Wiosenna obniżka cen :)

• 20 Odpowiedzi
  • 2364 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 20, 2006, 15:41:40 »
Ale ceny TT zjechały na Allegro Mobile do SE P910i już za 99zł
http://www.allegro.pl/item99401383_nawigacja_gps_do_sony_ericssona_p910i_p900_.html
Jak pisze gość na stronie o mnie "Wszystkie przedmioty wystawione na moich aukcjach są w  100% oryginalne"

Ciekawe kiedy za takie pieniądze będzie można kupić soft do PDA :)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2006, 16:39:46 »
no bardzo ciekawa sprawa, zaraz do niego zadzwonie i zapytam o szczegóły :) Może faktury jeszcze wystawia to wezme 100 szt i otworze hurtownie <lol>

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2006, 17:46:27 »
Dzwoniłem - oczywiście piraty.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2006, 17:49:50 »
Mnie ciekawi tylo jedno. Kiedy Policja weźmie sie za takie aukcje. Zamiast gonić po giełdach i łapać małolatów dostają bezproblemowo dane z serwisu. Tak nawiasem mówiąc to już zaczyna być plaga - wszystko co tylko jest kompatybilne z TT5 ma już "zainstalowane oprogramowanie do nawigacji" Niedługo Allegro zdystansuje pod względem OTWARTEGO piractwa giełdy komputerowe

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2006, 15:31:22 »
No cóż kiedys pisałem że chyba nie ma sensu zgłaszać piractwa do Allegro. Zgłoszenie poszło we czwartek i 48h nie wystarczyło do usunięcia aukcji EWIDENTNYCH PIRATÓW. Na ale serwis zarobił w tym czasie prowizje od 8 kolejnych (jedna była przed zgłoszeniem) zakupów.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2006, 22:58:00 »
Cytat: "student2"
Mnie ciekawi tylo jedno. Kiedy Policja weźmie sie za takie aukcje.

Może już się wzięli? http://tinyurl.com/of8c7

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 23, 2006, 12:09:11 »
igła w stogu siana...

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 04, 2006, 23:23:07 »
WITAM
Czytam sobie to co piszecie i szlak mnie trafia jak to widzę.
NIE POPIERAM PIRACTWA.
Wszyscy którzy napisali o zamykaniu takich ludzi. Rozglądnijcie się wokół siebie i zobaczcie ile jest pirackich płyt, a waszych komputerach nielegalnego oprogramowania. Ciekawy jestem czy wszyscy tutaj używacie tylko legalnych programów.
Do używania takich programów zmusza nas samo życie. Zarabiamy tak jak zarabiamy, więc nie wszystkich stać tylko na legalne programy. Czy dziecko zwykłego robotnika pracującego gdzieś w fabryce przynoszącego do domu 1000 zł mając na utrzymaniu dwoje dzieci i żonę ma być gorsze bo tatę nie stać na kupno legalnego programu lub bajki DVD.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 04, 2006, 23:56:01 »
następny dobry kaznodzieja się znalazł. Źle pewne kwestie rozumiesz. Bo w domowym zaciszu możesz sobie na użytek własny piracić i nikt Ci nic nie zrobi. Ale namawianie do piractwa lub bezczelne żebranie o pirata  czy wręcz takie zarobkowanie piratami to przegięcie totalne...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2006, 01:08:16 »
Cytat: "WASYLL-"
Do używania takich programów zmusza nas samo życie. Zarabiamy tak jak zarabiamy, więc nie wszystkich stać tylko na legalne programy. Czy dziecko zwykłego robotnika pracującego gdzieś w fabryce przynoszącego do domu 1000 zł mając na utrzymaniu dwoje dzieci i żonę ma być gorsze bo tatę nie stać na kupno legalnego programu lub bajki DVD.

No, tak. A żołądki mamy przecież takie same. To się nazywa komunizm w najczystszej postaci, czasem dla kamuflażu określany "Polską solidarną".
Będę się modlił, żeby Twoje dziecko nie powiedziało kiedyś: "Dlaczego oni mają Mercedesa, a my nie, kurna, tatku? Mamy być gorsi? Tylko dlatego, że zarabiasz 1000 zł?"
Zapisanie się do biblioteki publicznej nie kosztuje nic (czasem jest kaucja do 50 zł). Czytanie dziecku wypożyczonej książeczki z bajkami z pewnością jest darmowe. Nie jest potrzebne ani DVD, ani najnowsze programy z grami.
Sędziemu rozwiązałby się chyba pępek ze śmiechu, gdyby usłyszał, że życie kogoś zmusiło do używania kradzionej nawigacji. Albo trafiłby go szlak...

*

Offline smutny

• **
  • 113
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 05, 2006, 10:47:31 »
Witam. Piractwo jest be ale to to co innego prawda ,tak to mozna i jest ok :shock: Nie da się wyjąć gumki bez rozkręcania !!! Tą plombę wyjmuje się bez problemu dwoma igiełkami takie oto porady mozna przeczytac na tym forum i jakos nie slychac slow krytyki
NIE dajmy sie zwariowac
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.

*

Offline Piasecznik

• **
  • 123
  • Sprzęt: iPhone 3GS, Omnia II, wczesniej Kaiser i Wizard, Palm...
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 05, 2006, 20:24:57 »
Smutny, zapewne chciałeś coś ważnego nam przekazać....
tylko jakoś tak nie wyszło...
Pisz jaśniej i nie myśl więcej o gumach i igłach :D

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 05, 2006, 22:29:47 »
Witam MOI.
Nie podoba mi się żaden mercedes. Nie wiem czy dostrzegłeś tą niewielką różnice ale od dwóch lat bardzo potaniały samochody i teraz byle cieć ma MERCEDESA lub AUDI. W mojej wypowiedzi nie chodziło o nawigacje tylko o pirackie oprogramowanie. Bardzo się cieszę że jest w sieci ktoś taki jak ty. W twoim komputerze są tylko legalne programy z licencją. Jako jedyny nic nie ściągasz z sieci, żadnych filmów ani programów, a internet używasz tylko do pogadania sobie. Dla ciebie jest to komunizm a dla mnie głupota. Krytykujesz gościa bo sprzedaje kradzione oprogramowanie, a w tym samym czasie setki ludzi ściąga jakiś film który jeszcze się nie pokazał u nas w kinach, lub wypożyczalni. I gość który dał ten film do sieci jest OK., bo dał go za darmo. Różnica miedzy nimi jest taka że jeden sprzedał a drugi  dał. Faktycznie zajebista różnica. Oczywiście jak dla ciebie.
Nie pracuje w fabryce i nie zarabiam 1000 lecz trochę więcej. Ale bardzo wielu ludzi zarabia o wiele mniej. Dla ciebie ich dzieci mogą grać w gry planszowe bo tatę nie stać na legalny produkt. Musisz mieć kaskę i cieszy cię widok ż komuś wiedzie się gorzej.
Zastanów się MIO czy naprawdę nie korzystasz z piractwa, bo najgorsi są złodzieje którzy kradną a krytykują wszystkich w koło że są złodziejami. Pozdrawiam

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 05, 2006, 22:56:08 »
Cytat: "radoskur"
następny dobry kaznodzieja się znalazł. Źle pewne kwestie rozumiesz. Bo w domowym zaciszu możesz sobie na użytek własny piracić i nikt Ci nic nie zrobi. Ale namawianie do piractwa lub bezczelne żebranie o pirata  czy wręcz takie zarobkowanie piratami to przegięcie totalne...

Kto piraci na użytek własny. Każdy daje to do sieci a potem wszyscy na tym jadą. Kolejna rewelacyjna opinia można kraść ale na potrzeby własne. Można to rozdawać dając to do sieci, ale nie wolno tego sprzedawać, bo będziesz najgorszy. Mam nadzieję że jeśli RADOSKUR zostaniesz kiedyś okradziony, to kamień spadnie ci z serca jak się dowiesz że złodziej okradł ci na potrzeby własne, a nie próbuje sprzedać twoich rzeczy. Bardzo ciekawy sposób myślenia. Ciekawe jakie studia trzeba skończyć żeby dojść do takiego wniosku. Bo dla mnie kradzież to zawsze będzie kradzieżą.

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
  • Sprzęt: Mio 168, MioMap3.2, MapaMap3.x
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 05, 2006, 23:06:25 »
Kolego WASYLL, nie bardzo rozumiem, dlaczego atakujesz Moi, który skomentował Twoją wypowiedź całkiem słusznie. Rzeczywiście takie podejście to dość czysta forma komunizmu. Cieszę się, że nie popierasz piractwa, ale widzę u Ciebie pewne rozdwojenie uczuć - piractwo jest złe, ale jeśli mnie nie stać, to jestem rozgrzeszony. Może czas pomyśleć, co zrobić, aby było mnie stać? Zgoda, że soft jest drogi w stosunku do naszych zarobków, ale jest także wiele innych przedmiotów drogich, z tym, że soft jest stosunkowo łatwy do pozyskania, a te inne przedmioty nie...

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 05, 2006, 23:22:29 »
zawszemozna powysyslac smsy. jak kazdy wysle np 10 z bramki internetowej z haslem Ty zlodzieju to przynajmiej siezlodziej nameczy kasowaniem :P

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 06, 2006, 22:51:30 »
Nie popieram piractwa, a ludzi którzy handlują piratami mam gdzieś. Tylko mnie wkurza wielka krytyka innych skoro sami robimy prawie tak samo korzystając z takich programów. W żaden sposób nie bronie tego człowieka. Ale musimy zrozumieć że nie każdy zarabia wystarczająco dużo, i to nie jest moja wina że ludzie pracujący np. w sklepie zarabiają nawet po 600 zł. Nie mówcie mi że nas wszystkich stać na legalne oprogramowanie. Możecie nazywać to komunizmem a ja nazywam to życiem które nas otacza. Przedmiotem dyskusji nie jest nawigacja tylko pirackie oprogramowanie. I wcale nie twierdze że skoro mnie nie stać to jestem usprawiedliwiony, bo ani jedna ani druga strona nie jest fer. Ale po co nawoływać do zamykania takich ludzi skoro sami nie jesteśmy w porządku.

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 06, 2006, 23:16:28 »
Nie popieram piractwa, a ludzi którzy handlują piratami mam gdzieś. Tylko mnie wkurza wielka krytyka innych skoro sami robimy prawie tak samo korzystając z takich programów.

Mówisz o sobie i proszę nie uogólniaj tego na innych.

W żaden sposób nie bronie tego człowieka. Ale musimy zrozumieć że nie każdy zarabia wystarczająco dużo, i to nie jest moja wina że ludzie pracujący np. w sklepie zarabiają nawet po 600 zł. Nie mówcie mi że nas wszystkich stać na legalne oprogramowanie. Możecie nazywać to komunizmem a ja nazywam to życiem które nas otacza. Przedmiotem dyskusji nie jest nawigacja tylko pirackie oprogramowanie.

PDA nie jest obowiązkowe i nie każdy musi je mieć. Nie jest też bezpłatne, więc skoro sie ktoś na to decyduje, to powinien mieć na uwadze cenę oprogramowania. No chyba, że uważasz, iż PDA też można ukraść bo przecież nie każdego na to stać, żeby uczciwie kupić.

I wcale nie twierdze że skoro mnie nie stać to jestem usprawiedliwiony, bo ani jedna ani druga strona nie jest fer. Ale po co nawoływać do zamykania takich ludzi skoro sami nie jesteśmy w porządku.

Znowu piszesz o sobie i uogólniasz to na innych. Myślę, że gdybyś kiedykolwiek stał się autorem jakiegoś dobra niematerialnego (program, muzyka, tekst, obraz) to Twoje wyobrażenie o potrzebie ich ochrony szybko by się zmieniło.

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 07, 2006, 22:24:28 »
Cytat: "yayco"

Znowu piszesz o sobie i uogólniasz to na innych. Myślę, że gdybyś kiedykolwiek stał się autorem jakiegoś dobra niematerialnego (program, muzyka, tekst, obraz) to Twoje wyobrażenie o potrzebie ich ochrony szybko by się zmieniło.

Nie pisze o sobie choć nie przeczę nie kupiłem żadnego programu.
Nie korzystam z żadnego PDA, bo posiadam SE P910i. Wszystkie programy pobrałem z internetu. Prawie wszystkie programy pomogliście mi zdobyć je. Opisując z jakich miejsc można je pobrać, chociaż mają swoje odpowiedniki na stronach firmowych, i trzeba za nie płacić. Poniekąd to wy klubowicze przyczyniacie się do rozpowszechniania piractwa, i potem krytykujecie samych piratów że są złodziejami. Nie sądzisz że to jest paradoks.
Korzystając z programów pobranych z sieci czyli pirackich, nawet by mi do głowy nie przyszło żeby krytykować ludzi którzy się tym zajmują.
I masz racje gdybym chciał kupić wszystkie programy które posiadam, to chyba by mnie na pewno stać nie było na nie.
Jeśli kiedykolwiek stanę się autorem jakiegoś dobra niematerialnego (program, muzyka, tekst, obraz) to pewnie zmienię zdanie na ten temat.
A na razie piszę to co czuje i myślę i nie boje się krytyki ludzi którzy nie wiele są lepsi od tych których krytykują.
-------------------------------
Yayco-
Napisałeś
PDA nie jest obowiązkowe i nie każdy musi je mieć. Nie jest też bezpłatne, więc skoro sie ktoś na to decyduje, to powinien mieć na uwadze cenę oprogramowania. No chyba, że uważasz, iż PDA też można ukraść bo przecież nie każdego na to stać, żeby uczciwie kupić.

W ogóle nie zrozumiałeś tego co tutaj napisałem.
Proponuje przeczytać to od samego początku.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 07, 2006, 23:19:31 »
Kto piraci na użytek własny. Każdy daje to do sieci a potem wszyscy na tym jadą. Kolejna rewelacyjna opinia można kraść ale na potrzeby własne. Można to rozdawać dając to do sieci, ale nie wolno tego sprzedawać, bo będziesz najgorszy. Mam nadzieję że jeśli RADOSKUR zostaniesz kiedyś okradziony, to kamień spadnie ci z serca jak się dowiesz że złodziej okradł ci na potrzeby własne, a nie próbuje sprzedać twoich rzeczy. Bardzo ciekawy sposób myślenia. Ciekawe jakie studia trzeba skończyć żeby dojść do takiego wniosku. Bo dla mnie kradzież to zawsze będzie kradzieżą.

Zostałem okradziony 4 tygodnie temu ukradziono mi MDA III z Kartą SD 2 GB i oprogramowaniem. Łyso Ci teraz ?

Nadal mnie nie rozumiesz. Jeśłi ktoś piraci - niech piraci dla siebie i się tym nie chwali (czego oczy nie widza tego sercu nie żal), albo nie ma i pyta gdzie znaleźć, albo ma i się chwali lub sprzedaje - to mnie wk**** Chodziło mi tylko o to, o nic więcej. Ja odbijam od tego tematu. Pa.

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 07, 2006, 23:35:36 »

Poniekąd to wy klubowicze przyczyniacie się do rozpowszechniania piractwa, i potem krytykujecie samych piratów że są złodziejami. Nie sądzisz że to jest paradoks.

:shock: Nie wiem o kim piszesz, bo na pewno nie o mnie. Podaj przykład jakiegokolwiek mojego posta ułatwiającego piractwo. Strasznie nie lubię, jak się o mnie mówi wy, bo występuję wyłącznie w liczbie pojedynczej. Zresztą idąc twoim tokiem rozumowania, fora poświęcone zaletom i wadom samochodów należy uznać za naganne moralnie, ponieważ prowadzą do kradzieży samochodów.
Zadziwiająca logika.

Ale Ty lubisz uogólniać, bo nie możesz zrozumieć, że jeśli Ty nie kupujesz programów, tylko je kradniesz, nie znaczy wcale, że inni też tak robią. Oryginalna forma solipsyzmu.

Ponieważ najwyraźniej nie zrozumiałeś przykładu z PDA, to wersja dla Ciebie: czy uważasz, że Ci których nie stać na wypasioną komórkę, mogą ją ukraść, tylko dlatego, że takie komórki są fajne?
I bądź już łaskaw nie odpisywać, bo są rzeczy, którymi nie należy się chwalić. Ale jak znam życie, odpiszesz, bo należysz do ludzi, którzy nawet jeśli nie mają racji - muszą mieć ostatnie słowo. Niech tak będzie, jakoś to zniosę (przepraszam za dwuznaczność)