TomTom Navigator na HTC

• 49 Odpowiedzi
  • 12069 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jansol

• 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
Odp: TomTom Navigator na HTC
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 17, 2009, 22:55:59 »
to czyli co, teraz powinny wyjść te mapy 2009.02 z poprawioną geometrią i sporą ilością nowych drug  ?

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 18, 2009, 00:23:36 »
.... Nie wystarczy, żeby została naniesona przez TT, a o tym była mowa ...
Czy możesz proszę wskazać mi link , gdzie jest o tym mowa ?

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 18, 2009, 07:55:54 »
.... Nie wystarczy, żeby została naniesona przez TT, a o tym była mowa ...
Czy możesz proszę wskazać mi link , gdzie jest o tym mowa ?
Ja cytuję wypowiedzi do których się odnoszę. Wszystko jest w tym wątku a ma on raptem 2 strony. Chyba nie potrzebujesz linku do strony nr 1   :wink:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 08:29:04 wysłana przez Slavekk »

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 18, 2009, 10:31:57 »
Slavekk pytasz skąd wziąść współrzędne drogi w której niema a ma być ?

odp: to już sprawa TT bądź TA, poprostu ma być i tyle. widzę że we  wojsku niebyłeś  :mrgreen:
No i właśnie dlatego że nie ma ogólnie dostępnych map GDDKiA, którymi się można posłużyć do aktualizacji map TA to jest to "sprawa TT/TA".
Czyli zmiany będą widoczne dopiero jak je sam TT/TA narysuje, nic wcześniej.
MapShare mu w tym nie pomoże (poza samym faktem zgłoszenia istnienia jakiegoś odcinka, ale nie jego wrysowania)

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 18, 2009, 13:55:39 »
Ja cytuję wypowiedzi do których się odnoszę. Wszystko jest w tym wątku a ma on raptem 2 strony. Chyba nie potrzebujesz linku do strony nr 1   :wink:
He he - do głowy mi nie przyszło że cytujesz samego siebie :-)

Napisane: Sierpień 18, 2009, 13:46:53
MapShare mu w tym nie pomoże (poza samym faktem zgłoszenia istnienia jakiegoś odcinka, ale nie jego wrysowania)
No ale to chyba nic nowego nie odkryłeś - każdy to przecież wie, że MapShare jest narzędziem do zgłaszania problemów na mapach , a nie narzędziem do rysowania map.
Jeżeli będziemy je używali zgodnie z przeznaczeniem - czyli zaznaczymy punkt rozpoczęcia i zakończenia nowej drogi i wyślemy te dane, to TomTom dowie się że coś nowego się pojawiło i rozpocznie proces nanoszenia poprawek ( jakikolwiek by nie był) .

Mi chodziło tylko o to żeby jak najwięcej osób zgłosiło ten sam problem.
MapShare jest automatem, gdzie największą wagę mają problemy zgłoszone przez większą liczbę osób.
Inny priorytet będzie miała poprawka zgłoszona przez 1 osobę, a inny przez 100 osób...

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 18, 2009, 14:41:06 »
No ale to chyba nic nowego nie odkryłeś - każdy to przecież wie, że MapShare jest narzędziem do zgłaszania problemów na mapach , a nie narzędziem do rysowania map.

Ale ja odpowiadałem nie tobie tylko dyskutantom, którzy IMO myśleli inaczej (a przynajmniej pisali jakby tak myśleli)
Jeżeli będziemy je używali zgodnie z przeznaczeniem - czyli zaznaczymy punkt rozpoczęcia i zakończenia nowej drogi
Teoretyzujesz
Zaznacz sobie dwa punkty podczas jazdy (w odległosci kilku km jeden od drugiego)  i spróbuj ich użych w zgłoszeniu jednej poprawki...;-))
Dla TT każdy zaznaczony punkt to oddzielna poprawka ;-))
Nawet ci nie pozwoli użyc drugiego punktu jako końca .
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 14:43:09 wysłana przez Slavekk »

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 18, 2009, 18:01:59 »
Teoretyzujesz
Zaznacz sobie dwa punkty podczas jazdy (w odległosci kilku km jeden od drugiego)  i spróbuj ich użych w zgłoszeniu jednej poprawki...;-))
Nie rozumiem Ciebie ...
Czy próbowałeś kiedyś wprowadzać nową drogę w MapShare ?
Program poprosi ciebie o podanie punktu początkowego i końcowego.
Tylko to jest potrzebne żeby wyznaczyć prostą.
Wiemy że MapShare nie potrafi rysować linii krzywych, więc pozostaje nam połączyć początek i koniec nowej drogi.
Resztą już zajmie się TeleaAtlas

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 18, 2009, 20:51:27 »
Teoretyzujesz
Nie rozumiem Ciebie ...

No, widzę że nie rozumiesz

Czy próbowałeś kiedyś wprowadzać nową drogę w MapShare ?

Tak, a ty?

Program poprosi ciebie o podanie punktu początkowego i końcowego.
Tylko to jest potrzebne żeby wyznaczyć prostą.

"Nie odkryłeś niczego nowego" ;-)

No dobra. poniewważ mam kupę roboty, której nie cierpę robić to sobie postukam odpowiedź dla ciebie, żeby nie było że się obijam ...;-)
W punktach:
1. Uruchamiasz nawigację i samochód i jedziesz ;-)
2. Napotykasz na obwodnicę nie zaznaczoną na mapie, dotykasz ikony zgłoszenia poprawki na ekranie tomka. Tomek zapamietuje punkt A
3. Po przejechaniu 13km dojeżdżasz do końca obwodnicy i w tym miejscu popnownie klikasz w ekran. Tomek zapamietuje punkt B.
4. Wracasz do domu i chcesz spełnić swój patriotyczny obowiącek powiadamiając TA/TT o nowej obwodnicy. Czy już czujesz na czym polega problem? Pewnie nie bo nigdy tego nie robiłeś... Zatem jedziemy dalej
5. Wybireasz z menu Korekty mapy i w pierwszym kroku widzisz twój punkt A na drodze. Obwodnicy odchodzącej o d drogi nie widzisz bo jej na mapie nie ma.
Powiedz mi teraz jak znajdziesz na ekranie zaznaczony punkt B?
Ja ci powiem - nie znajdziesz bo dla tomka punkt B to jest poprawka nr 2 a ty przecież edytujesz poprawkę nr 1.
Jeśli (co jest b.prawdopodobne) koniec obwodnicy łączy się z głowną drogą w miejscu niecharakterystycznym to w żaden sposób nie znajdziesz punktu B
I o to mi chodziło.
Że tak to działa (a raczej nie działa) się przekonałem gdy póbowałem wprowadzić obwodnicę Strykowa.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 20:56:22 wysłana przez Slavekk »

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 18, 2009, 21:34:03 »
Ale to się da zrobić :P Wystarczy jeden punkt oznaczyć, jako błąd mapy (zapamięta ten punkt), a drugi punkt będzie aktualną pozycją GPS. Tylko, że trzeba to zrobić na miejscu, gdzie chcemy zgłosić poprawkę.

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 19, 2009, 00:32:25 »
Można to też zrobić bez używania funkcji zaznaczania punktów dla MapShare.
Można przecież wprowadzić poprawkę siedząc sobie wygodnie w fotelu , bezpośrednio w menu MapShare, lub w trybie przeglądania mapy.
Dlatego właśnie poprosiłem wcześniej o wklejenie rysunku z zaznaczeniem, gdzie zaczyna się droga, a gdzie się kończy..
(Jestem teraz na Florydzie, więc bardzo ciężko mi będzie zaznaczyć tą poprawkę w inny sposób :-) )
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 00:48:20 wysłana przez Darkph »

« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 19, 2009, 08:06:07 »
Ale to się da zrobić :P Wystarczy jeden punkt oznaczyć, jako błąd mapy (zapamięta ten punkt), a drugi punkt będzie aktualną pozycją GPS. Tylko, że trzeba to zrobić na miejscu, gdzie chcemy zgłosić poprawkę.
Nigdy nie twierdziłem że to jest niemożliwe.
Da się zrobić jeszcze na kilka innych sposobów które mają jedną cechę wspólną: omijają niedostatki MapShare, które po prostu takiej funkcji nie przewiduje.

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 19, 2009, 10:05:26 »
Nigdy nie twierdziłem że to jest niemożliwe.
Da się zrobić jeszcze na kilka innych sposobów które mają jedną cechę wspólną: omijają niedostatki MapShare, które po prostu takiej funkcji nie przewiduje.

Zwyczajnie trolujesz :) Nie ma programów idealnych. Naucz się z tym żyć :)
EOT

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 19, 2009, 11:01:11 »
[Zwyczajnie trolujesz :) Nie ma programów idealnych. Naucz się z tym żyć :)
EOT
Jeśli nie chcesz by watek wisiał na górze to w nim nie pisz.
Ja sam decyduję gdzie pisać (a admin decyduje czy nie wyciąć  :wink: )
Moje odpowiedzi nie były skierowane do ciebie, ani się nie skarżyłem na MapSare

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 19, 2009, 11:08:55 »
panowie rozmowa już schodzi z tematu.

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 24, 2010, 12:17:47 »
przed bylo ok. wszystko dzialalo ale jak zmienilem rom i radio i jak instaluje tt to caly czas instalacja stoi na 0% obojetnie czy instaluje na telefon czy na SD. sprawdzalem 3 wersje i zadna nie dziala. caly czas sie kreca te 4 kropeczki dookola i nic sie nie dzieje. czekalem 10 minut i musialem resetowac tel. inne programy instaluje sie bez problemu tylko tt nie. ktos ma ten sam problem?

ps. aha wgrywalem jeszcze inny rom i tam tez ten sam problem. teraz mam rom Artemis HD2 ROM Ver 2.7

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:15:08 »
juz sobie poradzilem. zainstalowalem tomtoma na moim starym htc touch hd i skopiowalem folder na hd2 i smiga. ale dalej nie mozna zainstalowac navigatora na hd2. ktos ma jeszcze taki problem?

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 25, 2010, 19:57:31 »
juz sobie poradzilem. zainstalowalem tomtoma na moim starym htc touch hd i skopiowalem folder na hd2 i smiga. ale dalej nie mozna zainstalowac navigatora na hd2. ktos ma jeszcze taki problem?
skąd masz mapę? TTH ?

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 29, 2010, 22:36:24 »
skąd masz mapę? TTH ?

nie czaje o co ci chodzi?

*

Offline Komarek.pl

• 429
  • Sprzęt: TT_GO/Sygic/AM + japko X
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 01, 2010, 11:50:55 »
nie czaje o co ci chodzi?
Pewnie o to: TTH = TomTom Home   :]
Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
Zabytkowy Asus A696 nadal pracuje!

« Odpowiedź #49 dnia: Październik 16, 2011, 12:55:13 »
Witam posiadam tel. htc mda compact iv z wm 6.1 i mam problem z ttn po uruchomieniu aplikacji po 20 sekundach zawiesza się  telefon na nic nie raguje czym to jest spowodowane ?