[11.08.10][ROM][PLK][23569][z Manilą 2.5]WhiteTIGER_4.5.4 by sardor

• 835 Odpowiedzi
  • 76852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czarnyv

• 14
  • Sprzęt: Topaz
Odp: [02KWI][ROM][PLK][BUILD 21898][bez HTCMessaging]NEW WhiteTIGER ROM by sardor
« Odpowiedź #90 dnia: Kwiecień 02, 2010, 13:37:02 »
Witam

Na początek pochwały: ROM jest świetny, szybki, stabilny, ma co potrzebne, a nie jest przeładowany. Wielki + dla Ciebie.  :ok:

Ale żeby nie było tak różowo znalazłem trochę spraw do poprawy:
- Zakładka dokumenty wydaje się nie działać.
- Manager zadań, ten podstawowy z prawego górnego rogu czasem zaraz po włączeniu samoczynnie się wyłącza. Co ciekawe czasem działa poprawnie.
- Pozycja Alarmy i MSAlarms z menu start nie działają, po uruchomieniu częstują mnie komunikatem, że brak pamięci programów, mimo że jest jej kilkadziesiąt mega.
- Co mi osobiście najbardziej przeszkadza: Wifi nie łączy się ponownie po wyprowadzeniu z uśpienia, mimo że przed uśpieniem było połączone. Trochę to niewygodne.
- Opera domyślnie nie obsługuje obracania ekranu, trzeba samemu włączyć, a z tego chyba każdy korzysta
- Formatowanie kart nie działa, mówi mi że karta uległa uszkodzeniu i nie można jej formatować, karta oczywiście działa (microSDHC 8GB)

Dodam, że trochę się bawiłem telefonem, więc może którąś z tych dolegliwości sam niechcący wywołałem, jeśli u Cienie nie występują, to daj znać, spróbuję restartu lub ponownego wgrania romu.

To chyba tyle. Tylko nie zniechęcaj się moim marudzeniem, jak powiedziałem ROM mi się bardzo podoba.

Pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy.

*

Offline sardor

• 507
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: [02KWI][ROM][PLK][BUILD 21898][bez HTCMessaging]NEW WhiteTIGER ROM by sardor
« Odpowiedź #91 dnia: Kwiecień 02, 2010, 14:16:47 »
Witam

Na początek pochwały: ROM jest świetny, szybki, stabilny, ma co potrzebne, a nie jest przeładowany. Wielki + dla Ciebie.  :ok:

Ale żeby nie było tak różowo znalazłem trochę spraw do poprawy:
- Zakładka dokumenty wydaje się nie działać.
- Manager zadań, ten podstawowy z prawego górnego rogu czasem zaraz po włączeniu samoczynnie się wyłącza. Co ciekawe czasem działa poprawnie.
- Pozycja Alarmy i MSAlarms z menu start nie działają, po uruchomieniu częstują mnie komunikatem, że brak pamięci programów, mimo że jest jej kilkadziesiąt mega.
- Co mi osobiście najbardziej przeszkadza: Wifi nie łączy się ponownie po wyprowadzeniu z uśpienia, mimo że przed uśpieniem było połączone. Trochę to niewygodne.
- Opera domyślnie nie obsługuje obracania ekranu, trzeba samemu włączyć, a z tego chyba każdy korzysta
- Formatowanie kart nie działa, mówi mi że karta uległa uszkodzeniu i nie można jej formatować, karta oczywiście działa (microSDHC 8GB)

Dodam, że trochę się bawiłem telefonem, więc może którąś z tych dolegliwości sam niechcący wywołałem, jeśli u Cienie nie występują, to daj znać, spróbuję restartu lub ponownego wgrania romu.

To chyba tyle. Tylko nie zniechęcaj się moim marudzeniem, jak powiedziałem ROM mi się bardzo podoba.

Pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy.

Z którego romu korzystałeś?Bo ta przypadłość z alarmami i brakiem pamięci występuje chyba tylko w romie 23xxx:/wiem o tym i postaram się to naprawić...postaram się również poprawić obracanie ekranu w operze i łączenie wifi po wybudzeniu...zajrzę oczywiście również do formatowania karty...nie zniechęcają mnie Twoje uwagi,a nawet BARDZO się cieszę,że w końcu ktoś napisał coś konkretnego-to mnie tylko motywuje do dalszej pracy i zgłębiania tajników "gotowania".
Pozdrawiam

Połączone: [time]Kwiecień 02, 2010, 14:41:47[/time]
Będę miał dla Was na Święta prezent-nowy rom,z całkowicie nowymi ikonkami:)jeśli się przyjmą zostanę przy nich,jeśli nie wrócę do poprzednich:)dajcie może tylko znać,na jakim buildzie go chcecie i czy ma obsługiwać HTCMessaging czy też nie...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 14:42:59 wysłana przez sardor »

*

Offline tdj

• **
  • 196
  • Sprzęt: HTC Topaz ( Diamond 2 )
« Odpowiedź #92 dnia: Kwiecień 02, 2010, 14:57:27 »
Extra, na to czekalem!!! super prezent na swieta, dzieki!

*

Offline czarnyv

• 14
« Odpowiedź #93 dnia: Kwiecień 02, 2010, 15:05:34 »
Z którego romu korzystałeś?Bo ta przypadłość z alarmami i brakiem pamięci występuje chyba tylko w romie 23xxx:/

Zgadza się, to rom: WhiteTIGER by sardor-build 23554.

*

Offline Topaz

• *
  • 54
  • Sprzęt: Diamond 2
« Odpowiedź #94 dnia: Kwiecień 02, 2010, 16:55:36 »
A czy ikonki będą czarno białe bo te w 23554 wyglądają fajnie
co do poprawek nie działa Touch In Screen musiałem jeszcze raz instalować
co do bulidu to nie wgrywałem 21898 i nie wiem jak działa
23554 działa bardzo dobrze to możesz zrobić nowe ikony na nim
obsługa HTCMessaging może być
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 16:57:34 wysłana przez Topaz »

*

Offline tdj

• **
  • 196
« Odpowiedź #95 dnia: Kwiecień 02, 2010, 21:35:40 »
dot. ostatniej wersji BUILD 21898 z WM MSG ( bez htc msg) - wg mnie najlepsza konfiguracja
Potwierdzam problem z Touch In Screen. Proponuje tez wywalic z romu advanced config i BsD a w ich miejsce wrzucic HD Tweak. Do tego nowy dialer z wideorozmowami i bedzie rewelacja!
Rom chodzi bardzo szybko.

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #96 dnia: Kwiecień 02, 2010, 21:52:17 »
dot. ostatniej wersji BUILD 21898 z WM MSG ( bez htc msg) - wg mnie najlepsza konfiguracja
Potwierdzam problem z Touch In Screen. Proponuje tez wywalic z romu advanced config i BsD a w ich miejsce wrzucic HD Tweak. Do tego nowy dialer z wideorozmowami i bedzie rewelacja!

Dzięki tdj za cenne uwagi...zbieram je i postaram się by rom z nowymi ikonkami był jak najlepszy i niezawodny...teraz jestem w trakcie poszukiwania najlepszego dialera z wideo rozmowami-jeśli ktoś może coś polecić będę zobowiązany:)z następnej wersji wylecą:touch in screen,advanced i BsD...postaram się dodać HD Tweaka...pozdrawiam

*

Offline tdj

• **
  • 196
« Odpowiedź #97 dnia: Kwiecień 02, 2010, 21:59:04 »
Dialer ten od Bysia byl OK (w romie by billyj80 jest chyba ten sam)

A Touch In Screen jest super, zawsze z niego korzystam, tylko ten wgotowany jakby byl nieaktywny...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 22:07:31 wysłana przez tdj »

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #98 dnia: Kwiecień 02, 2010, 22:31:03 »
Ok,już kombinuję z tym dialerem i usuwaniem zbytecznych rzeczy...mam nadzieję,że teraz TouchInCall będzie działał:)
Poniżej macie screena z kilkoma nowymi ikonkami-tak to mniej więcej będzie wyglądało...musiało zostać kilka starych ikonek bo nie mam skąd wziąć wszystkich...uważam,że i tak wygląda to nieźle:)pierwsza będzie wersja 21898 bez htcmsg...ps.udało mi się też pogrubić vertical scrollbala;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 22:34:07 wysłana przez sardor »

*

Offline Topaz

• *
  • 54
« Odpowiedź #99 dnia: Kwiecień 02, 2010, 22:44:32 »
Potwierdzam 21898 chodzi super
ikonki bardzo fajne
czy zrobisz też z htcmsg bardziej mi to odpowiada

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #100 dnia: Kwiecień 02, 2010, 22:53:00 »
Potwierdzam 21898 chodzi super
ikonki bardzo fajne
czy zrobisz też z htcmsg bardziej mi to odpowiada
[/quote]

Tak,specjalnie dla Ciebie w ramach podziękowania za poprzednie ikonki zrobię 21898 z htcmsg:)pzdr
Ps.Właśnie gotuję 21898 bez htcmsg:)

*

Offline Topaz

• *
  • 54
« Odpowiedź #101 dnia: Kwiecień 02, 2010, 23:28:11 »
Z góry dziękuje będę czekał bo bardzo pasuje mi twój romik pzdr

« Odpowiedź #102 dnia: Kwiecień 02, 2010, 23:42:00 »
Bardzo fajny romik korzystam z build 21898 jest rewelka ale  dwóch rzeczy mi brakuje video rozmów i market place(nie mogłem znaleźć) a i dorzuciłbym omarket (fajna i przydatna aplikacja) tak to po prostu śmiga fakt że pierwsze uruchomienie mu długo ładuje ale po prostu rewelka z pewną obawą przechodziłem z romu Billego na twój i nie żałuje oby tak dalej.

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #103 dnia: Kwiecień 02, 2010, 23:56:49 »
Bardzo fajny romik korzystam z build 21898 jest rewelka ale  dwóch rzeczy mi brakuje video rozmów i market place(nie mogłem znaleźć) a i dorzuciłbym omarket (fajna i przydatna aplikacja) tak to po prostu śmiga fakt że pierwsze uruchomienie mu długo ładuje ale po prostu rewelka z pewną obawą przechodziłem z romu Billego na twój i nie żałuje oby tak dalej.

Się pomyśli;)i dzięki za miłe słowa nt. romu:)

Połączone: Kwiecień 03, 2010, 12:21:41
Zastanawiam się nad zmianą motywu romu od następnej wersji na BlackLEOPARD by sardor:)Co o tym myślicie?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2010, 12:21:41 wysłana przez sardor »

« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 03, 2010, 15:22:13 »
nowy motyw może być ciekawy ale zostawiłbym task bar ktory wzuciłeś bo jest ok i do tego bardzo czytelny

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #105 dnia: Kwiecień 03, 2010, 16:50:46 »
wgralem sobie Twoj rom na chwilke

to co zauwarzylem to nie dzialaja softkeye w zakladce Dokumenty i Footprints dodawanie nowego zdjecia, jeste tez kilka brakow w ikonkach w menu start (niektore sa rozpikselowane nie zastapione przez jakies ładne wersje), rom troche ciemny jak na moj gust, juz z czarnych kolorów wyroslem, ikonka na sliderze od Twittera sie rózni ta czarna od tej kolorowej, jakies braki w tlumaczeniu, np Cancel juz na samym

tylko nie traktuj tego jak ataku, tylko Ci mowie zebys mial latwiej do poprawki

pozdro, dobra robota
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline czarnyv

• 14
« Odpowiedź #106 dnia: Kwiecień 03, 2010, 18:30:16 »
W ostatnim romie (21898(bez HTCMessaging)) jest problem z managerem zadań, przy jego włączeniu najczęściej włącza się też obszar powiadomień (po wyłączeniu powiadomień wyłącza się też manager) i nie jest to kwestia celowania. Potwierdzam też problem z footprints  i dokumentami. W tej wersji także nie udało mi się sformatować karty microSDHC 8GB.

Co do motywu graficznego, to mi się bardziej podoba obecna tapeta, ale to akurat sprawa mniej ważna, zawsze można zmienić, jest sprawa ważniejsza. Obecne ikony są mało kontrastowe w stosunku do tła, przez co w słońcu prawie ich nie widać. Nowe, które przygotowujesz, wyglądają na lepsze, zobaczymy jak będzie.

Rozważyłbym też dodanie na stałe cleanRAM, obecny w wersji 23554. Cudowne narzędzie jak ktoś nie lubi co chwila robić restartów, ale to już musisz się wywiedzieć u innych czy też tego używają. Zawsze można samemu sobie doinstalować.

Pozdrawiam i wesołych Świąt

*

Offline tdj

• **
  • 196
« Odpowiedź #107 dnia: Kwiecień 03, 2010, 18:55:41 »
W ostatnim romie (21898(bez HTCMessaging)) jest problem z managerem zadań, przy jego włączeniu najczęściej włącza się też obszar powiadomień

wlacz standardowy menadzer ( nie ten 'sony') i bedzie OK

*

Offline czarnyv

• 14
« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 03, 2010, 21:55:37 »
O, i tu pojawia się kolejny problem. Nie działa przełączanie na domyślnego managera (przynajmniej u mnie). Po restarcie nie ma go wcale (puste pole, po tapnięciu włącza się obszar powiadomień), przełączenie na managera Sony działa. Próbowałem wprowadzić samodzielnie niezbędne zmiany w rejestrze (na podstawie tego skryptu), ale nic to nie dało.

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 03, 2010, 22:26:10 »
O, i tu pojawia się kolejny problem. Nie działa przełączanie na domyślnego managera (przynajmniej u mnie). Po restarcie nie ma go wcale (puste pole, po tapnięciu włącza się obszar powiadomień), przełączenie na managera Sony działa. Próbowałem wprowadzić samodzielnie niezbędne zmiany w rejestrze (na podstawie tego skryptu), ale nic to nie dało.

*

Offline tdj

• **
  • 196
« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 03, 2010, 22:55:40 »
O, i tu pojawia się kolejny problem...
fakt, chyba tez tak mialem, zainstaluj recznie Duttys Task Manager

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
Odp: [04KWI][ROM][PLK][BUILD 21898][bez HTCMessaging]NEW WhiteTIGER ROM by sardor
« Odpowiedź #111 dnia: Kwiecień 03, 2010, 23:02:44 »
zeby przelacznik dzialal, HTC task manager musi byc wgotowany w rom, nie wiem czy sarador go wgotowal, ja mu dalem tylko paczke przelacznika
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2010, 23:43:03 wysłana przez billyj80 »

*

Offline czarnyv

• 14
« Odpowiedź #112 dnia: Kwiecień 04, 2010, 09:04:21 »
fakt, chyba tez tak mialem, zainstaluj recznie Duttys Task Manager

Dzięki, działa.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
Odp: [04KWI][ROM][PLK][BUILD 21898][bez HTCMessaging]NEW WhiteTIGER ROM by sardor
« Odpowiedź #113 dnia: Kwiecień 04, 2010, 17:38:40 »
moze ktos dac screena z romu bez wiodomosci HTC po otwarciu sms w zakladce manili i wybrania z menu - przeslij dalej, prosze, chodzi mi czy "Me" jest przetlumaczone na "Ja"

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #114 dnia: Kwiecień 04, 2010, 18:36:29 »
moze ktos dac screena z romu bez wiodomosci HTC po otwarciu sms w zakladce manili i wybrania z menu - przeslij dalej, prosze, chodzi mi czy "Me" jest przetlumaczone na "Ja"

Billy u mnie to wygląda tak-jeśli dobrze Cię zrozumiałem:

*

Offline Topaz

• *
  • 54
« Odpowiedź #115 dnia: Kwiecień 04, 2010, 19:25:26 »
Czy jest szansa na 21898 z HTCMessaging bo bez nie odbiera dobrze MMS
dochodzi tekst a nie ma zdjęcia
i szkoda że zrezygnowałeś z ciemnego tematu mi bardzo pasował
Jak masz ikonki do zrobienia na czarno białe to możesz podesłać

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2010, 19:34:31 wysłana przez Topaz »

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #116 dnia: Kwiecień 04, 2010, 19:38:13 »

Jest szansa na 21898 z HTCMessaging...zobaczę również czy nie da się poprawić MMSów w tym bez HTCMsg...powrócę również do ciemnego tematu...a czy te ikonki które są teraz mogą być?Czy chcesz zrobić dla mnie czarno-białe ikonki?Chętnie podeślę Ci paczuszkę;)
Pzdr

*

Offline Topaz

• *
  • 54
« Odpowiedź #117 dnia: Kwiecień 04, 2010, 19:48:18 »
Możesz podesłać to się pobawię a co do tych nowych są fajne
ale szkoda że nie masz wszystkich do podmiany 

Połączone: Kwiecień 04, 2010, 21:35:19
Wysłałem ci paczkę ikon myślę że wystarczy do zastąpienia już wszystkich kolorowych
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2010, 21:35:19 wysłana przez Topaz »

*

Offline sardor

• 507
« Odpowiedź #118 dnia: Kwiecień 04, 2010, 21:58:53 »

Sprawdzałem MMSy w tej wersji bez HTCMsg i u mnie działa.Jak przychodzi zdjęcie klikam na wiadomość,potem na czarne tło,potem ikonka z prawej strony,kolejna ikonka ze zdjeciem i nutką i zdjęcie mi się otwiera-spróbuj tak:)

*

Offline Topaz

• *
  • 54
« Odpowiedź #119 dnia: Kwiecień 04, 2010, 22:45:16 »
Ja mam wersję ze starszymi ikonami może w niej jest coś nie tak