TT5 - nie mam Major Roads of Europe

• 8 Odpowiedzi
  • 1404 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 18, 2005, 13:45:20 »
Witam,

Do dziś miałem TT3: Benelux (+MRoE).

Kupiłem upgrade i dziś zacząłem instalację zgodnie z załączoną ultoką: usunąłem z karty SD katalogi z mapami (zarówno Benelux jak i MRoE), zainstalowałem nowego TT5, zainstalowałem (na razie) mapy Włoch i Hiszpanii  (instalowałem w wersji zwykłej, nie "Plus") i ... nie mam MRoE. Przejrzałem płytki z pakietu upgrade i nie widzę. W opcjach "Doinstaluj mapy" są tylko poszczególne regiony :(.

Czy ktoś mógłby mi doradzić co zrobić? Czy popełniłem jakiś błąd?
Z góry dziękuję za pomoc.

--
Pzdr
Michał

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2005, 13:50:33 »
MRoE zawarte są w mapach oznaczonych PLUS. Jeśli zianstalujesz Italy PLUS to otrzymasz mape Italii oraz MRoE.
Wiecej szczegółów tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=16841&od=80 w poscie Jakca_wo

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2005, 13:57:46 »
OK, dzięki. Czyli ... reinstalujemy mapki :).
Ale jeszcze jedno pytanie: czy wystarczy zainstalować jedną mapkę z PLUSem a pozostałe bez, żeby mieć wszystko?

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2005, 14:03:05 »
Widzę, że nie przeczytałeś jeszcze tematu (post Jacka_wo), do którego Cie skierowałem. Po jego przeczytaniu będziesz miał pełną jasność sytuacji.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2005, 14:16:32 »
Przeczytałem i nie mam jasności. Może jestem mało kumaty?
Anyway, dzięki za wskazówki. Zaczynam się domyślać jak działa TT5.

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2005, 14:19:25 »
...tak na marginesie to ja widzialem MRoE dla TTN5...nie wiem czy to oryginalna mapa czy jakas ze starszej wersji TTN przerobiona tak aby TTN5 ja widzial. Mapa zawieta drogi Zachodniej Europy BEZ polski (Czechy sa).

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2005, 14:26:42 »
Cytat: jacek_wo
Nie ma osobnej MRoE, ciekaw jestem jak skonstruowac całą Europę - wgrywając DACh Plus (z Polską) i dogrywając same "bezplusowe" mamy 1356 MB, ale bez Portugalii! Jak się chce Portugalię, to trzeba zdublować "Plusa" i wychodzi 1472 MB
Z tego fragmentu wynika, że aby używać wszystkich map trzeba zainstalować dwa komplety map PLUS.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 18, 2005, 14:42:46 »
Zgadza się. Ale załóżmy taką sytuację:
mamy zainstalowane Włochy (zwykłe) i Hiszpanię "Plus". Da się wytyczyć drogę z Berlina do Rzymu "na raz"? Czy też trzeba kombinować z ręcznym przełączaniem map?

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 19, 2005, 09:46:36 »
Da się. Dowolny PLUS, w szczególności Hiszpania (konkretnie Iberia PLUS) zawiera na mapie Berlin, Włochy i główne drogi je łączące.