TT 7 i wyświetlanie godziny

• 20 Odpowiedzi
  • 3797 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wasik

• 6
  • Sprzęt: Acer N35
TT 7 i wyświetlanie godziny
« dnia: Październik 17, 2008, 11:09:28 »
Witam. Po zainstalowaniu najnowszej wersji TT Navigator 7 na Acerze N35 mam problemy z wyświetlaniem godziny. Gdy próbuję złapać sygnał GPS godzina dosłownie wariuje ! W wersji 6 TT nie było takich problemów. Na innym forum znalazłem osobę, która ma podobny problem. Czy ktoś wie co z tym fantem zrobić ?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: TT 7 i wyświetlanie godziny
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2008, 16:19:25 »
Najprostszym sposobem na pozbycie się problemu jest skasowanie tego pirata.
Na tym forum pomagamy rozwiązywać problemy tym, którzy kupili program,
a nie zassali z rapida czy innych torrentów.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2008, 09:36:07 »
Ja bym proponował Ci zmienić Acera N35 - to stare i ledwo zyje ;-) Kup sobie jakieś MIO P360 albo innego PDA  :mrgreen:

*

Offline wasik

• 6
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2008, 22:46:38 »

Niby skąd ta pewność :/ ? Nie chcesz ? NIE POMAGAJ !

@radoskur: sprzętu nie zmienię. Stare ale jare i jeszcze żyje.

*

Dżeju

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2008, 22:58:50 »

Niby skąd ta pewność :/ ? Nie chcesz ? NIE POMAGAJ !

@radoskur: sprzętu nie zmienię. Stare ale jare i jeszcze żyje.

Ponieważ człeku TT7 jest tylko dedykowany na określonego HTC - tak więc głosu nie podnoś lub zmień forum !

*

Offline wasik

• 6
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 19, 2008, 12:39:29 »
Dziwne bo właściciel TT zainstalował go na MIO P550 i wszystko dobrze chodzi...

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 19, 2008, 12:51:07 »
Panowie czy mam tu wkleić setki a może tysiące postów z tego forum które według regulaminu nie powinny się znajdować ,np. takie posty i dokładne linki skąd pobrać zmodyfikowane romy do naszych urządzonek , producent urządzenia i oprogramowania w nim zawartego w licencji wyraźnie zabrania modyfikacji , w tym przypadku czyli TT7 jest to dokładnie to samo czyli wyciąganie romu i modyfikowanie programu. A jeżeli moderatorowi coś nie pasuje to może usunąć już mój profil z forum , forum staje się mało przyjazne z przemądrzałymi postami więc kończe na nim moją przygode. I proszę więcej nie zapraszać mnie z pozycji innego forum.

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 19, 2008, 13:33:42 »
Panowie czy mam tu wkleić setki a może tysiące postów z tego forum które według regulaminu nie powinny się znajdować ,np. takie posty i dokładne linki skąd pobrać zmodyfikowane romy do naszych urządzonek , producent urządzenia i oprogramowania w nim zawartego w licencji wyraźnie zabrania modyfikacji , w tym przypadku czyli TT7 jest to dokładnie to samo czyli wyciąganie romu i modyfikowanie programu. A jeżeli moderatorowi coś nie pasuje to może usunąć już mój profil z forum , forum staje się mało przyjazne z przemądrzałymi postami więc kończe na nim moją przygode. I proszę więcej nie zapraszać mnie z pozycji innego forum.

Już było wiele dyskusji na tym forum na podobny temat. Moderatorzy/administratorzy to czystej wody hipokryci. Z jednej strony są za bezwzględnym przestrzeganiem prawa a z drugiej pozwalają na podobne rzeczy jak publikowane ROMy (o nielegalności "gotowanytch" ROMów dzięki słynnej już sprawie M$ kontra XDA było też wiele napisane i sprawa jest jednoznaczna).

BTW jednoznaczna ona jest ale nie dla wszystkich. Za chwilę znowu zaczną się tematy w stylu: gdzie można kupić legalny wm dla xyz sprzętu?  itd. Dyskusja na ten temat jest bezproduktywna i nic nie wniesie, bo jedna ze stron widzi w tym wszystkim interes czysto ekonomiczny.
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2008, 13:37:41 wysłana przez lazik_s »
brak podpisu i kropka

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 19, 2008, 13:46:34 »
Drodzy Panowie
Moderatorzy nie mają możliwości przeczytania i sprawdzenia wszystkich postów - jeśli zaś Wy widzicie tysiące postów i linków nieprawomyślnych to dlaczego ich nie zgłaszacie ?
Dopiero po zwróceniu uwagi Wam za użycie nielegalnych programów wypowiadacie się że są - czekamy na konkrety. A co do Microsoftu i tematu  gotowanych ROM-ów , to M$ po zbadaniu sprawy przez swoich prawników odpuścił całkowicie sprawę bo nie zachodzi tu proces naruszania praw  właścicielskich w stosunku do oprovgramowania . I będzie tak dopóki nie będą one rozpowszechniane jako płatny twór kucharzy. 
potrzebna zgoda

*

Offline dariusz-s

• 433
  • Sprzęt: LG-E900 (WP7) > TomTom Go 940 Live > TomTom Go 720
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 19, 2008, 15:01:01 »
Drogi Panie Moderatorze,

a może by należało najpierw zacząć od siebie  i zweryfikować wszystkie swoje własne posty? (np. wskazujący gdzie można znaleźć program umożliwiający ściągnięcie SIM/CID- locka)

Działający Siml i CID unlocker jest tu : http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99387.0

No chyba, że według Moderatorów ściąganie SIM/CID- locka jest również w pełni legalne, skoro mnóstwo postów na ten temat, zostało przez moderatorów podpietych jako ważne.  :mrgreen:

Pozdrawiam

Dariusz-s

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 19, 2008, 15:22:36 »
Sciąganie SIM locków w świetle wyroków sądów poskich jest legalne - pragnę zauważyć . Nieznajmość prawa się kłania :))
potrzebna zgoda

*

Offline wasik

• 6
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 19, 2008, 18:31:37 »
Pomocy nie otrzymałem i zapewne nie otrzymam...
Proszę zamknąć/usunąć temat.

*

Offline feryso

• 23
  • Sprzęt: palmax holux smilie 60
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 19, 2008, 18:41:44 »

Gdyby wszyscy wrzucali tu tylko sam" legal" to wystarczyło by tu zajrzec raz na miesiąc i odczytac te- strzelam-10 postów i po robocie  :S Uch, ale by to była nuda :sleepy:
Pozdrawiam - feryso

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 19, 2008, 22:11:17 »
Pomocy nie otrzymałem i zapewne nie otrzymam...
Proszę zamknąć/usunąć temat.

A czego Ty oczekujesz??? TomTom 7 został oficjalnie wydany tylko na nowe urządzenia HTC. Ktoś to wyciągnął i udostępnił w internecie - okazało się, że dziala na wielu różnych urządzeniach (oczywiście nielegalnie) ale także na sporej ilości urządzeń są problemy, np taki jak u Ciebie. Nikt Ci nie pomoże bo nawet sam producent nie przewidział działania tej wersji na Acer N35... pozostaje Ci wymiana sprzętu albo zaakceptowania "wariującej" godziny...

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 20, 2008, 20:12:35 »
Sciąganie SIM locków w świetle wyroków sądów poskich jest legalne - pragnę zauważyć . Nieznajmość prawa się kłania :))
Polski wymiar sprawiedliwości nie bazuje na systemie precedensów, więc mógłbyś powstrzymać swoje uwagi, dopóki nie będziesz znał dostateczenie szczegółowo danego przypadku i samego wyroku sądu w obrębie jego. (tak, wiem, że przedmówca się "nie popisał" i nie uszczegółowił wypowiedzi.)

Ciekawe czy też legalnym jest umieszczanie w "gotowanych" np. oprogramowania "wyciąganego" z ROMów innych urządzeń? Co w takim przypadku z prawem autorskim i OEMami?
brak podpisu i kropka

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 24, 2008, 11:18:31 »
@zbych1: teraz widzisz jak tematy takie się kończą. Brak odpowiedzi - to też doskonała odpowiedź na niewygodne pytania. To jest właśnie ta hipokryzja, którą widać w działaniach adminów/moderatorów.
brak podpisu i kropka

*

• 7793
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 24, 2008, 12:40:31 »
Jeśli wyciągane i gotowane programy są programami freewarowymi ( nie są spraedawane jako komercyjne aplikacje) to nie ma problemu aby były u nas publikowane. Tępimy  linki /programy/cracki  dotyczące programów komercyjnych. Chyba to zauważyłeś f i to nie jest hipokryzja.A z waszej storny oczekujemy pomocy w tropieniu niewłaściwych zachowań bo sami też wszystkiego nie zobaczymy.
potrzebna zgoda

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 21, 2008, 15:15:22 »
Jeśli wyciągane i gotowane programy są programami freewarowymi ( nie są spraedawane jako komercyjne aplikacje) to nie ma problemu aby były u nas publikowane. Tępimy  linki /programy/cracki  dotyczące programów komercyjnych. Chyba to zauważyłeś f i to nie jest hipokryzja.A z waszej storny oczekujemy pomocy w tropieniu niewłaściwych zachowań bo sami też wszystkiego nie zobaczymy.

To mozesz juz dzis zaczynac wycinac watki - jak na oko 40% forum. Przyklad: Manilla. Drugi przyklad: panele Xperii do Touch HD. mozna wymieniac jeszcze tylko po co.
Jesli na zadane pytanie nie ma odpowiedzi to nie odpowiadac w ogole. A nie robic z usera zlodzieja. Admini powinni tez pilnowac kultury i wzajemnego szacunku na forum.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

• 7793
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 21, 2008, 16:40:20 »
Zgłosiłes za pomocą przycisku zgłoszenia do moderatora?
Jeśli nie to Twoja odpowiedź wciąż nic nie wnosi - nieprawdaż ?
potrzebna zgoda

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 21, 2008, 17:22:25 »
podobnie jak odpowiedz nocnegoMarka (drugi post tego watku). I predzej jego bym zglosil.
A moderatorzy to rozumiem umywaja rece - dopoki sie im tego nie wskaze to nic nie zrobia? Wydawalo mi sie ze termin "moderacja" oznacza zupelnie cos innego.

Co nie znaczy ze jestem za usuwaniem takich tresci jak custom romy etc. Ale badzmy konsekwentni.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Dżeju

« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 21, 2008, 18:20:10 »
podobnie jak odpowiedz nocnegoMarka (drugi post tego watku). I predzej jego bym zglosil...

Dlaczego, bo coś nie widzę związku ???