W końcu doszedłem do ładu i składu , mogę wykupić tą Usługę Live na angielskim koncie...wszystko ładnie działa do momentu gdzie trzeba zapłacić z karty....Okey , mogę to zrobić ale jestem zdziwiony tym co usłyszałem od wsparcia technicznego TT przed chwilą , mianowicie moje Usługi Live są na moim koncie w TT dalej aktywne do 27.07.2011roku....
w swoim go 940 live ma komunikat po wejściu w Usługi Live - " Wystąpił problem z kartą SIM. Error code: 1001.
teraz mam dylemat czy związane to jest z jakąś awarią mojej karty SIM w tym urządzeniu , czy końcem tych usług...rozmawiałem z kolegą który ma ten sam model i też koniec tych usług , włączył swoją nawi / Usługi Live / Moje usługi , i miał ten sam komunikat co u mnie Error code: 1001.... wyłączył nawi i włączył ponownie , komunikat o błędzie 1001 znikł a pojawił się nowy , brak możliwości połączenia się z Usługami Live z innym błędem 465 lub coś podobnego...u mnie cały czas jest error code: 1001 , w supporcie proponował założenie karty serwisowej i wysłanie urządzenia do serwisu , co mam teraz zrobić , nie chcę wtopić 47 funtów , żeby się dowiedzieć ze mam coś z kartą...