TomTom NAVIGATOR 6 i Nokia 6630

• 3 Odpowiedzi
  • 927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alaraf

• 37
  • Sprzęt: hx4700 + LD-3W + 2GB CF
TomTom NAVIGATOR 6 i Nokia 6630
« dnia: Lipiec 08, 2007, 01:26:37 »

Zamierzam kupić sobie jakiś dobry i niedrogi soft do telefonu Nokia 6630, żebym mógł sprawnie poruszać się po Danii i ewentualnie innych krajach "bloku zachodniego". Oczywiście GPSa mam po BT.

Czy coś takiego będzie działało na Nokii 6630:

http://www.tomtom.com/products/category.php?ID=2&Language=9

Niby na liście kompatybilnych urządzeń nie znalazłem mojego telefonu, ale wiadomo jak to z takimi listami bywa.

Jeżeli nie na Nokii 6630, to może przynajmniej na E65 to ruszy (niedługo mogę wymienić telefon, bo umowa mi się kończy, a akurat telefony oficjalnie koszerne z tym programem jakoś mi nie pasują)?

Zastanawia mnie jeszcze jedno, skoro program i mapy są na karcie MiniSD, to czy TT ruszy po przekopiowaniu tego na kartę MMC w mojej Nokii (tzn. czy przypadkiem program i mapy nie są zabezpieczone przed kopiowaniem go na inny nośnik)?

A może macie jakieś inne sprawdzone patenty do nawigacji po Danii w komórce?
---
"Keep your friends close, but keep your enemies closer."

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom NAVIGATOR 6 i Nokia 6630
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2007, 12:37:29 »

Zamierzam kupić sobie jakiś dobry i niedrogi soft do telefonu Nokia 6630, żebym mógł sprawnie poruszać się po Danii i ewentualnie innych krajach "bloku zachodniego". Oczywiście GPSa mam po BT.

Czy coś takiego będzie działało na Nokii 6630:

http://www.tomtom.com/products/category.php?ID=2&Language=9

Niby na liście kompatybilnych urządzeń nie znalazłem mojego telefonu, ale wiadomo jak to z takimi listami bywa.

Lista jest w porządku, na 6630 nie uruchomisz TT6 bo on działa tylko na S60.3, a 6630 ma S60.2.
Natomiast na 6630 bardzo ładnie działa TT5 ale chyba nie ma go już w sprzedaży

Jeżeli nie na Nokii 6630, to może przynajmniej na E65 to ruszy (niedługo mogę wymienić telefon, bo umowa mi się kończy, a akurat telefony oficjalnie koszerne z tym programem jakoś mi nie pasują)?

Zastanawia mnie jeszcze jedno, skoro program i mapy są na karcie MiniSD, to czy TT ruszy po przekopiowaniu tego na kartę MMC w mojej Nokii (tzn. czy przypadkiem program i mapy nie są zabezpieczone przed kopiowaniem go na inny nośnik)?

Ruszy tylko, że E65 ma microSD więc trzeba skopiować kartę

A może macie jakieś inne sprawdzone patenty do nawigacji po Danii w komórce?

Google maps ?

*

Offline alaraf

• 37
  • Sprzęt: hx4700 + LD-3W + 2GB CF
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2007, 13:31:27 »
Ruszy tylko, że E65 ma microSD więc trzeba skopiować kartę

Czy nie będę miał problemów z przekopiowaniem, tzn. czy nie ma jakiś zabezpieczeń,  że program i mapy będą chodziły tylko na dedykowanej karcie microSD?

Ktoś testował to?

Google maps ?

Raczej notebooka nie będe instalowal w samochodzie.
---
"Keep your friends close, but keep your enemies closer."

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2007, 23:37:35 »
Czy nie będę miał problemów z przekopiowaniem, tzn. czy nie ma jakiś zabezpieczeń,  że program i mapy będą chodziły tylko na dedykowanej karcie microSD?

Ktoś testował to?

na telefonie nie, ale w TT one działo bez problemu

Google maps ?

Raczej notebooka nie będe instalowal w samochodzie.

a po co notebook, w telefonie możesz zainstalować, tylko mapy najlepiej jeszcze w Polsce ściągnąć  :)