TTN5 ma PC z uzyciem emulatora...czy to mozliwe ?

• 11 Odpowiedzi
  • 1622 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline waflo

• 334
« dnia: Styczeń 19, 2006, 19:27:43 »
Czy ktos probowal uruchomic TTN na PCie "przez" emulator ? Czytalem, ze ponoc to nie dziala ale czy ktos to naprawde sprawdzil ?

Prosze o info

waflo

*

Offline zYx

• *
  • 84
    • http://www.grischke.net/
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2006, 23:58:06 »
A po co? Sa lepsze progsy z mapami na kompa, do których można podłączyć GPS, np taki banał jak Microsoft AutoRoute 2006, niestety bez mapy polski :(

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2006, 15:31:03 »
zYx czy ty rozumiesz jaka jest roznica miedzy elektroniczna MAPA, a programem do nawigacji ?! Wydaje mi sie, ze nie skoro podajesz AutoRoute jako przyklad alternatywy do TTN.

*

Offline mark

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC HD 2, Samsung Galaxy
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2006, 15:52:21 »
niestety, ale taki cos jest niemozliwe.

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2006, 21:57:14 »
A tam bzdury opowiadasz ziomek ze niemozna 8)

Mozna tylko trzeba chciec tzn musisz zassac emulator pda - chyba nawet byl na serverku PDAclubu.

Potem instalujesz co tam chcesz i jazda  :wink:

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2006, 22:11:01 »
Problem w tym, ze nie kazdy program da rade odpalic pod emulatorem dlatego pytam czy ktos to SPRAWDZIL OSOBISCIE czy TTN5 ruszy na PC.

*

Offline Heban

• 35
  • Htc Touch HD
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2006, 12:48:47 »
Cześć jako sam program można, gorzej z sygnałem GPS tego nie testowałem.

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 22, 2006, 11:24:14 »
Cytat: "waflo"
zYx czy ty rozumiesz jaka jest roznica miedzy elektroniczna MAPA, a programem do nawigacji ?! Wydaje mi sie, ze nie skoro podajesz AutoRoute jako przyklad alternatywy do TTN.

I tu się mylisz, bo MS AutoRoute ma możliwość nawigacji (prowadzenia do celu). Testowałem na wersji 2005. Nie działa to dokładnie tak jak TT, ale alternatywą nawigacji na PC napewno być może.
Inna sprawa to fakt poruszony wyżej - brak jakichkolwiek dróg w Polsce (nawet tych głównych), zaznaczone tylko miasta.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 22, 2006, 16:55:00 »
Są dwie wersje MS AutoRoute - z GPS i bez:
http://www.microsoft.com/uk/homepc/autoroute/products.aspx

*

Offline gps-y

• **
  • 125
    • GPS-y
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2006, 17:46:31 »
Cytat: "Moi"
Są dwie wersje MS AutoRoute - z GPS i bez:

Ale jedna i druga współpracuje z odbiornikiem GPS (do wersji bez odbiornika należy podłączyć własny odbiornik)

*

Offline gps-y

• **
  • 125
    • GPS-y
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2006, 18:01:26 »
Cytat: "Air."
I tu się mylisz, bo MS AutoRoute ma możliwość nawigacji (prowadzenia do celu). Testowałem na wersji 2005. Nie działa to dokładnie tak jak TT

AutoRoute nie posiada  automatycznej kalkulacji trasy - nRout (darmowe oprogramowanie nawigacyjne działające na bazie map Garmina) posiada wszystkie te możliwości.

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2006, 14:18:11 »
Cytat: "Air."
Cytat: "waflo"

I tu się mylisz, bo MS AutoRoute ma możliwość nawigacji (prowadzenia do celu). Testowałem na wersji 2005. Nie działa to dokładnie tak jak TT, ale alternatywą nawigacji na PC napewno być może.
Inna sprawa to fakt poruszony wyżej - brak jakichkolwiek dróg w Polsce (nawet tych głównych), zaznaczone tylko miasta.

Stary autorouta to ja uzywam od lat, mam nawet stara wersje z mapa Polski....ale zacznijmy od tego, ze kto powiedzial ze bede to uzywal w Polsce ? Mieszkam w UK (co pisze wyraznie) i mapa Polski mnie nie interesuje. Poza tym czasem uzywam autorouta w aucie (na laptopie) z odbiornikiem GPS wiec prosze uprzejmie nie rozsiewaj bzdurnych informacji na temat tego programu, bo jedyne co on moze to podac instrukcje manewrow dla wyznaczonej trasy....chyba nie to nazywasz nawigowaniem ?