0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Faktycznie, miałem dzisiaj wstać i napisać, że dzwonki to nie problem - chciałem się tylko dowiedzieć o co kaman z nimi Ale nie zdążyłem, bo wstało już kilka osób i się zrobiła spora dyskusja.Powiedzcie mi jeszcze jedno. W poprzednich romach były dwie fajne aplikacje: hdtweak i druga, co jej nazdy nie pamiętam - a miała kilka przydatnych opcji, na przykład uaktywnianie ikonki wysyłania w htcmsg (żeby na dole było wstecz zamiast wyślij). Jak się to drugie cudo nazywało??!
Jest to też rozwiązanie. Ja na przykład nie muszę mieć tego w romie, mam na SD i zawsze mogę sobie doklikać. A znaleźć jest dosyć łatwo, wystarczy google i konto na xda
Teraz proponuję , aby ktoś wpadł i zamieścił info jak podmienić ikonki do innych programów które nie są w Anastazji np Automapa :-)
Mam jeszcze jeden mały problemik. Pokusiłem się o htcmsg i za każdym razem jak wyślę sms,a dostaję w pasku powiadomień ikonkę, że sms został wysłany. Co ciekawsze "SMSNoSentMsg" w gałęzi "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Inbox\Settings\" mam ustawione na "1". Zanim zacznę się przekopywać przez rejestr, może ktoś wie o co kaman?
Sardor a jaką wersję dałeś htc msg ?? 1.8 ??
Jesteście wielcy, błoga cisza po wysłaniu smsa. Dzięki.Po??czone: Czerwiec 20, 2010, 16:53:22Czy Wasz whitetiger 2.7 odbiera mmsy? (z htcmsg)? Bo moj robi wszysto, wysyla i odbiera smsy, dzwoni, wysyla mmsy ale odebrac nie chce. Ktos tez tak ma? Jakies pomysly?
Chodzi o rom: WhiteTIGER_2.7_21907a_CLEAN_M. Nie odbiera MMSów. Wysyła smsy, odbiera smsy, wysyła mmsy, ale nie chce ich odbierać. A w kluczach systemowych mam wyłączone generowanie potwierdzenia wysłania smsa, a to co innego Zauważyłem, że w htcmsg pojawiła się przy wiadomościach taka mała ikonka "G" bądź "C" (przy godzinie). Doszedłem, że G to GSM a C to CDMA. Mimo, że mam w ustawieniach GSM, smsy się wysyłają i odbierają przez gsm, mmsy wysyłają się jako GSM, to przy każdym odebranym MMSie mam C. Próba pobrania wiadomości kończy się komunikatem: nie można pobrać wiadomości. Sardor masz 2.7 CLEAN_M i u Ciebie bajgla? Może powinienem go wgrać jeszcze raz i sprawdzić...?
Hmmmm. To jest w takim razie już dziwna sprawa. Ja przed chwilą załadowałem czysty 2.7, nic nie zmieniałem w rejestrze i mmsy nie przychodzą :/ Sprawdzę 2.7 bez htcmsg.
hip hip hura w strone Bysia. Powiedz mi, czy w tym nowym romie oprocz poprawionego mmsowania bedzie cos nowego? Bo nie wiem jak bardzo mam sie kokosic w 2.7 bez htcmsg.