TT 5 z mapa Polski

• 199 Odpowiedzi
  • 31137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 13, 2005, 14:45:15 »
Cytat: Moi
Jacku, rozumiem, że na jednym kodzie (tym z credit card format) chodzą wszystkie mapy Europy i powinienem odszczekać przynajmniej św. Mikołaja od TomToma w postaci kompletu map EU za jedyne 59 EUR?

No więc jeszcze nie zainstalowałem, ze względu na brak wolnej karty CF/SD - muszę dokupić coś do TTN5 :)
Do zamówienia upgrade z ciekawości podalem kod od Maps of Western Europe - na nowym kodzie jest napisane TT5 Europe.
Zdaje się, ze się z supportem TT nie zrozumiałem - spytałem ich, czy jak mam TTN3 region DACh oraz mapy Europy, to czy mogę zrobic 2 upgrady - odpisali, ze nie.
Wygląda na to, że jak ktoś miał 1 region to dostanie ten sam region w wersji plus oraz możliwość odblokowania dodatkowych regionów po zakupie kodów przez internet, chyba że koledzy którzy coś już instalowali, mieli wersje "demo"?

BTW - Ty zamówiłes 2 upgrady - co Ci przyslali????

No i zastanawiam się nad jedna sprawą - chcę kupić nowe coś - albo 4700 albo palmofon (ERA MDA lub hp6340) - przy próbie instalacji na innym pockecie niż mam TTN3 nie krzyczał o braku "podstaw do upgradeu" - a na stronie TT piszą coś o dezaktualizacji "starego kodu produktu" - jak mi się TTN5 nie spodoba i będę chciał wrócić do TTN3 - to co wtedy?

[Dodano: 2005-06-13 14:49:54]
Cytat: iwi
Czy ktos zainstalowal TT5 na karte pamieci?? Przy wyborze instalacji niby sie pyta, ale wszystko laduje do pamieci wewnetznej a na SD robi mi tylko puste katalogi.

te puste katalogi sa przed zakończeniem instalacji -  pelna instalacja nastąpi po wgraniu map

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 13, 2005, 15:19:31 »
Przysłali jeden (z drugiego zamówienia - na D+A+CH), skasowali za dwa (mam potwierdzenia z karty). Napisałem już do nich w tej sprawie.
Ale Benelux (na razie), po instalacji DE_plus zainstalowałem bez problemu, nawet juz nie pytał o kod. I mapa działa (łącznie z dodatkiem "kody pocztowe").

Instalacja Niemcy_plus (400MB) trwa ok. 50 min. :wkurzony:

Nie ma autostrady A-2 na odcinku Poznań-Nowy Tomyśl. :kill:

Ale są drogi regionalne (wojewódzkie?), te trzycyfrowe. Czy wszystkie - nie wiem.

No i jest Barlinek. :))
Nie sądziłem, że dożyję... Szczegółowość mojego miasteczka znacznie gorsza od tej w AutoMapie, ale porównywalna z "innym wiodącym programem".
Nareszcie mogę w TTN nawigować spod samego domu. Wcześniej musiałem dojechać albo do Gorzowa, albo do Lipian (droga nr 3).

[Dodano: 2005-06-13 15:49:50]
Cytat: jacek_wo
No i zastanawiam się nad jedna sprawą - chcę kupić nowe coś - albo 4700 albo palmofon (ERA MDA lub hp6340) - przy próbie instalacji na innym pockecie niż mam TTN3 nie krzyczał o braku "podstaw do upgradeu" - a na stronie TT piszą coś o dezaktualizacji "starego kodu produktu" - jak mi się TTN5 nie spodoba i będę chciał wrócić do TTN3 - to co wtedy?

Jak wpiszesz te same owner's name i telefon+mail ownera (w systemie PPC/WM), to nie powinieneś mieć problemów ze zmianą PDA w TTN.
Ewentualnie przerejestruj najpierw w ten sposób na nowego PDA TTN3, a potem zrób upgrade do ver. 5.

Co do 4700 - gdybyś chciał jeszcze użyć do tego interesu Que, to 64MB RAM jest zdecydowanie za mało. A FileStore, to przecież jak SD.
IMHO, poszukaj czegoś ze 128 RAM-u, z procesorem, baterią i grafiką trochę lepszą od tych w np. 5550.
4700 byłby nie do zabicia, gdyby nie ta pamięć i brak przyzwoitego modułu obsługi grafiki. Bateria jest super. Można byłoby wrzucić 128 RAM-u, tylko te koszty... :(

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 15, 2005, 07:41:19 »
witam
moje pierwsze wrazenia:
nie wiem czemu soft instaluje sie na palmie, a nie na karcie, choc tak ma zaznaczone, ale na karcie katalogi sa stworzone, ktore sa niestety puste :(
dzwiek: no to AM znacznie lepiej, w TT5 kobiety raczej nie da sie sluchac na dluzszych trasach, glos faceta znacznie lepszy, oczywiscie chodzi o wersje PL
poi: moim zdaniem, w AM lepiej jest to rozwiazane, ale to moze mam takie wrazanie na poczatek i trzeba sie przyzwyczaic
plynnosc dzialania programu podczas nawigacji: tu zdecydowanie wygrywa TT,
mam tylko maly problem, moze za malo jeszcze jezdzilem, ale czesto sygnal gps spada do zera,
o widoku 3D nie ma sie co rozpisywac, jest lepszy od 2D i to tyle

to tak na poczatek,
jak ktos sobie poradzil z wgraniem softu na karte, to prosze o info
wkrotce screeny, dolacze tez dla porownania z AM z tych samych miejsc

pozdrawiam
----------------------------
the born to be wild

*

Offline marcus

• 761
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 16, 2005, 18:03:31 »
witam ponownie
tak jak obiecalem zamieszczam pare fotek z TT5 i AM

[pic=http://marcus02.fm.interia.pl/pdaclub/tomtom1.jpg] [pic=http://marcus02.fm.interia.pl/pdaclub/am1.jpg]

[pic=http://marcus02.fm.interia.pl/pdaclub/tomtom2.jpg] [pic=http://marcus02.fm.interia.pl/pdaclub/am2.jpg]

[pic=http://marcus02.fm.interia.pl/pdaclub/tomtom3.jpg]

slask naprawde dobrze zrobiony, czasami nawet lepiej od AM, az sam sie zdziwilem, jesli sie jednak patrzy na polske jako calosc, to juz nie jest tak różowo niestety, no i ta instalacja grubo ponad godzine, z niemcami, austria, szwajcaria i czechami
w am ladniej wyglada mapka 2d, jednak kolory i obrysy bydunkow duzo dodaja, ciekawe jaku bedzie wyglad 3d w am
w tt przy wiekszych zblizeniach pojawiaja sie wiecej szczegolow

pozdrawiam
the born to be wild

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 16, 2005, 19:52:45 »
Cytat: marcus
obrysy bydunkow duzo dodaja
Jak widzisz na zachodzie są innego zdania i słusznie, bo w nawigacji to jest akurat zbędne :)

ciekawe jaku bedzie wyglad 3d w am
Zwłaszcza te budynki. Ciekawe czy będzie można policzyć piętra ;)

A już bez ironii i złośliwości, może jako facet wychowany na innych mapach jestem w błędzie, ale przecież 2D TomToma jest znacznie bardziej czytelne i zdecydowanie ładniejsze niż 2D AM.

*

Offline corona

• 251
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 16, 2005, 20:29:32 »
marcus
Czy w Katowicach w TT5 jest numeracja budynków?
Cyz możesz zrobić zrzut np ul. Żurawia w Piotrowicach?
pozdrawiam

*

Offline marcus

• 761
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 16, 2005, 21:27:58 »
Cytat: corona
Czy w Katowicach w TT5 jest numeracja budynków?
oczywiscie, ze jest, nawet w calym gop-ie, krakowie, warszawie ....,
tylko aby zobaczyc numeracje budynkow trzeba najechac na ulice rysikiem,
TT nie pokazuje numerow budynku nawet w maksymalnym zblizeniu,
ale oczywiscie podczas wyznaczania drogi doprowadzi cie prawidlowo pod wskazany numer

Cytat: corona
Cyz możesz zrobić zrzut np ul. Żurawia w Piotrowicach?
prosze bardzo

[pic=http://marcus02.fm.interia.pl/pdaclub/tomtom_zurawia.jpg]
the born to be wild

*

Offline mago

• 325
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 16, 2005, 21:40:02 »
Dzisiaj zrobilem pierwsza jazde z TT 5 po GOP i jestem zadowolony. Na jedno trzeba zwrocic uwage. W naszej rzeczywistosci nie ma sensu podzial na droge najszybsza i najkrotsza. Ludzie z TT nie zdaja sobie sprawy, ze u nas droga glowna niewiele lub wcale nie rozni sie od drogi podrzednej czy nawet osiedlowej i srednie osiagalne na nich predkosci sa do siebie zblizone.

*

Offline corona

• 251
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 16, 2005, 22:16:32 »
Dzięki
Dla mnie bomba, pod 44 kiedyś mieszkałem

*

Offline iwi

• **
  • 240
    • http://www.inmo.com.pl/gps
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 17, 2005, 09:37:01 »
Dzisiaj mialem przyjemnosc opuscic Krakow dosc waska drozka (Rybitwy - Brzegi). Zdziwilem sie ze TT caly czas krzyczal zebym zwawrocil (dalem mu nawigacje do Bochni). Minalem tabliczke Krakow no i mapa sie skonczyla. Nie wiem jak w AM ale kiedys przegladalem ten program i nie zauwazylem zeby byly gdzies dziury naokolo Krakowa.
Wiec wychodzi na to ze AM jest lepsza poza wiekszymi miastami.
no ale podtrzymuje zdanie GPS Maniaka ze nawet 2D w TT dla mnie jest lepsze niz AM, a co dopiero mowic o 3D :)

*

Offline chiangpawel

• **
  • 143
    • Cobi
  • Sprzęt: ibm x40
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 17, 2005, 09:49:48 »
Dzisiaj mialem przyjemnosc opuscic Krakow dosc waska drozka (Rybitwy - Brzegi). Zdziwilem sie ze TT caly czas krzyczal zebym zwawrocil (dalem mu nawigacje do Bochni). Minalem tabliczke Krakow no i mapa sie skonczyla. Nie wiem jak w AM ale kiedys przegladalem ten program i nie zauwazylem zeby byly gdzies dziury naokolo Krakowa.
Wiec wychodzi na to ze AM jest lepsza poza wiekszymi miastami...

Jeżdżę często tą drogą w tamtym kierunku, AM też krzyczy żeby zawrócić, nie może biedna pokumać czemu jadę bokami jak mogę główna drogą, no ale jak się pani Jadzi dokładnie wytłumaczy o co chodzi to prowadzi b. dobrze, dziur nie ma (oprócz tych w jezdni) i mapa dobrze odwzorowana...

*

Offline mago

• 325
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 17, 2005, 16:01:45 »
W jaki sposob mozna do posta wstawic obrazki tak jak to robia inni? Nigdzie nie znalazlem takiej opcji.

*

Offline iwi

• **
  • 240
    • http://www.inmo.com.pl/gps
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 17, 2005, 16:19:44 »
zobacz nad ramka w ktorej wpisujesz wiadomosc. Masz taki napis dostępne znaczniki BBCode :) tylko ze wczesniej gdzies trzeba te zdjecia umiescic na serwerze

*

Offline mago

• 325
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 17, 2005, 16:53:01 »
zobacz nad ramka w ktorej wpisujesz wiadomosc. Masz taki napis dostępne znaczniki BBCode :) tylko ze wczesniej gdzies trzeba te zdjecia umiescic na serwerze

dzieki

*

• 6498
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 17, 2005, 23:54:07 »
Dziś wróciłem z Warszawy do Barlinka, pilnie słuchając (AFAIR) Katarzyny z TomToma 5.
Wyjeżdżałem z os. Ruda, między Żoliborzem a Bielanami, kierując się ku trasie poznańskiej. Na osiedlu zaznaczone są nawet wewnętrzne, niemianowane uliczki, co umożliwiło mi start bezpośrednio parkingu.
Trasę (szybką) przez Warszawę TTN wyznaczył IMHO bardzo dobrą, jeśli jako nie warszawiak mogę się poważyć na ocenę.

Dwójką do Poznania bez żadnych problemów, tylko obwodnica Sochaczewa w jej zachodniej połówce (tuż za rondem <krzyżówka na Żyrardów>, które przejeżdża się na wprost, aż do ostatniego ronda <krzyżówka na Wyszogród>, na którym robi się 3/4 w lewo) jest przesunięte na całym odcinku o kilkadziesiąt metrów na północ. Cały czas jedzie się równolegle do obwodnicy "po polu".

Autostradą dojechałem do Wrześni, ale zero atrakcji, więc odbiłem na Poznań na starą dwupasmówkę. Bardzo poprawnie skalibrowana siatka dróg.
Na całym odcinku (także i w Warszawie) dużo POI, przede wszystkim stacje benzynowe i przydrożna gastronomia różnej klasy.

Przed Poznaniem TTN kierował mnie na obwodnicę, jednak od lat jeżdżę przez centrum miasta (wbrew pozorom - szybciej) i swojej trasy nie odpuściłem.
Upór w przetransferowaniu mnie na obwodnicę wystąpił tylko dwukrotnie - co uważam za wynik bardzo przyzwoity. Po minięciu Poczty Głównej wyznaczył już nową trasę, zgodną z moim zamiarem.

Dwójka do Pniew i 23 do Międzychodu (Gorzynia) bez problemów. Dramat zaczął się kiedy zboczyłem z wyznaczonej przez Skwierzynę-Gorzów Wlkp. trasy, w stronę Międzychodu (zawsze tak jeżdżę). Już do końca, do samego celu w Barlinku (przez jakieś 90 km) uparcie zawracał mnie dokładnie do tyłu. Nie w lewo, ani w prawo - tylko zwrot o 180 st. Ostatni raz uczynił to będąc 20 m od celu. Nie mam pojęcia o co chodzi.

Jedno jest w tym pocieszające - rekalkulacja trasy przebiega błyskawicznie. TTN3 robił to znakomicie, ale TTN5 to mistrz re-routingu...

Podsumowując: mapy bardzo dobre, ilość POI zaskakująco duża, do routingu zastrzeżeń nie mam (opisywany problem ostatniego odcinka zbadam), żadnych zwisów ani innych kłopotów.

I jeszcze jedno. Ponieważ mam problem z ładowaniem 5550, to na dłuższych, nieciekawych odcinkach wyłączałem iPAQa. Odłegłość pomiędzy takimi sesjami wynosiła ok. 50 km. Przywrócenie nawigacji (włączenie BT-338, włączenie 5550, pstryknięcie w ekran, aby przejść do mapy, ustalenie pozycji przez TTN5) trwało zawsze nie więcej, niż ok. 5-10 sekund! Rewelacja!!! Niesamowity tandem (338 i TTN5)...

[Dodano: 2005-06-18 02:11:09]
I ciekawa (chyba) obserwacja: widać "rękę" Imagisu w TeleAtlasie TomToma. W mapie Polski TTN5 są idealnie te same błędy w tych samych miejscach, co w GPMapie. Przynajmniej w lokalizacji POI.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 18, 2005, 08:33:08 »
Dla mnie TT5 jest rewelacją z punktu widzenia samego programu. Widać że wszystko zostało wielokrotnie przemyślane i zrobione jak należy. Wszystkie podstrony wizardy i mapy działają w trybie FullScreen i nic ich nie przenosi i nie pojawiają się jak w AM zwykłe Windowsowe paski które powodują że można krzyżykiem zamknąć AM zamiast wyjścia z wyszukiwania.
Nie pojawiają się również inne elementy windowsowe wszystko zrobione jest od podstaw na potrzeby programu pracując w trybie full screen - wszelkie okienka przyciski pola do wypełnienia itp. narysowane w trybie przypominającym antyaliasing przez co wydają się ładniejsze.
Cały program ma też z góry narzucony pewien styl (mi osobiście przypominający troche Day of the Tantacle ;) ) dzięki czemu aplikacja jest od radu rozpoznawalna i wygląda ciekawiej.
Wszystkie przyciski są duże albo bardzo duże - dzięki czemu nie ma problemu z trafieniem palcem - są też tak poukładane że nie cisną się mimo gabarytów w jednym rogu.
Dla malkontentów pełnoekranowej klawiatury jest też duża klawiatura QWERTY którą co ciekawe nawet udaje mi sie sprawnie pisać mimo dużych paluchów (widać dobry mechanizm śledzenia pola nacisku na ekran zrobili).
Do wielu opcji system podpowiada wizardami a na poczatku krotkimi tutorialami. I nawet w takim dziale jak konfiguracja nie ma sytuacji gdzie na jedym ekranie trzeba by zaznaczać wiele fukcji i opcji tylko wszystko ladnie rozdzielona na duze czytelne pola.
Same przyciski w głównym menu są większe niż w AM i łatwiej sie do nich dostać - jedyne co mi brakuje to możliwość ich indywidualnego poukładania na poszczególnych planszach - chociaż z drugiej strony powoli sie przyzwyczajam i stwiedzam że nawet to jest przemyślane.

Na koniec podsumowując - wiadomo że i w tym programie można sie przyczepić i nie wszystko co opisałem sprawdza sie na 100% ale pokazuje klase produktu i podejscie do jego stworzenia. Porównywałem oczywiście cały czas z AM której do tej pory używałem.

*

• 6498
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 19, 2005, 04:20:01 »
Cytat: GPS maniak
obrysy bydunkow duzo dodaja
Jak widzisz na zachodzie są innego zdania i słusznie, bo w nawigacji to jest akurat zbędne :)
Zrzędzisz, Lechu, z tymi obrysami budynków zupełnie nie mając racji.
Rodzina moja kiedyś mieszkała w Warszawie na os. Służew nad Dolinką. Nie zapomnę, jak jechałem tam pierwszy raz taksówką. "Złotówa" klął na czym świat stoi, bo rzuciłem mu precyzyjny adres (ulica, nr domu), a on go za cholerę nie mógł znaleźć, bo logika numeracji bloków na tym osiedlu (na Ursynowie w wielu miejscach podobno też) jest słodką i wyłączną tajemnicą twórcy tej numeracji.
Gdyby miał AutoMapę (20 lat temu?) z obrysami budynków, jego życie byłoby bajką.
Załączam zrzut ekranu AM z tym rejonem. To są bloki z adresami przy ulicy Bacha (Jana Sebastiana). Wyznacz sobie adres któregoś ze "środkowych" budynków w GPMapie. Zobaczysz różnicę i przydatność obrysów.

A to już zupełny hardcore adresowy:

Spróbuj trafić tu bez obrysów (adresy przy ul. Nowoursynowskiej).
W GPMapie kompletna kiszka.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 19, 2005, 08:04:52 »
To samo o czym pisze Moi jest (w Warszawie) na Natolinie. Twórca tego osiedla ponadawał adresy domom, które naprawdę nie stoja przy żadnej ulicy, natomiast przy części ulic istniejących fizycznie nie było do ostatnich kilku lat żadnych domów. Istnieją na AM np. ulice Na Uboczu, czy Meander, które tak naprawdę nie iestnieją jako ulice, a są jedynie drogami wewnętrznymi w jednym z osiedli Wyżyny, ale dzięki tym obrysom budynków można do nich trafić.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline mago

• 325
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 19, 2005, 09:48:28 »
Bledy na mapach mozna zglaszac na stronie TomTom (Support/Report map error) i mysle, ze warto to robic.

*

• 6498
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 19, 2005, 14:51:18 »
Ja zgłaszam w Imagisie i mam dziwne wrażenie, że będzie to skuteczne również dla mapy TTN5.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 19, 2005, 15:07:01 »
...... zupełnie nie mając racji.
Zupełnie to mam rację :) Obrysy budynków - podobnie jak każda nadmierna ilość szczegółów w sposób oczywisty zaciemniają mapkę. Nie wiem dlaczego miałbym tego nie mówić skoro tak jest ? Przecież zaprezentowane obok siebie mapki TT i AM są tego dobitnym przykładem.
Natomiast odrębnym zagadnieniem jest podany przez Ciebie przykład szukania kogoś w blokowiskach. Tu masz rację to się może sprawdzać. Co prawda u "przeciętnego" usera szukanie kogoś w blokowiskach stanowi tak na prawdę ułamkowy margines wykorzystania softu nawigacyjnego (np. ja jeszcze w ogóle nie miałem takiej potrzeby, dlatego też nie myślałem o tym problemie w sposób przedstawiony przez Ciebie) i z tego właśnie powodu z reguły autorzy map z tych "budynków" rezygnują, ale jeżeli to ma dla kogoś znaczenie - to faktycznie może to być dla niego zaletą.

*

• 6498
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 19, 2005, 16:10:52 »
Zupełnie to mam rację :) Obrysy budynków - podobnie jak każda nadmierna ilość szczegółów w sposób oczywisty zaciemniają mapkę. Nie wiem dlaczego miałbym tego nie mówić skoro tak jest ? Przecież zaprezentowane obok siebie mapki TT i AM są tego dobitnym przykładem.

Otóż, zupełnie nie są. Mało tego - bardzo nieszczęśliwy to przykład. Owszem, przejechać przez to skrzyżowanie - OK.  Ale trafić pod pobliski adres? Słabo...
Zróbmy sobie zoom tego fragmentu planu w obu programach:

Na Sokolską 27 zarówno TTN5, jak i GPMapa wyrzuci nas tam, gdzie jest na zrzucie niebieski wskaźnik.
Ale tylko AutoMapa nam podpowie, że lepiej wjechać/wysiąść przy ul. Skargi, bo tylka stąd są "dwa kroki" do celu. Zrobi to wyłącznie dzięki obrysowi budynków!!!
Dodam, że bardziej szczegółowy zoom w TTN5 niczego nie wnosi.

Natomiast odrębnym zagadnieniem jest podany przez Ciebie przykład szukania kogoś w blokowiskach. Tu masz rację to się może sprawdzać. Co prawda u "przeciętnego" usera szukanie kogoś w blokowiskach stanowi tak na prawdę ułamkowy margines wykorzystania softu nawigacyjnego (np. ja jeszcze w ogóle nie miałem takiej potrzeby, dlatego też nie myślałem o tym problemie w sposób przedstawiony przez Ciebie) i z tego właśnie powodu z reguły autorzy map z tych "budynków" rezygnują, ale jeżeli to ma dla kogoś znaczenie - to faktycznie może to być dla niego zaletą.
Sam widzisz, że sprawa nie dotyczy tylko blokowisk. Można przykłady takie jak powyższe mnożyć w nieskończoność.
Abstrahując od faktu, że tzw. blokowiska, to pewnie jakieś 10% mieszkańców Polski.
Przy użyciu porgramu do nawigacji masz nie tylko przejechać trasę, ale i trafić tam gdzie trzeba. Pamiętasz? -  z punktu A do punktu B. Nie 300 m od punktu B.
Lechu, nie bądź uparty...

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 19, 2005, 16:42:54 »
Lechu, nie bądź uparty...
Na starość nakazujesz mi się zmienić ? ;) To chyba niemożliwe :))

No dobra - w sprawie wyszukiwarki i nawigacji poddaję się,  ale i tak nie będę używał AM :))

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 20, 2005, 10:33:56 »
To ja jeszcze mam dwa przykłady - wylądowałem raz w Belgii szukając pewnej firmy, której adres miałem. TomTom wyprowadził mnie na środek tej ulicy, bo taki ma zwyczaj w przypadku braku bazy adresowej.
W efekcie skręciłem w złą stronę i nadrobiłem jakieś dobre 20 km, bo cała uliczka miała ponad 20 km, a ja zrobiłem 10 km w złą stronę i musiałem wrócić.
Gdyby były domy, wiedziałbym, że należy skręcić w drugą stronę, cel był zaledwie kilkaset metrów za skrzyżowaniem.
Szukanie po numerach domów nie bardzo dało, bo akurat już były jakieś tereny przemysłowe bez numeracji... w każdym razie bez numeracji widocznej z ulicy.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 20, 2005, 19:16:08 »
Może ktoś wrzucić fragment Wieliczki z TT5?

*

Offline marcus

• 761
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 20, 2005, 19:40:34 »
Cytat: platis
Może ktoś wrzucić fragment Wieliczki z TT5?
prosze bardzo

[pic=http://marcus02.fm.interia.pl/pdaclub/tomtom_wieliczka.jpg]
the born to be wild

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 20, 2005, 20:03:54 »
Wielkie dzięki!A można jeszcze prosić o max zbliżenie w samej Wieliczce (chcialbym zobaczyć,czy są nazwane jakieś drogi.
Pozdr

*

Offline marcus

• 761
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 20, 2005, 20:49:53 »
hejka
nie ma wiecej drog w wieliczce, niestety, w max zblizeniach sa tylko male odnogi od widocznych drog, swiadczace pewno o tym, ze tam jest droga
pozdrawiam
the born to be wild

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 24, 2005, 17:23:25 »
Przysłali jeden (z drugiego zamówienia - na D+A+CH), skasowali za dwa (mam potwierdzenia z karty). Napisałem już do nich w tej sprawie.
Ale Benelux (na razie), po instalacji DE_plus zainstalowałem bez problemu, nawet juz nie pytał o kod. I mapa działa (łącznie z dodatkiem "kody pocztowe").
Instalacja Niemcy_plus (400MB) trwa ok. 50 min. :wkurzony:

No więc dziś dostałem drugą paczkę - zawartość identyczna, tylko kod rejestracyjny inny :)
Też trwało dość szybko, zamówienie 13.06, wysyłka 21.06 i dziś rano miałem w łapkach :)

Instalacja DE_AT_CH_PL_CZ_Plus (440 MB) trwa zaledwie kilka minut - pod warunkiem, że robisz ją od razu na kartę w czytniku na USB 2.0 - warto wydać kilkadziesiąt PLN i oszczędzać czas ;)

*

Offline orte

• 252
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 24, 2005, 17:31:36 »
jacek_wo, a może chcesz odsprzedać ta drugą paczkę ? ;)