TomTom i pokrycie Polski !!!

• 4 Odpowiedzi
  • 3135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ozz

• 9
« dnia: Maj 10, 2006, 22:07:19 »
Witam wszystkich,

czy mozecie mi wyjascic pewna 'anomalie' dotyczaca danych na stronie TomTom'a. Problem polega na tym ze w momencie gdy sprawdzam pokrycie Polski na stronie produktu TomTom ONE wynosi ono 26%, natomiast gdy patrze na pokrycie Polski w sekcji gdzie mozna mapy zakupic i sciagnac, pokrycie Polski siega 23%. Moze glupie pytanie ale wyjasnijsice mi dlaczego tak jest. Skad ta roznica sie bierze? Dla mnie to troche dziwne ze z urzadzeniem dostaje mape z pokryciem Polski 26% a do zakupienia i sciagniecia jest mapa z pokryciem 23%

Dzieki i pozdrawiam

*

Offline mkycler

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2006, 00:22:51 »
Wynika to z polityki sprzedażowej TomTom. Z ONE (i TYLKO z tym) dostajesz mapę PL_CZ_HU w wersji 645, a do pozostałych produktów jest dodawana mapa DE_CH_AT_PL_CD_Plus w starszej wersji - stąd różnica w pokryciu.

Podobno warto poczekać do czerwca. Skok dokładności map ma być ponoć bardzo zauważalny.

*

Offline ozz

• 9
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 11, 2006, 08:14:07 »
Dzieki wielkie za odpowiedz. Co sie tyczy aktualizacji map to kontaktowalem sie z serwisem www.tom-tom.pl Nie wiem na ile jest to zrodlo wiarygodne ale oni twierdza ze aktualizacja map nastapi nie wczesniej niz w III kwartale br.

*

Offline mkycler

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 11, 2006, 08:37:16 »
Nie wiem na ile ten serwis jest wiarygodny. Powstał w marcu 2006, na stronach TomToma jako dystrybutor w Polsce poadana jest firma Bajtel z Warszawy. Informację o czerwcowej aktualizacji mam właśnie od nich. Zobaczymy, kto ma rację - czerwiec tuż-tuż...

*

Offline linq

• 40
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 13, 2006, 03:12:15 »
Najświeższe wiadomości donoszą, że jest szansa na nową Polskę "w najbliższej przyszłości", jak tylko nowy produkt Tomtoma (Navigator 6)zacznie ekspansywnie wtaczać się na nasz rynek.
Wówczas, jak zapowiedział producent, można się będzie spodziewać nowych map, w tym również Polski. Jest to gdzieś na tym forum, ale wolę, żeby to sam zainteresowany poszukał. Pozdro[/url]