TT mobile 5.200 czasem się wiesza...

• 2 Odpowiedzi
  • 801 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 11, 2006, 11:14:03 »
witam, ostatnio zauwazyłem pewien problem i chciałbym zasięgnąć informacji czy ktoś miał takie objawy i może poznał ich przyczynę.

TT Mobile wersja 5.2, sterownik gps v1.20 na Nokia 6630

Od czasu do czasu podczas uruchamiania program nie widzi gps'u (nokia ld-3w) a przebieg wypadków ma się następująco... włączam tt, pyta czy włączyć bluetooth, daje że "tak" aplikacja się włącza a na ekranie u dołu pisze że nie ma urządzenia gps. po kilku minutach czekania wchodze do ustawień i prubuję ręcznie włączyć gps. po wybraniu urządzenia(inny odbiornik gps oparty na bluetooth) i naciśnięciu wybierz, program się zawiesza:( zdarza się tak od czasu do czasu, czasem wszystko jest ok i gps się włącza automagicznie.
Ostatnio zdarza się tez że podczas nawigacji lektor sie "zacina / skacze". Mam na myśli że aplikacja się nie wyrabia, tak jak by potrzebowała większej mocy obliczniowej a nic nie jest włączone oprocz tt.

Dodałem ostatnio koło 5-10 poi z automapy, włączyłem powiadamianie dzwiękowe dla 3 POI i zainstalowałem MapViewGps. Co może być przyczyną moich problemów? z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2006, 12:06:25 »
Przycinanie glosu to wlasnie wplyw wgranych POI, normalne w TT Mobile. Sciagnij z sieci programiki dumpov2 i makeov2, potraktuj pliki z POI najpierw pierwszym z nich, pozniej drugim i uzyskane pliki wrzuc do TT.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2006, 13:04:02 »
dzięki Pidun14

w kwestii "przycinania" lektora poradziłem sobie tak jak mi pisałeś i pomogło. Dalej jednak mam problem bo czasem TT nie widzi użądzenia gps. mam wrażenie że dzieje się tak gdy wczesniej używałem MapViewGps i jakby odbiornik gps był zajęty i nie chciał się połączyć z TT.

pozdrawiam