Witam! Mam problem z Go 720. Urządzenie kupiłem w zeszłym roku na Allegro, od kola, który prowadzi sklep internetowy. Było nowe, nieużywane. Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem po jego otrzymaniu było podłączenie do internetu i ściągnięcie aktualizacji. Jednak po ich zainstalowaniu pojawił się komunikat „Nie znaleziono map”. Nawigacje zareklamowałem. Koleś poprosił o podesłanie mu pliku z urządzenia: ttgo.bif
Odesłał mi dwa pliki: ttsystem oraz Western_and_Central_Europe-9.meta.dct
Pierwszy kazał podegrać do głównego katalogu, a drugi do katalogu mapy zaznaczając jednocześnie, że wszystko jest ok., tylko, żeby się nie podłączać do netu???!?!? TT ruszył... Odkryłem, że TT blokuje się, gdy ściągnę aktualizację oprogramowania (Tom Tom Application for GO520 / GO720 / GO920)... Również kupon promocyjny okazał się być przeterminowanym... Popytałem ludzi i ktoś mi podpowiedział, że owszem urządzenie jest nowe, ale pewnie zostało „przeflaszowne”, czyli ma nieoryginalną mapę... WERSJA MAPY TO 7.21. I tu moje pytanie. Czy będę miał problem z zainstalowaniem najnowszej wersji mapy zakupionej na stronie tomtom.com?? Jeśli nie, to czy po jej zainstalowaniu będę mógł spokojnie aktualizować navicore?? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdro!
Mundvfr