legalny upgrade TT z v5 do v6

• 6 Odpowiedzi
  • 1206 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline renmar

• **
  • 108
« dnia: Październik 24, 2006, 09:28:17 »
czy ktos posiadajacy oficjalna wersje TT5 przerabial juz upgrade do TT6 ?

(mam na mysli oczywiscie oficjalna i legalna droge)

jesli tak to jakie sa tego koszty?

czy mozna ograniczyc upgrade do samego programu?

jaki wowczas jest koszt ?

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2006, 10:05:23 »
oj chyba jeszcze nie ma i niewiadomo czy wogole bedzie upgrade dla ttn5, w ttgo jest za friko :)

*

Offline kac222

• *
  • 81
  • dużo znajdziesz w GOOGLE
  • Sprzęt: tomtom one v 2 EUROPE
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2006, 19:53:05 »
ja mam tomtom one v2 europe i upgrade tez mam za darmo

*

Offline renmar

• **
  • 108
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2006, 14:58:41 »
nic nowego w tym temacie nikt nie uslyszal w tzw. miedzyczasie?

*

Offline cameltd

• 41
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2006, 09:09:46 »
Pytałem w TT

"Szanowny Panie Tadeuszu ..............
Dziêkujemy za kontakt z TomTom Customer Support Team

Niestety nie ma mo¿liwo¶ci aktualizacji Navigatora 5 do wersji 6. Jest to spowodowane tym, ¿e wersja 6 jest ca³kowicie nowym produktem, który wymaga równie¿ du¿o wiêkszej mocy obliczeniowej. Chcemy oferowaæ naszym klientom mo¿liwie najlepszy produkt, dlatego te¿ podjêli¶my decyzjê o nie ograniczaniu nowej wersji kompatybilno¶ci± ze star±.

Bêdziemy oczywi¶cie nadal oferowali darmowe aktualizacje Navigatora 5 oraz nowe, aktualniejsze mapy do niego.

Z powa¿aniem

TomTom Customer Support Team"
TTN5/TTN6,AM3/AM4
TomTom Go 720

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2006, 09:50:31 »
Cytat: "cameltd"
Pytałem w TT

Identyczna odpowiedz dostalem z miesiac temu.
Cale wyjasnienie byloby moze i sensowne gdyby nie to ze TTN 6 jest w istocie kompatybilny w dol, przynajmniej w przypadku Palm OS - w 6-ce dzialaja ustawienia 5-ki, zarejestrowane w 5-ce mapy nie wymagaja ponownej rejestracji pod 6-ka itd., itp.

Moze w przypadku innych platform (PPC, GO) nie jest tak rozowo jak w Palm OS, ale zdaje mi sie ze wrecz przeciwnie - ktos (chyba Lechupe) pisal ze po upgrade do 6-ki na urzadzeniu GO mial zachowane wszystko wlacznie z ulubionymi. Pamietajmy tez, ze dla GO jest upgrade do 6-ki.

No i jestem ciekaw kiedy w takim razie wyjdzie update map do 5-ki, mapy z TTN 6 znacznie sie roznia w niektorych miejscach (np. PL), a to co jest oferowane dla 5-ki to nadal 23% pokrycia (czyli 11% mniej niz obecne mapy dla TTN6, oraz 3% mniej niz "slawetna" mapa v645 sprzedawana z GO od dobrego pol roku)

Szczerze mowiac, polityka TT coraz bardziej mnie zadziwia. Sami sobie nakrecaja piractwo, skoro nie oferuja mozliwosci kupna produktow ktore wypuszczaja na rynek
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2006, 10:46:37 »
potwierdzam co powyzej. Upgrade z 5 do 6 dla TTOne via TTHome jest bezplatny i bezproblemowy.