Tomtom6 planowanie HELP:!:

• 22 Odpowiedzi
  • 2291 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 25, 2007, 21:57:29 »
Dlaczego podczas bycia na mapie GB chce znalesc miejscowosc  w POlsce, on nic nie znajduje?

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2007, 22:01:53 »
Czy to podchwytliwe pytanie?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2007, 22:02:40 »
niestety nie. W poprzedniej wersji nie bylo z tym problemu, co jest grane?

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2007, 22:38:06 »
Cytat: "mateuszsta20"
niestety nie. W poprzedniej wersji nie bylo z tym problemu, co jest grane?

co rozumiesz przez "bycie na macie" ?

*

Offline idiom

• **
  • 124
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC TP Raphael, htc trinity
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2007, 23:51:53 »
A może masz też nowe mapy ?
TomTom nie szuka między mapami, tylko w obrębie tej aktualnej.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2007, 09:09:57 »
Zacznij moze porzadnie pisac posty, napisz moze jaki sprzet a przynajmniej jaka masz wersje map i TTN - wtedy ktos bedzie mogl pomoc
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2007, 13:39:21 »
Cytat: "idiom"

No to poprzednia wersja sobie z tym radzila czyli 5.Chyba wgram ja spowrotem.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2007, 14:10:51 »

I co, na mapie GB (tylko GB) widziala Polske?
Cud, Panie, Cud!
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline piotr.sto

• **
  • 103
  • Sprzęt: TT GO 720
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 26, 2007, 14:14:22 »
To nie jest tak do końca. Mając w TT6 wgraną mapę PL, CZ, HU, SK (przy zainstalowanej mapie WE) mogę wytyczyć drogę do adresu w Niemczech. Tyle, że nie mogę wpisać dowolnego adresu lecz mam do wyboru kilka punktów w danej miejscowości.

*

Offline begus

• *
  • 63
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2007, 14:46:28 »
Bo TT pracuje jedynie z jedną mapa na raz czyli jeśli wybrałeś mape PL_HU_CZ_SL  (czy jak się tam ona nazywa) będziesz w stanie określić dokładnie miejsce w którymś z tych krajów, natomiast w Europie Zachodniej są na tej mapie tylko główne drogi, więc nawigacja transgraniczna wymaga ręcznego przełączenia mapy po wjechaniu do Europy Zachodniej a następnie  wytyczenia trasy do punktu docelowego.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2007, 15:50:47 »
Mozna jeszcze skorzystac z planowania podrozy, jego ustawienia zachowuja sie przy zmianie mapy (czyli jesli wytyczylismy np. trase do kraju nieobjetego aktualna mapa, to trasa zostanie wytyczona w odpowiednim kierunku ale do granicy objetego nia obszaru - potem trzeba przelaczyc mape)
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2007, 15:59:24 »
Cytat: "kwieto"

I co, na mapie GB (tylko GB) widziala Polske?
Cud, Panie, Cud!

Tak bylo moglem znalesc sobie bardzo mala miejscowowsc ktore nie jest przy glownej drodze.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 26, 2007, 16:36:53 »
Tak bylo moglem znalesc sobie bardzo mala miejscowowsc ktore nie jest przy glownej drodze.

Od biedy by sie dalo tak zrobic z mapami "western europe".
Problem z tym, ze sa to mapy przeznaczone do TT GO, wiec miec ich na palmtopie z 5-ka nie mogles (zakladam wiec, ze nie mowisz o tej wlasnie mapie, no chyba ze masz urzadzenie GO)

A inne mapy co najwyzej mogly byc mapami plus - z glownymi drogami Europy (w tym Polski).
Ergo, znalezienie "malej miejscowosci w Polsce, majac uruchomiona mape GB(PLUS) jest cudem.

6-ka jest pod tym wzgledem identyczna z 5-ka, nie ma zadnej roznicy.

*

Offline piotr.sto

• **
  • 103
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 26, 2007, 19:00:35 »
Ergo, znalezienie "malej miejscowosci w Polsce, majac uruchomiona mape GB(PLUS) jest cudem.

A znalezienie małej miejscowości w Niemczech mając otwartą mapę PL,CZ,HU,SK? Dla ułatwienia dodam, że ta mapa nie ma MROWE...
Więc jednak cud się stał, bo taką trasę wytyczyłem: Warszawa - Dormagen, mając otwartą mapę EE  :))

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 26, 2007, 19:08:26 »

Od biedy by sie dalo tak zrobic z mapami "western europe".
Problem z tym, ze sa to mapy przeznaczone do TT GO, wiec miec ich na palmtopie z 5-ka nie mogles (zakladam wiec, ze nie mowisz o tej wlasnie mapie, no chyba ze masz urzadzenie GO)

A inne mapy co najwyzej mogly byc mapami plus - z glownymi drogami Europy (w tym Polski).

6-ka jest pod tym wzgledem identyczna z 5-ka, nie ma zadnej roznicy.

Posiadam palmtopa XDA II i poprostu mialem zainstalowana wersje 5.00 z mapami do wersji 5.00 i wszystko było dobrze, ale tylko jak zminilem na 6.00 i mapy do tej przeznaczonych nie dziala tak samo.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 26, 2007, 19:21:55 »
Cytat: "piotr.sto"
A znalezienie małej miejscowości w Niemczech mając otwartą mapę PL,CZ,HU,SK? Dla ułatwienia dodam, że ta mapa nie ma MROWE...
Więc jednak cud się stał, bo taką trasę wytyczyłem: Warszawa - Dormagen, mając otwartą mapę EE  :))

Mapa EE (pomijam ten drobny fakt ze nigdy nie zostala przez TT oficjalnie wypuszczona) zawiera rowniez calkiem niezla siatke drog Zachodniej Europy (w tym rowniez male miejscowosci), wiec zaden cud.

Zrob taki numer z jakakolwiek mapa ktora nie jest mapa Niemiec i nie jest mapa "Plus".
PL-CZ-SK-HU_Mo_StP+MajorRoadsofWE Dormagen zawiera, wiec widac nie jest ono takie male.

*

Offline piotr.sto

• **
  • 103
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 26, 2007, 19:27:24 »
"mapa EE" to był oczywiście skrót myślowy - nie chciało mi się pisać "mapa PL,CZ,HU,SK". Gdybyś zerknął na wypowiedzi powyżej, wiedziałbyś co miałem na myśli.
I po raz drugi powtórzę - mapa PL,CZ,HU,SK NIE MA MRoWE!

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 26, 2007, 20:25:36 »
"mapa EE" to był oczywiście skrót myślowy - nie chciało mi się pisać "mapa PL,CZ,HU,SK". Gdybyś zerknął na wypowiedzi powyżej, wiedziałbyś co miałem na myśli.
I po raz drugi powtórzę - mapa PL,CZ,HU,SK NIE MA MRoWE!

Jedyna mapa PL_CZ_SK_HU ktora mozesz dostac (do TTN 6) jak najbardziej major roads ma.

Nawet TomTom pokazuje ja jako:

*

Offline piotr.sto

• **
  • 103
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 26, 2007, 20:48:19 »
Ponieważ temat nie dawał mi spokoju poszedłem po mojego pocketa do samochodu i...
cóż, nie pozostaje mi nic innego jak posypać głowę popiołem i przeprosić za zamieszanie. Faktycznie w tej mapie są także MRoWE (moja mapa różni się tylko wersją - 660.1219 - download).
Pomyłka wynikała z tego, że w mapie WE nie było MRoEE i tak jakoś per analogiam...
Jeszcze raz przepraszam  :worried:

*

Offline lechupe

• 781
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 26, 2007, 21:42:20 »

Jedyna mapa PL_CZ_SK_HU ktora mozesz dostac (do TTN 6) jak najbardziej major roads ma.

hm, patrze teraz i moja wersja TTN 6.020 nie ma tego ekranu z wersją softu/mapy...

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 26, 2007, 22:34:32 »
Cytat: "lechupe"

hm, patrze teraz i moja wersja TTN 6.020 nie ma tego ekranu z wersją softu/mapy...

Ależ oczywiście, że ma. Poczytaj tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=55812&start=20

*

Offline lechupe

• 781
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 26, 2007, 22:52:24 »
Cytat: "dabek0312"

Cytat: "lechupe"

Ależ oczywiście, że ma. Poczytaj tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=55812&start=20

no ale 5-ka miala to w osobnej opcji...
niemniej jednak,  juz to czytalem, skleroza nie boli...

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 27, 2007, 07:33:48 »
Jeszcze raz przepraszam  :worried:

Nie no, chyba nie jest to temat za ktory trzeba by bylo jakos strasznie przepraszac :")
Z drugiej strony, dzieki Tobie mialem okazje wejsc na pozycje TomTom'owego "eksperta"  ]:>