Teoretyzujesz
Zaznacz sobie dwa punkty podczas jazdy (w odległosci kilku km jeden od drugiego) i spróbuj ich użych w zgłoszeniu jednej poprawki...
)
Dla TT każdy zaznaczony punkt to oddzielna poprawka
)
Nawet ci nie pozwoli użyc drugiego punktu jako końca .
Nie rozumiem Ciebie ...
No, widzę że nie rozumiesz
Czy próbowałeś kiedyś wprowadzać nową drogę w MapShare ?
Tak, a ty?
Program poprosi ciebie o podanie punktu początkowego i końcowego.
Tylko to jest potrzebne żeby wyznaczyć prostą.
"Nie odkryłeś niczego nowego"

No dobra. poniewważ mam kupę roboty, której nie cierpę robić to sobie postukam odpowiedź dla ciebie, żeby nie było że się obijam ...

W punktach:
1. Uruchamiasz nawigację i samochód i jedziesz

2. Napotykasz na obwodnicę nie zaznaczoną na mapie, dotykasz ikony zgłoszenia poprawki na ekranie tomka. Tomek zapamietuje punkt A
3. Po przejechaniu 13km dojeżdżasz do końca obwodnicy i w tym miejscu popnownie klikasz w ekran. Tomek zapamietuje punkt B.
4. Wracasz do domu i chcesz spełnić swój patriotyczny obowiącek powiadamiając TA/TT o nowej obwodnicy. Czy już czujesz na czym polega problem? Pewnie nie bo nigdy tego nie robiłeś... Zatem jedziemy dalej
5. Wybireasz z menu Korekty mapy i w pierwszym kroku widzisz twój punkt A na drodze. Obwodnicy odchodzącej o d drogi nie widzisz bo jej na mapie nie ma.
Powiedz mi teraz jak znajdziesz na ekranie zaznaczony punkt B?
Ja ci powiem - nie znajdziesz bo dla tomka punkt B to jest poprawka nr 2 a ty przecież edytujesz poprawkę nr 1.
Jeśli (co jest b.prawdopodobne) koniec obwodnicy łączy się z głowną drogą w miejscu niecharakterystycznym to w żaden sposób nie znajdziesz punktu B
I o to mi chodziło.
Że tak to działa (a raczej nie działa) się przekonałem gdy póbowałem wprowadzić obwodnicę Strykowa.