędności energii gdy bt mamy wyłączony a gdy włączony tylko blokuje połączenia.
to pa z to je s to

*

Offline krissos

• 635
« Odpowiedź #341 dnia: Wrzesień 08, 2009, 23:10:33 »
Czy da się zrobić ikonkę karty pamięci "Dysk" żeby była w start??  Próbowałem utworzyć skrót ale nie idzie przez niego wejść

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #342 dnia: Wrzesień 08, 2009, 23:37:09 »
dobra zostawmy ten temat transmisji, wiadomo co robi jak ktos nie chce niech nie uzywa i ma zawsze włączone

skrót do karty pamieci da sie zrobic, przygotuje caba jutro  i wstawie, a w nastepnym romie bedzie juz na stale, miale tak zrobione na Diamencie 1 skrót do Internal Storage, a tu nie pomyslalem zeby to wstawić

ps. to znaczy w nastepnym romie ale nie tym co sie wlasnie wysyla juz od bardzo dluga, mam dzis wyjatkowo wolny transfer, ale mam nadziej ze stabilny i nie przerwie, juz nawet podpielem brata na kablu do routera zeby sie nie laczyl z nim po wifi poki nie kupimy nowego routera
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 23:39:37 wysłana przez billyj80 »

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #343 dnia: Wrzesień 08, 2009, 23:57:41 »
ale mam nadziej ze stabilny i nie przerwie, juz nawet podpielem brata na kablu do routera zeby sie nie laczyl z nim po wifi poki nie kupimy nowego routera

W razie czego to ftp topaz wspiera wznowienie transferu pliku również na uploadzie.

Sprawdzone totalcommanderem.
Jeśli chcesz zwykły i nie drogi router na Eth z Wifi to polecam super stabilny WRT54GL i wgrać firmware tomato. Jeśli coś nowszego to może WRT160NL. A jeśli to ma być z modemem typu dsl to nie wiem co.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 00:03:34 wysłana przez Tytan »
to pa z to je s to

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #344 dnia: Wrzesień 09, 2009, 00:11:18 »
na razie wysylam przez  ten chomikowy program on tez wznawia, ale mam transfer 14 kb/s dlatego tak wolno leci,, routery mam 2 Netgear i jeszcze inny zaden nie jest dobry, pierwszy rom BS juz za chwile powinien byc ponad 90% zaladowal

*

Offline jari75

• **
  • 200
  • Sprzęt: iPhone 5/ 32GB iPhone 4/ 32GB
« Odpowiedź #345 dnia: Wrzesień 09, 2009, 05:53:41 »
Dzieki Billyj za manille :) juz zasysam rom-a 

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #346 dnia: Wrzesień 09, 2009, 08:49:01 »
odnosnie tego transmitera, dla mnie to powielenie funkcjonalnosci BT ale oki. upierac sie nie bede niech sobie bedzie jak jest.
uparty bede z tym wifi chodz wiem ze z billy juz na ten temat dyskutowalismy długi czas, wiec bede musial sie przestawic na ten schemat dzialania co jest obecnie lub zostac przy wm 6.1

ponowie pytanie dot. przypisywania plikow mp3 do dzwonikow konkrentych osob. jest to mozliwe czy bede musial kopiowac te pliki do dokumentow i robic smietnik na karcie ? :)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #347 dnia: Wrzesień 09, 2009, 09:15:02 »
gomez ty mi czytaj dokładniej

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\CommManager]
"UseHTCChangeWirelessState"=dword:00000001

zmien to wartosc w rejestrze i zobacz czy sie wi fi bedzie wylączać

*

Offline krissos

• 635
« Odpowiedź #348 dnia: Wrzesień 09, 2009, 09:16:05 »
ponowie pytanie dot. przypisywania plikow mp3 do dzwonikow konkrentych osob. jest to mozliwe czy bede musial kopiowac te pliki do dokumentow i robic smietnik na karcie ? :)

Wydaje mi się że jak by dało się zrobić w katalogu Windows/Rings  skrót do karty pamięci to chyba wtedy było by najłatwiej dodawać mp3 do kontaktów i dzwonków

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #349 dnia: Wrzesień 09, 2009, 10:36:18 »
@billy: niestety zmiana wartosci nic nie zmienia. dalej trzeba wejsc w menadzer --> pokazuja sie sieci i wtedy laczy.
przepraszam jesli jestem upierdliwy ale funkcjonalnosc wifi z wm6.1 najlepiej sie sprwadzala: wlaczone wifi to sie laczy i nie trzeba kombinowac. BT wlaczony to wysyla i odbiera pliki. A teraz to niby wlaczone ale trzeba mu pomoc, BT wlaczone ale nie dziala bo "transmisja" jest na off. Przekombinowane to strasznie.

*

GrzegorzG70

« Odpowiedź #350 dnia: Wrzesień 09, 2009, 17:15:28 »

ponowie pytanie dot. przypisywania plików mp3 do dzwonków konkrentych osob. jest to mozliwe czy bede musial kopiowac te pliki do dokumentow i robic smietnik na karcie ? :)

Problem z dzwonkami jest taki że Billy zmienił nazwę  katalogu My Ringtones na Moje dźwięki dzw. i po wgraniu dzwonków do tego katalogu Windows po prostu ich nie widzi
niewiem jak to zrobić ale  kiedyś w HD było to samo i Bysio sobie z tym poradził

*

Offline Tytan

• 565
    • Topaz ROM
« Odpowiedź #351 dnia: Wrzesień 09, 2009, 17:25:06 »

ponowie pytanie dot. przypisywania plików mp3 do dzwonków konkrentych osob. jest to mozliwe czy bede musial kopiowac te pliki do dokumentow i robic smietnik na karcie ? :)

Problem z dzwonkami jest taki że Billy zmienił nazwę  katalogu My Ringtones na Moje dźwięki dzw. i po wgraniu dzwonków do tego katalogu Windows po prostu ich nie widzi
niewiem jak to zrobić ale  kiedyś w HD było to samo i Bysio sobie z tym poradził

O jakim smietniku na karcie piszecie przecież jak instalujecie kolejne romy to jest najlepsze wyjście aby dzwonki leżały na karcie ciągle w tym samym miejscu. Czy wolicie ciągle kopiować do pamięci sytemowej... Ja bym się już pochlastał jak oprócz robienia ustawień po wgraniu romu jeszcze bym musiał kopiować dzwonki.
Ja tu molestowałem Billego aby zrobił Autoinstal kóry by leżał na karcie a Wam przeszkadzają dzwonki na karcie  :O

to pa z to je s to

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #352 dnia: Wrzesień 09, 2009, 20:59:35 »
gomez ustawienia wifi

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Services\HTCAP]
"WLANOnDemand"=dword:00000001

zmien to na 0 i teraz Wi-Fi powinno dzialac jak nalezy

co do dzwonków to polecam wgrywac do My Documents/Moje dźwięki dzw. na uzadzenia co zapobiegnie znikaniu dzonków w trybi  połączenia z komputerem w trybie dysku lub tez wyjecia karty pamięci, ja tego folderu nie znienialem zawsze taki byl w polskiej wersji jezykowej, postaram sie to znalesc i sutawic rozniez go na karcie pamięci, cos mi mówi ze on teraz szuka ich na Internal Storage

ok dzwonki powinien zalatwic wpis do rejestru z załącznika lub  ten ponizej do wyboru

REGEDIT4

[HKEY_CLASSES_ROOT\mp3dfile\Shell\Save\Save Location]
@="\\Storage Card\\My Documents\\Moje dzwonki"
[HKEY_CLASSES_ROOT\midifile\Shell\Save\Save Location]
[HKEY_CLASSES_ROOT\amrfile\Shell\Save\Save Location]
[HKEY_CLASSES_ROOT\aacfile\Shell\Save\Save Location]
[HKEY_CLASSES_ROOT\awbfile\Shell\Save\Save Location]
[HKEY_CLASSES_ROOT\m4afile\Shell\Save\Save Location]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\LockStream\MimeTypeMap\audio/3gp]
"Document Path"="\\Storage Card\\My Documents\\Moje dzwonki"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\LockStream\MimeTypeMap\audio/3gpp]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\LockStream\MimeTypeMap\audio/mp4]

niech sobie ktos wgra, sprawdzi i mi powie czy zadzialalo, jezeli tak to zmieniem to w kuchni

ok sprawdzilem to sam dziala na pewno

Moje dzwonki w karalogu My Documents na karcie pamieci tam wgrywajcie co chcecie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 21:19:45 wysłana przez billyj80 »

*

GrzegorzG70

« Odpowiedź #353 dnia: Wrzesień 09, 2009, 21:20:09 »
co do dzwonków to polecam wgrywac do My Documents/Moje dźwięki dzw. na uzadzenia co zapobiegnie znikaniu dzonków w trybi  połączenia z komputerem w trybie dysku lub tez wyjecia karty pamięci, ja tego folderu nie znienialem zawsze taki byl w polskiej wersji jezykowej, postaram sie to znalesc i sutawic rozniez go na karcie pamięci, cos mi mówi ze on teraz szuka ich na Internal Storage
Z dzwonkami jest tak że jak w katalogu My Documents utworzysz My Ringtones  i tam wgrasz dzwonki to widzi je bez problemu

*

Offline jari75

• **
  • 200
« Odpowiedź #354 dnia: Wrzesień 09, 2009, 21:26:12 »
Billyj niestety manilia po zmianie tapety nie wyglada dobrze tzn tak jakbys w windowsie zmienil na tryb 256 kolorow... musze zostac niestety na tej :) ale poza tym chyba wszystko smiga ok

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #355 dnia: Wrzesień 09, 2009, 22:25:46 »
ten wpis rejestru ustawi ci dzwonki na Moje dzwonki, a tapeta wiem jak wyglada dlatego jej nie wstawialem, jakos na kazdej nowej manili tak jest, ale po pewnym czasie ta róznica w przejsciach sie zmniejsza ale i tak troche ja widać
Napisane: Wrzesień 09, 2009, 22:06:15
Billyj niestety manilia po zmianie tapety nie wyglada dobrze tzn tak jakbys w windowsie zmienil na tryb 256 kolorow... musze zostac niestety na tej :) ale poza tym chyba wszystko smiga ok

jeste jeszcze jedna mala pierdolka, której nie mogę usunąć, taki malutki błąd który nie wplywa na prace romu, ale mnie denerwuje bo wiem ze tam jest, udalo mi sie to usunąć, ale spowodowało to zablokowanie wlaśnie aplikacji Kontakty, dlatego musialem go przywócić, nie napisze co to za błąd ciekawy jestem czy to ktoś znajdzie
Napisane: Wrzesień 09, 2009, 22:12:34
ugotowalem wlasnie pierwszy romik na manili 2.5, powiem tylko tyle nie spodziewajcie sie go na dniach, nie jest zle jak na pierwszy ugotowany rom z ta wersja, odpalila sie manila bez problemu, tylko cos nie widze slibebara na dole, jest jaby schowany i nie chce sie pokazac, na zegarku jest jakis dziwny szary kwadracik po lewej stronie no i IDS_HOME_MYLOCATION, nie ma tez tych przycisków pod kalendarzem, na razie moge tylko wejsc do zakładki Kalendarzi Pogoda z głownego ekranu, no tak to wlasnien jest z romami, flashowan bedzie sporo zanim to ruszy, uuffff
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 22:50:34 wysłana przez billyj80 »

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #356 dnia: Wrzesień 10, 2009, 08:59:56 »
@billy odnosnie wyswietlania daty, kolo zegarka swietnie to zrobiles :) teraz to samo po prosze przy zablokowanym urządzeniu :P

*

Offline jari75

• **
  • 200
« Odpowiedź #357 dnia: Wrzesień 10, 2009, 10:25:34 »
Billyj jest jakis problem z ta manilia, ostatnia pozycja skroty programow,niektore skroty dzialaja po SR Rom ok a czy moglbys go zrobic z manilia z romu co ma koncowke 2?

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #358 dnia: Wrzesień 10, 2009, 12:54:18 »
ten wpis rejestru ustawi ci dzwonki na Moje dzwonki, a tapeta wiem jak wyglada dlatego jej nie wstawialem, jakos na kazdej nowej manili tak jest, ale po pewnym czasie ta róznica w przejsciach sie zmniejsza ale i tak troche ja widać
Napisane: Wrzesień 09, 2009, 22:06:15

jeste jeszcze jedna mala pierdolka, której nie mogę usunąć, taki malutki błąd który nie wplywa na prace romu, ale mnie denerwuje bo wiem ze tam jest, udalo mi sie to usunąć, ale spowodowało to zablokowanie wlaśnie aplikacji Kontakty, dlatego musialem go przywócić, nie napisze co to za błąd ciekawy jestem czy to ktoś znajdzie
Napisane: Wrzesień 09, 2009, 22:12:34
ugotowalem wlasnie pierwszy romik na manili 2.5, powiem tylko tyle nie spodziewajcie sie go na dniach, nie jest zle jak na pierwszy ugotowany rom z ta wersja, odpalila sie manila bez problemu, tylko cos nie widze slibebara na dole, jest jaby schowany i nie chce sie pokazac, na zegarku jest jakis dziwny szary kwadracik po lewej stronie no i IDS_HOME_MYLOCATION, nie ma tez tych przycisków pod kalendarzem, na razie moge tylko wejsc do zakładki Kalendarzi Pogoda z głownego ekranu, no tak to wlasnien jest z romami, flashowan bedzie sporo zanim to ruszy, uuffff

brakuje ci plikow do manili :)

http://rapidshare.com/files/278058718/APP_Manila_LEO_QTC.rar.html
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 12:57:34 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #359 dnia: Wrzesień 10, 2009, 22:29:10 »
udalo mi sie juz odpalic manile, nie wiem ale ta wersja od qsqa byla niekomlpetna, sporo plików tam brakuje, ale wzialem je ze starszej wersji, footprints mi wysietla Unable to initalizee camera. Failed to set up the camera device. ??