TomTom na SPV c600

• 13 Odpowiedzi
  • 2735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TomTom na SPV c600
« dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:29:35 »
Witam,
 Panowie i Panie pomocy!!!
Czy ktoś może mnie przeprowadzić krok po kroku przez instalacje TomToma na c600. Próbowałem już wieloma sposobami, ale coś mi nie wychodzi.
Błagam pomocy!!!
pozdrawiam

Nie pisz boldem! R.

*

Offline maryś

• **
  • 201
  • Katowice
  • Sprzęt: Loox 420+2GB, E50+1GB, LD-3W
TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:41:55 »
Witam.
Grzesiek77
Nie tak "grubo".
Zalądałeś tutaj : Instrukcja obsługi TTM5/N5
Pozdrawiam : Marian
Pozdrawiam : Marian

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:48:27 »
tutaj jest niby opisane wszystko odnośnie urządzenia TomTom. Sprawy się mają inaczej, jak próbuje zainstalować go na SPV c600.
Może ktoś już to przeszedł i wszystko działą ok. dlatego prosze o instrukcje "krok po kroku"
THX.

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2006, 19:43:02 »
Akurat mam C600 i TT więc mogę pomóc :)
Sam program instalujesz najlepiej na kartę pamięci (ja mam to standardowo w Program Files na Storage Card). Mapy natomiast dajesz do głównego katalogu na Storage Card. Jeśli dalej są problemy to na telefonie (nie na karcie) w My Documents tworzysz katalog TomTom i dajesz tam plik CurrentMap.dat (możesz go sobie utworzyć za pomocą notatnika), a w nim dajesz ścieżkę do map (np. \Storage Card\Eastern_Europe-Map\). Niektórzy muszą jeszcze w ten katalog dać dowolny plik .jpg, ale nie wiem dlaczego.
No i jako nazwę odbiornika GPS musisz ustawić BT GPS.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 14, 2006, 18:34:57 »
zrobiłem według twoich wskazówek i tt nie widzi map. na co mam jeszcze zwrócicć uwage?

*

Offline R.E.D.

• 484
TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 16, 2006, 13:50:25 »
a ja mam pytanie z innej beczki: czy do mapy z ttn i ttm sa kompatybilne?

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 07, 2006, 17:20:44 »
Cytat: "R.E.D."
a ja mam pytanie z innej beczki: czy do mapy z ttn i ttm sa kompatybilne?

Nie tyle kompatybilne, co po prostu mapy na PDA i telefony, to te same mapy. Inaczej z mapami do urządzeń serii TomTom GO/Rider/One.

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2006, 18:58:31 »
A ja mam problem z komunikacją BT GPS z moim SPV C600. Za pierwszym razem jak odpaliłem TomToma to było wszystko ok, ale później, gdy chciałem sprawdzić go na trasie, czy też w domu ( na zewnątrz budynku ) w spv pisze, że jest nawiązane połączenie, na GPS-ie mruka niebieska dioda - czyli nie jest połączony i tak samo w TomTomie. Nie wiem już co mam myśleć.

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2006, 21:31:17 »
Cytat: "pr0mil"
A ja mam problem z komunikacją BT GPS z moim SPV C600. Za pierwszym razem jak odpaliłem TomToma to było wszystko ok, ale później, gdy chciałem sprawdzić go na trasie, czy też w domu ( na zewnątrz budynku ) w spv pisze, że jest nawiązane połączenie, na GPS-ie mruka niebieska dioda - czyli nie jest połączony i tak samo w TomTomie. Nie wiem już co mam myśleć.

W telefonie muszisz uaktywnic Com 6 i Com 7
Wlacza sie je w configurationss-> BT SerialPort SETUP
Potem do Setting Blluetooth -> Menu->Devices->New
haslo do gpsu to 0000

Jesli chodzi o GPS BT to
palaca sie niebieska dioda oznacza ze telefon jest polaczony z telefonem
migajaca niebieska dioda oznacza ze odbiornik nie polaczyl sie z telefonem

migajaca zolta dioda oznacza ze szuka satelity
palaca sie diodka = polaczyl sie z satelita

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2007, 10:28:18 »
Witam,
Walczę od dłuższego czasu z TomTomem na SPV C600. Po wgraniu go na kartę w telefonie w ogóle nie daje się uruchomić (plik Start.exe w ogóle się nie uruchamia) ?
Blokady Microsoftu nie mam, bez problemu instaluję programy typu smartgadu, a z TomTomem lipa. Czy przeszkodą może być brak urządzenia GPS? :(

Pozdrawiam

*

Offline R.E.D.

• 484
TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 21, 2007, 11:35:53 »
Cytat: "poczatkujacy22"

Jesli chodzi o GPS BT to
palaca sie niebieska dioda oznacza ze telefon jest polaczony z telefonem
migajaca niebieska dioda oznacza ze odbiornik nie polaczyl sie z telefonem

migajaca zolta dioda oznacza ze szuka satelity
palaca sie diodka = polaczyl sie z satelita

to nie jest regula - u mnie jest dokladnie odwrotnie :]
Cytat: "prezesik"
Witam,
Walczę od dłuższego czasu z TomTomem na SPV C600. Po wgraniu go na kartę w telefonie w ogóle nie daje się uruchomić (plik Start.exe w ogóle się nie uruchamia) ?
Blokady Microsoftu nie mam, bez problemu instaluję programy typu smartgadu, a z TomTomem lipa. Czy przeszkodą może być brak urządzenia GPS? :(

Pozdrawiam

skad masz plik start.exe?  :mysli:

przeszkoda na pewno nie jest brak odbiornika gps - jezeli nie mialem w posiadaniu odbiornika sam korzystalem z tomtoma jako wyznacznika tras  ;)

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 21, 2007, 13:37:06 »
Plik start.exe mam po prostu z pakietu instalacyjnego, nie jest on plikiem podgrywanym osobno 'z zewnątrz'.

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2007, 10:39:31 »
Mam c 600 i powiem ci ze miałem podobny problem . poradziłem sobie tak :
Zainstalowałem TTM do pliku potem skopiowałem katalogi tomtom.system.2577, na karte , dorzucilem katalog Voices, i CurrentMap.dat wrzucilem do katalogu tomtom natelefonie.
Mapy muszą miec w nazwie "............-Map " i powinny leżeć na karcie .
Aby w menu start widoczne były ikony uruchamiasz plik z kat.2577.

TomTom na SPV c600
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 31, 2007, 23:04:04 »
Prawdę mówiąc już sobie poradziłem w bardziej 'konwencjonalny' sposób. Wystarczyło ściągnąć poprawkę ze strony TomToma i zacząć proces instalacji właśnie od tej poprawki, potem już wszystko z mniejszymi / większymi problemami ruszyło. Jedyny problem na jaki napotykam to wyłączanie się aplikacji w pewnych przypadkach i konieczność późniejszego restartu; ale myślę, że to jest akurat błąd aplikacji.
W każdym razie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam