TT 5 z mapa Polski

• 199 Odpowiedzi
  • 30956 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline iwi

• **
  • 240
    • http://www.inmo.com.pl/gps
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpień 25, 2005, 00:51:26 »
Cytat: mariusz1964
Czy ktoś wie gdzie znajdę polskie komunikaty manewrowe do TomToma 5 .Na stronie Tom Toma nie mogę ich znaleść a podobno one tam są do pobrania.
Albo prosciej
Zarejestruj sie na stronie TT
potem wejdz do swojego PDA
Nacisnij Pobieranie dodatkow
wybierz jezyk Polski (polecam meski glos - damski doprowadza do szalu)
i download. Po 2 minutach masz juz zainstalowane i tylko uruchomic.
Tak samo mozna pobierac skorki.

*

Offline Krisu

• 35
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpień 28, 2005, 12:29:38 »
Witam. Mam mały problem i pewne wątpliwości. Proszę o pomoc.

W zeszłym roku kupiłem w MM zestaw TT3(mapa niemiec) razem z HP 2210, urządzenie nawaliło, więc zainstalowałem TT3 na innym HP - rejestracja normalnie przebiegła, tak jak za pierwszym razem. Teraz kiedy jest możliwość nabycia uaktualnienia TT5 w promocji chciałbym przy okazji zarejestrować tego TT5 na nowym urządzeniu MDA Compakt. Rejestracja TT3 na MDA nie jest możliwa (nie wyświetla się okno do wpisania nowego nr urządzenia, są widoczne tylko poprzednie dwie rejestracje), więc zastanawiam się czy po zakupie uaktualnienia dostając nowy nr produktu, będę mogł zarejestrować nowe urządzenie (urządzenia - gdy już mi się znudzi MDA, albo co gorsza zostanie skradziony lub ulegnie awarii itp) ?

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpień 29, 2005, 12:30:24 »
Cytat: Krisu
... zastanawiam się czy po zakupie uaktualnienia dostając nowy nr produktu, będę mogł zarejestrować nowe urządzenie (urządzenia - gdy już mi się znudzi MDA, albo co gorsza zostanie skradziony lub ulegnie awarii itp) ?

Wg. informacji wyszperanych w necie:

a) TT3 można przeinstalować na inny PDA - pierwszy raz po 7 dniach i drugi raz po pół roku od rejestracji

b) w TT5 ma być tak samo

c) wg. TomToma po zakupie upgrade z TT3 do TT5, licencja i prawo korzystania z TT3 wygasa ( po zainstalowaniu TT5 nie ma już możliwości ponownego uruchomienia TT3 na tym samym urządzeniu - przetestowane, pomaga na to ponoć jeśli ma się zrobiony przed upgradem backup programem Sprite Backup), a TT5 jest traktowany jako nowy produkt - IMHO można go więc zainstalowac od razu na nowym urządzeniu, a jeśli to sie nie uda, to zainstalować najpierw na starym, a po 7 dniach przeinstalować na nowe - sam nie sprawdzałem.

*

Offline Krisu

• 35
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpień 29, 2005, 19:15:34 »
jacek_wo - dziękuję za odpowiedź.
Troszkę poczytałem w supporcie tomtoma.. i mam jeszcze większy mętlik.

Ptanie dla osób które otrzymały paczkę od Tomtoma z Upgrade:
czy nowy product  code pozwala na aktywacje TT5 na nowym urządzeniu?? (Ile jest możliwości aktywacji urządzeń? Czy są "widoczne" poprzednie aktywacje TT3? Czy product code z upgrade jest traktowany przez system jak nowy produkt?

Instalacja Upgrade wymaga instalacji najpierw TT3?

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpień 30, 2005, 11:08:44 »
Ptanie dla osób które otrzymały paczkę od Tomtoma z Upgrade:
czy nowy product  code pozwala na aktywacje TT5 na nowym urządzeniu??

1. Nie wiem, nie próbowałem, mam nadzieję że tak - w paczce jest wersja na PPC i na Mobile i na GO - zainstalować można, ale co dalej z aktywacją - nie wiem.

Ile jest możliwości aktywacji urządzeń?
2. Nie wiem -  tylko to, co napisałem poprzednio - sam nie sprawdzałem.

Czy są "widoczne" poprzednie aktywacje TT3? Czy product code z upgrade jest traktowany przez system jak nowy produkt?
3. Stary TT "znika", a TT5 trzeba aktywować - instalowałem na tym samym Pockecie co TT3, więc nie było problemu.

Instalacja Upgrade wymaga instalacji najpierw TT3?
4. Nie musisz mieć zainstalowanego, ale czy nie musiał byc kiedykolwiek wczesniej na tym urzadzeniu zainstalowany i aktywowany - nie wiem, patrz pkt. 1.

*

Offline Kusiu

• 3968
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpień 30, 2005, 11:27:32 »
Może się komuś przyda. Polityka TomTom-a w sprawie przeniesienia licencji i ogóle wnioski na temat ich supportu:
http://www.clieuk.co.uk/forum/showthread.php?p=13723#post13723

"his License is non-exclusive and non-transferable." :worried:

*

Offline xpablo

• 1294
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #186 dnia: Wrzesień 03, 2005, 11:12:35 »
Cytat: jacek_wo
1. Nie wiem, nie próbowałem, mam nadzieję że tak - w paczce jest wersja na PPC i na Mobile i na GO - zainstalować można, ale co dalej z aktywacją - nie wiem.
A jest tam też może instrukcja do TT mobile ??

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #187 dnia: Wrzesień 07, 2005, 15:18:11 »
Cytat: xpablo
Cytat: jacek_wo
A jest tam też może instrukcja do TT mobile ??
Ta instrukcja jest "uniwersalna" - wygląda na to, że interfejs i funkcje są identyczne niezależnie od platformy.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #188 dnia: Listopad 20, 2005, 11:25:28 »
mam problem mam tomtom go 700 gdzie moge wwlozyc pliki fotoradarow

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #189 dnia: Listopad 20, 2005, 11:59:10 »
Miałem parę razy GO 700 w rękach ale jakoś nie było okazji wrzucić mu pliku z fototoradarami ! zapewne jest tak samo jak na TT w PPC czy TT Mobile pakujesz taki plik do folderu z mapą w moim przypadku to mapy DE_AT_CH_..... Ale taki plik musi być wcześniej przekonwertowany zdjęcia .bmp a plik z danymi .ov2 . O szczegóły konwertowania POI z AM zapytać możesz xpablo.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #190 dnia: Listopad 20, 2005, 12:09:01 »
dzieki powinno
dzialac

[Dodano: 2005-11-20 12:09:45]
jeszcze jedno gdzie moge znalesc pliki radarow jesli chodzi o poske

[Dodano: 2005-11-20 12:10:29]
francuskie mam bo mieszkam we francji

*

Offline baton

• **
  • 190
  • Sprzęt: HTC TyTN , Nokia N73 , Palmax
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #191 dnia: Listopad 20, 2005, 12:40:18 »
Czy TT 5 bedzie bezproblemowo dzialal na Palmaxie? Czy tez jako mape Europy lepiej korzystac z Destinatora...?

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #192 dnia: Listopad 20, 2005, 13:06:44 »
tego to ja niestety niewiem uzywam tt go 700 dziala bardzo dobrze

[Dodano: 2005-11-20 13:07:25]
tego to ja niestety niewiem uzywam tt go 700 dziala bardzo dobrze

*

Offline vhorn

• 40
  • Sprzęt: HTC Leo, Galaxy Note
TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #193 dnia: Listopad 23, 2005, 10:42:22 »
Mam pytanie dotyczace TT 5. Czy ktos z Was wie jak ustawic punkt na mapie za pomoca wspolzednych geograficznych?. W TT 3 bylo to mozliwe.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #194 dnia: Styczeń 13, 2006, 23:57:36 »
Witam,Mam problem z kofiguracja Mda Compact i XAiOX GPS .
Testuje wszystkie warianty i Dalej Tomtom 5 nie widzi GPS.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 14, 2006, 20:11:31 »
W opisie   http://www.tomtom.com/support/solution.php?GID=3&PID=62&SID=74&CID=0&Language=1&FID=3236          
na podanym linku znalazlem opis,nie wiem dlaczego ja nie mam mozliwosci wyboru "Bluetooth Serial Port...." Mam tylko:
Infrared Port
Com9:
COM2:
Serial Cable on COM1
COM4:
COM5:

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #196 dnia: Styczeń 14, 2006, 22:21:53 »
Cytat: "Lech100"
W opisie   http://www.tomtom.com/support/solution.php?GID=3&PID=62&SID=74&CID=0&Language=1&FID=3236          
na podanym linku znalazlem opis,nie wiem dlaczego ja nie mam mozliwosci wyboru "Bluetooth Serial Port...." Mam tylko:
Infrared Port
Com9:
COM2:
Serial Cable on COM1
COM4:
COM5:

A włączyłeś BT w MDA i "sparowałeś" oba urządzenia? Czy w BT Managerze jest ikona XAiOXa?

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #197 dnia: Styczeń 15, 2006, 00:02:54 »
W Ustawienia/Bluetooth po sparowaniu pojawila sie ikona "NavOne V3.0"
a pelna nazwa jest XaiOX NavOne V3.0.Podczas parowania pominelem wpisania hasla? Ale chyba to nie jest wazne.

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #198 dnia: Styczeń 15, 2006, 00:17:49 »
Przeprowadzilem parowanie jeszcze raz i wprowadzilem Authentication (Passkey) 0000 i dalej kicha

TT 5 z mapa Polski
« Odpowiedź #199 dnia: Styczeń 15, 2006, 01:18:11 »
Zrob tak:
1. usun odbiornik GPS z listy urzadzen
2. soft reset
3. start\settings\system\bt settings
4. zaznacz port COM5, odznacz com4
5. rozpocznij parowanie urzadzen

To powinno zalatwic problem. Tak niestety jest, ze gdy jakikolwiek program nie potrafi otworzyc portu dla GPS, to generowany jest wyjatek i program sie zamyka (dotyczy oczywiscie mda compact)

Ten opis podal kolega Darekkot wlasnie tu:http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=19766
I wrescie DZIALA