TomTom Navcore 8 > CeBIT 2008

• 46 Odpowiedzi
  • 10732 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dariusz-s

• 433
  • Sprzęt: LG-E900 (WP7) > TomTom Go 940 Live > TomTom Go 720
Odp: TomTom Navcore 8 > CeBIT 2008
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 05, 2008, 19:43:36 »
szersze informacje- Funkcja zaawansowanego wyboru pasa jezdni

http://www.tomtom.com/page/lane-guidance?Lid=9&selector=true

Oraz bardziej inteligentne planowanie tras dzięki usłudze TomTom IQ Routes
http://www.tomtom.com/page/iq-routes?Lid=9&selector=true

:mrgreen:

pozdrawiam

Dariusz-s

« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 05, 2008, 22:11:11 »
Tomtom niestety będzie usilnie promował teraz swoje urządzenia all-in-one opóźniając bądż w ogóle anulując wydawanie oprogramowania na palmtopy i telefony.
Navcore 8 wygląda fenomenalnie.

fenomenalnie wyglądałby na kwadratowym ekranie, wzbudzając niekończącą się dyskusję powiem ekran panoramiczny jest dobry do oglądania filmów, a nie nawigacji  :P

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 05, 2008, 22:30:29 »
Tomtom niestety będzie usilnie promował teraz swoje urządzenia all-in-one opóźniając bądż w ogóle anulując wydawanie oprogramowania na palmtopy i telefony.

fenomenalnie wyglądałby na kwadratowym ekranie, wzbudzając niekończącą się dyskusję powiem ekran panoramiczny jest dobry do oglądania filmów, a nie nawigacji  :P

a jaka różnica? w ekranie kwardatowym nic nie zyskujesz tylko tracisz kawał przestrzeni mapy.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline ruphert

• *
  • 71
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: TomTom ONE 2nd Edition
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 05, 2008, 22:40:53 »

a jaka różnica? w ekranie kwardatowym nic nie zyskujesz tylko tracisz kawał przestrzeni mapy.

Przestrzeń może być równie dobrze taka sama lub mniejsza. Wszystko zależy od tego czy powierzchnia obrazu jest większa czy mniejsza - jej kształt nie ma nic do rzeczy. Mapa to nie jest film panoramiczny, nie masz czarnych pasków u dołu i na górze ;)

Pozatym mapa lepiej się prezentuje na kwadracie, widać więcej w głębi (pomijam miejsce na informacje i ikonki).

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 05, 2008, 22:57:16 »
powoli...przecież mapa w większości normalnych programów jest centrowana zgodnie z kierunkiem poruszania tak że zawsze jest w centrum ekranu i ustawiona wzdłuż ekranu. Zwężenie ekranu nie zmieni ilości wyświetlanej trasy. A to że akurat w pobliżu, jakieś 50-100m od trasy jest jeziorko, którego nie widać bo jest zasłonięte lasem jest często bardzo dobrą informacją - która z pewnością zostanie wycięta poprzez zmniejszenie (zwężenie) ekranu. Tak więc nie rozumiem po co akurat kwadrat zamiast panoramy.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

kichu1979

« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 05, 2008, 23:52:26 »
Panowie zdajecie sie zapominac, ze TT ten niebieski pasek w informacjami nawigacyjnymi mozna sobie ustawic pionowo po prawej stronie zamiast poziomo na dole, dzieku czemu na ekranie panoramicznym mamy mape wyswietlana prawie w kwadracie w perspektywa jak w kwadracie. I swoja droga to rozwiazanie najbardziej mi sie podoba. Jak ktos ma urzadzenie pod reka moze wkleic screen celem demonstracji.

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 06, 2008, 11:07:00 »
No to tylko patrzeć jak TomTom Home zasygnalizuje nam wielkie przygotowywanie do serii 8.xx aktualizując oprogramowanie  :O~

*

Offline dariusz-s

• 433
  • Sprzęt: LG-E900 (WP7) > TomTom Go 940 Live > TomTom Go 720
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 06, 2008, 15:00:51 »
No to tylko patrzeć jak TomTom Home zasygnalizuje nam wielkie przygotowywanie do serii 8.xx aktualizując oprogramowanie  :O~

Niestety wcześniej jak w czerwcu bym na to nie liczył, ponieważ najpierw wyjdą nowe modele x30 z Navcore 8 (koniec kwietnia > początek maja) , następnie wyjdą nowe mapy zawierające informacje niezbędne do działania funkcji zaawansowanego wyboru pasa jezdni. I jeżeli TomTom zdecyduje się na udostępnienie Navcore 8 do pozostałych modeli TomTom(narazie brak oficjalnego komunikatu na ten temat), to przy "sprzyjających wiatrach" może od czerwca zacznie się aktualizacja firmware starszych modeli.

:mrgreen:

Pozdrawiam

Dariusz-s

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 06, 2008, 15:04:03 »
Niestety wcześniej jak w czerwcu bym na to nie liczył, ponieważ najpierw wyjdą nowe modele x30 z Navcore 8 (koniec kwietnia > początek maja) , następnie wyjdą nowe mapy zawierające informacje niezbędne do działania funkcji zaawansowanego wyboru pasa jezdni. I jeżeli TomTom zdecyduje się na udostępnienie Navcore 8 do pozostałych modeli TomTom(narazie brak oficjalnego komunikatu na ten temat), to przy "sprzyjających wiatrach" może od czerwca zacznie się aktualizacja firmware starszych modeli.

Na przełomie kwietnia/maja wyjdą nowe mapy razem z NavCore 8 (inaczej to nie będzie działać). Aktualizacja powinna być wkrótce potem... (zależnie od polityki marketingowej TomToma)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 06, 2008, 16:58:20 »
Ehh chyba wcześniej powinni widać nowe mapki np 7.20 dla navcore 7 z 99% siatką dróg dla Polski  :mrgreen:

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 06, 2008, 17:06:09 »
A jeszcze jeszcze najpierw powinni udostępnić siódemkę na WM/Symbian/PalmOS.

BTW - ponieważ myślę nad GO, to przeglądając zapowiedzi, zaczynam się zastanawiać, czy starczy w aucie gniazdek "zapalniczkowych", jeśli akcesoria nie będą wbudowywane.

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 06, 2008, 17:15:57 »
BTW - ponieważ myślę nad GO, to przeglądając zapowiedzi, zaczynam się zastanawiać, czy starczy w aucie gniazdek "zapalniczkowych", jeśli akcesoria nie będą wbudowywane.

Na szczęscie są rozgałeźniki zapalniczkowe. Kto mam nawigacje i CB ten pewnie juz ma takie ;)

*

Offline Waszko

• 1330
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 06, 2008, 21:28:21 »
Na szczęscie są rozgałeźniki zapalniczkowe. Kto mam nawigacje i CB ten pewnie juz ma takie ;)

Dokładnie, sam ostatnio taką zakupiłem na 3 gniazda za 29 zł. Jedno na navi, drugie cb, trzecie termometr/ładowarka  :mrgreen:

*

Offline robertsosna

• **
  • 106
  • MIO MOOV 360
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 07, 2008, 10:36:24 »

Dokładnie, sam ostatnio taką zakupiłem na 3 gniazda za 29 zł. Jedno na navi, drugie cb, trzecie termometr/ładowarka  :mrgreen:

Ja w swoim aucie dołozyłem 3 gdziazdo ,oprócz tego tez ma jeden rozdzielacz ,w sumie 5 szt mam

*

Offline jachu77

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 07, 2008, 23:10:16 »
a, ja mam w Passacie oryginalne fabryczne 4 gniazda, nie mówiąc już o rozgałęźniku...

*

Offline Waszko

• 1330
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 07, 2008, 23:48:55 »
Koniec przechwałek, wracajmy do tematu...

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 25, 2008, 11:07:01 »
Witam
Posiadam TomTom Go 920 mialem mapy 7.15. W tomTom Home nie bylo dostepnych map 7.20. Po milej i expresowej reakcji supportu TomTom zostaly mi przypisane mapy 7.20 do konta  (obecnie najnowsze obowiazujace dla uzadzen Go x20). Mapy zaciagniete i funkcjonuja prawidlowo.
Ostatnio jednak pojawil sie Navcore 8.010 ktory tez bez problemu sie zainstalowal przez TT Home. Jak wszyscy wiedza ze TT 8 posiada Asystenta pasa ruch ktory na mapach 7.20 nie dziala w zwiazku z czym napisalem do supportu czy w ramach aktualizacji navcore udostepnia mapy wspierajace asystenta pasa ruchu i oto odpowiedz:

Na dzien dzisiejszy jeszcze nie wiadomo dokladnie. Mapy w wersji 8 na pewno ukaza sie dla miedzy innymi Pasnkiego modelu, ale na 100% nie wiadomo czy funkcja bedzie aktywna.

Generalnie wybor pasa jezdni mial byc dostepny tylko dla urzadzen GOx30, ale w zwiazku z dosc duzym zainteresowaniem uzytkownikow pozostalych tygodni technicy probuja stworzyc takie mapy, w ktorych opcja owa bedzie dostepna dla reszty modeli.

Z powazaniem,
Wsparcie Techniczne TomTom
 Dublowanie wątków, spamowanie tym samym postem po wątkach! (OleYek)