na Twojego czystego roma bez manilli wgrałem spb ( najnowszy ze stronki ), a następnie na urządzenie wgrałem wtyczkę ( nakładkę ).
wtyczka pod tym adresem :
http://www.4shared.com/account/file/6s2Gjb_n/DOC3000_GTX_Theme_v10_WVGA_VGA.html?sId=2xQ53c05URHzQdZUważne żeby wgrać ta nakładkę na urządzenie !! bo ona nakłada pliki spb mobile shell, który jest na głównym urządzeniu w program files. Jak ktoś ma zmieniony ten katalog to musi przerzucić do katalogu z spb mobille shell
Następnie pozostaje nam już tylko konfiguracja ... czyli każda rzecz, widget, zegarek wszystko można edytować ... czyli edytuj układ, następnie na danej rzeczy "zmień skórkę" i wybieramy

Jest tego masa i naprawdę trzeba mieć min 2 godzinki żeby to ogarnąć i załapać pomysła

a co ważne ... 3 pulpity w prawo/lewo + 1 dół i pozostaje na tą chwilę 80 mb wolnej pamięci
Szok!
a tu widok drugiego pulpitu

a poniżej dodałem ikonkę pogody do kalendarza

zapomniało mi się o pogodzie na tym pulpicie

jestem pod wrażeniem tego narzędzia ... przy okazji pokażę Ci jak zajebiście pasują Twoje ikonki do tej nakładki ...

na samej górze masz Twoje ikonki tylko, że powiększone, a poniżej ikonki programów przeze mnie zainstalowane, ale edytowane przez możliwości nakładki
Te Twoje super tu pasują