Tomtom i Samsung SGH-i600

• 8 Odpowiedzi
  • 1158 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vogar

• *
  • 76
    • http://vogar.com.pl
Tomtom i Samsung SGH-i600
« dnia: Sierpień 22, 2007, 11:44:37 »
Czy TomTom działa na tym telefonie?
Wojtek

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
Odp: Tomtom i Samsung SGH-i600
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2007, 13:02:36 »
TAK i NIE z naciskiem na NIE  :(

Ponieważ telefon pracuje na windowsie da się zainstalować ale ponieważ nie ma ekranu dotykowego nie da się nim sterować. Istnieją podobno programy które za pomocą przycisków będą emulować rysik ale będzie to strasznie niewygodne z oczywistych powodów !!
Wersji TomTom-a dla telefonów komórkowych gdzie się steruje za pomocą przycisków też się nie zainstaluje ponieważ działa tylko na SYmbianie a tutaj jest windows ... Jednym słowem ja dałem sobie spokój bo nie warto się pocić aż tak ...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2007, 13:54:18 »
Wersji TomTom-a dla telefonów komórkowych gdzie się steruje za pomocą przycisków też się nie zainstaluje ponieważ działa tylko na SYmbianie a tutaj jest windows ... Jednym słowem ja dałem sobie spokój bo nie warto się pocić aż tak ...

MOże zadziała tt 5 mobile - tylko, że nie wydawane są już do tego TT nowe mapy - najnowsza jaka chodzi to 6.60

*

Offline FNW

• **
  • 196
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2007, 18:04:06 »

MOże zadziała tt 5 mobile - tylko, że nie wydawane są już do tego TT nowe mapy - najnowsza jaka chodzi to 6.60

:-? tu nie chodzi o to, że nie działa - bo działa ale problem jest ze sterowaniem, a TT mobile 5 jest dalej na symbianie ...

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2007, 18:38:28 »
tu nie chodzi o to, że nie działa - bo działa ale problem jest ze sterowaniem, a TT mobile 5 jest dalej na symbianie ...

Działa nie tylko na symbianie - na WM też chodzi

*

Offline FNW

• **
  • 196
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2007, 20:45:16 »
tu nie chodzi o to, że nie działa - bo działa ale problem jest ze sterowaniem, a TT mobile 5 jest dalej na symbianie ...

Działa nie tylko na symbianie - na WM też chodzi

Wiadomo, że jest wersja na WM i na Symbiana a ty dalej w kółko to samo. Może, żebys zrozumiał - jeśli masz PDA (bo jeśli nie - to nie zrozumiesz) włącz sobie TT i ustaw cokolwiek bez używania rysika - a taka sytuacja jest w tym telefonie i innych na windowsie bez dotykowego ekranu ...

*

Offline Jaszek

• 46
    • Przydatne linki by Jaszek
  • Sprzęt: TTG 700
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2007, 10:47:20 »
... włącz sobie TT i ustaw cokolwiek bez używania rysika  ...

Nie wiem co to Symbian a co WM, mam TTG 700 i mogę się nim posługiwać bez dotykania ekranu za pomocą pilota, więc chyba brak dotykowego ekranu nie dyskryminuje urządzenia?

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2007, 11:59:43 »
Może, żebys zrozumiał - jeśli masz PDA (bo jeśli nie - to nie zrozumiesz) włącz sobie TT i ustaw cokolwiek bez używania rysika

Na Palmie nie ma z tym większego problemu - jedyne na co można narzekać to brak opcji na wciśnięcie guzika "cancel" :"P (albo ja nie wiem jak to zrobić, przyznam że nie szukałem).
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline saenta

• **
  • 105
  • Sprzęt: Nokia N8, Xda Zest, TG01 i inne zabawki
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 12, 2007, 17:36:27 »
TomTom daje się uruchomić na i600  :), potrzebna jest wersja 5.20 dla smartphonów. Problem mam z klawiaturą, bo ten TT jest przeznaczony chyba do klawiatur jakie sa w telefonach (czyli bez liter), ale to nie jest wielki problem bo miejsce można wskazać na mapie za pomocą przesuwania kursora.  Natomiast nie wiem jak uczynić, aby TT w i600 zobaczył odbiornik GPS, wie ktoś?
prawdziwy facet jest jak dziecko...