Tomtom nie widzi innych map prucz Beneluxu?!?!?! USA

• 12 Odpowiedzi
  • 1451 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« dnia: Luty 23, 2006, 17:16:34 »
Witam

Mam TomTom'a 5.00 dla PPC i mapy na DVD (Cala USA+Kanada i glowne drogi usa)). Na plytce z Tomkiem jest jeszcze mapa Beneluxu.

Gdy instaluje versje 5.00 plus mapy to wszystko super smiga, ale gdy juz zrobie update Tomka do 5.21 (Bakonl) to wykrywa mi tylko Benelux!!!

Zaowazylem rozniez ze na mapach Beneluxu sa 2 dodatkowe pliki ktorych niema w innych mapach. Sa to "flitspaal_all.ov2" oraz "fitspaal_all". Probowalem zmienic alokacje pliku mapy w "My Documents" na inna przy urzyciu "&\SD Card\New_Jersey-Map\" w pliku "CurrentMap" ale to rowniez nic nie pomoglo.

Wiec usonolem mapke Beneluxu, podmienialem, cudowalem i dalej nic.
Caly czas wyswietla mi komunikat z trescia ze nie mam mapy ktora dziala..... a jadyna ktora dziala to Benelux! (mieszkam w usa-po kiego mi benelux!?!?!)

Obszedlem chyba wszystkie fora internetowe i w dalszym ciagu niemoge sie doszukac bledu jaki popelniam.....

Czy komus udalo sie poprawnie dokolac update'u?? Jezeli tak to prosze o wskazanie mi bledu jaki popelniam.

Z gory dzieki za pomoc,  Jarek

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2006, 17:59:24 »
Flitspaal to po ichniemu fotoradar.

Dziwne te mapy sprzedają w USA - dorzucają Benelux...  :shock:

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2006, 17:59:48 »
A na pewno masz orginał ??

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 23, 2006, 18:08:48 »
Jak wyzej wyraznie napisalem jest to wersja "Bakonl". Czy oryginalnosc ma tu cos do rzeczy xpablo??

dzieki moi :)  

Tak wiec jak juz wyzej zapytalem, ma ktos patent na wprowadzenie tomka w ruch? :idea:

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 23, 2006, 18:32:38 »
Ano ma, przeczytaj materiał dla początkujących :)

Na tym forum nie piszemy i nie rozmawiamy o oprogramowaniu nielegalnym czyli pirackim. A taka jest wersja o której piszesz.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 23, 2006, 18:41:16 »
Aha rozumiem, czyli w takim razie to nie jest forum pozniewarz na forum mozna wyrazac swoje opinie, i pytac o rozne nurtujace pytania.....

Tylko raczej miejsce do pochwalenia sie jakie to sie ma "cudenka" i ze sie ma oprogramowanie za tysiace zlotych.....

Przepraszam bardzo ale uwarzam ze mniejsza polowa tego forum ma Tomki prosto ze sklepu.....

Niemniej jednak, zezeli adminowi sie to nie podoba, to niech zrobi z tym topicem co uwarza. Ja tylko szukam podpowiedzi jak obejsc problemy z mapami...

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 23, 2006, 18:51:31 »
Jak bedziesz szukal wytrychow to tez zajrzyj tutaj po porade, podyskutowac jak najlepiej krasc ;-)
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 23, 2006, 19:00:01 »
Jak bede szukal "kolegow" to tez tu przyjde bo widze ze niepogadasz, takie persony...... non grata:twisted:

Panowie "mowa srebrem a milczenie zlotem...." :idea:  :wink:

Pozatym tak jak kolega wyzej napisal to tez mozna by podyskutowac jak sie kradnie, bo przeciez wiedzac to mozna sie obronic przed kradzierza.

Czyzbym mowil nieprawde.....

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 23, 2006, 19:01:02 »
Niestety głupota niektórych przeraża!!! Pewnie nikt nie byłby na tyle głupi (choć czasem czytając posty jak wyżej można w to wątpić) aby napisać "Kumpel załatwił mi gablotę (oczywiście na legalną mnie nie stać ale czy to ma coś do rzeczy), potrzebuje jedynie dorobić kluczyki i wyłączyć immobilizer i przebić numery kto pomoże" ale ta sama osoba bez wahania pisze "Mam kradzine oprogramowanie - jak go odpalić" Czy takim osobom wydaje się że internet jest ANONIMOWY czy też liczą że jednak policja ma ważniejsze sprawy do załatwienia

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 23, 2006, 19:07:44 »
Momencik, momencik!!! Niezchodzmi z tematu....

Przeciez po to jest forum TomToma - i jest ono nieoficialne, zeby mozna bylo sie spytac roznych rzeczy. Czy uwarzacie ze jak macie tomtomy za ktore zaplaciliscie groba kase to macie pewnosc ze wszystko Wam bedzie dzialac!!!? Zebyscie sie nie zdziwili. Zaden program nie jest idealny.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 23, 2006, 19:08:33 »
To ty J@ro przyszedłeś tu, a nie my do ciebie.

Jak idziesz do teatru, nawet za wielką wodą, to zachowujesz się tak, jak należy zachowywać się w teatrze. Nawet jeśli w domu zachowujesz się zupełnie inaczej.

Dlatego napisałem ci - przeczytaj dział dla początkujących. Jest po to, żeby uniknąć takich sytuacji w jaką się wpuściłeś.

I nie oceniaj innych po sobie, bo zostaniesz oceniony. Chociażby za ortografię ;)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 23, 2006, 19:11:35 »
Oki, uwarzam ze ciagniecie tej bezsensownej rozmowy niema wogole sensu.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 23, 2006, 19:11:42 »
Coz , dalsza dyskusja to chyba strata czasu , zamykam dyskusje
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....