tomtom go910 a aktualizacje

• 7 Odpowiedzi
  • 6782 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LucaM

• 10
tomtom go910 a aktualizacje
« dnia: Sierpień 12, 2008, 23:07:18 »
Witam od niedawna stalem sie posiadaczm navigacji tomtom go910 i chcialem sobie zaktualizować mapy ponieważ ma stara wersje 6 coś tam ale jak wszedłem na strone tomtom.com to tam pisze aby kupic nowe mapy czy w tomtom-ie nie ma mozliwości dormowych aktualizacji map czy coś źle szukam z góry dzieki za info 

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
Odp: tomtom go910 a aktualizacje
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2008, 23:21:36 »
Nie wiem czy jest i czy była możliwość zaktualizowania map w mapach w wersji 6.**przez mapshare jeżeli była to prawdopodobnie producent żakonczył już aktualizacje tak starych wersji , aktualizacji dokonuje się poprzez program tomtom home 2.3 zainstalowany na kompie , obecnie najnowsze mapy do nawigatorów tomtom  na aplikacje tomtom 7 to wersje map 7.20 ale wersji 6.** nie zaktualizujesz do 7.20 gdyż producent nie oferuje takiej aktualizacji i mapy w tej wersji należy zakupić , od niedawna jesteś posiadaczem tomtoma ale z tak starymi mapami urządzenie zapewne zkupiłeś z drugiej ręki. Podłanczając tomka do kompa z zainstalowanym tomtom home i uruchomieniu aktualizacji , twoje urzadzenie powinno zaktualizować jedynie samą aplikacje/program do wersji 7. pod którą ta stara mapa w wesrsji 6.** będzie działać.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2008, 00:43:27 »
Witam od niedawna stalem sie posiadaczm navigacji tomtom go910 i chcialem sobie zaktualizować mapy ponieważ ma stara wersje 6 coś tam ale jak wszedłem na strone tomtom.com to tam pisze aby kupic nowe mapy czy w tomtom-ie nie ma mozliwości dormowych aktualizacji map czy coś źle szukam z góry dzieki za info 

Nie ma i nigdy nie było, oprócz ostatniego wynalazku gwarancji najnowszych map, ale to dotyczy sprzętu nowego, świeżo zakupionego.

*

Offline LucaM

• 10
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2008, 08:58:43 »
znaczy dostalem ja zadarmo i stwierdzilem że przetestuje bo osobiscie do tej pory korzystałem z navigo2go i tam aktualizacje sa prawie co miesiac dlatego sie zdziwilem dlaczego w tomtomie nie ma no to trudno bedzie trzeba poszukac na necie darmowych :-) map.

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2008, 10:00:29 »

Nie ma i nigdy nie było, oprócz ostatniego wynalazku gwarancji najnowszych map, ale to dotyczy sprzętu nowego, świeżo zakupionego.

Gwarancja najnowszych map nie jest aktualizacją mapy a gwarancją otrzymania nowej mapy kiedy nabyliśmy tomtoma jeszcze ze starą mapą , a czy mapshare nie jest aktualizacją mapy?? wydaje mi się że jest , nie jestem pewny tylko czy mapshare działał w wersji map 6.** ale na 100% działa w wersji 7.** . Mapy tomtoma w nowych wersjach są aktualizowane nawet kilka razy dziennie , możesz kożystać z aktualizacji wprowadzanych przez producenta jak i osoby postronne uczestniczące w programie "mapshare) jak i sam nanosić poprawki na mape i udostępniać je innym.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2008, 14:49:44 »
Jedyne co możesz zrobić to zaktualizować oprogramowanie (firmware) urzadzenia do navcore 7 i zakupić mapki: np. Western&Central Europe 7.20, która póki co jest w nizszej cenie (220zŁ), albo też poczekać bo lada dzień wyjdą nowsze mapy (prawdopodobnie wersja 7.25) aczkolwiek będą one kosztować nieco ponad 300zł.

*

Offline LucaM

• 10
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2008, 10:36:50 »
i tak mi to śmierdzi oszustwem kupując navigo około 1,5 roku temu kupiłem ze starymi mapami a teraz zaktualizowałem do nowej mapy bez żadnych opłat, a w tomtom-ie by mieć nowe mapy trzeba je sobie kupić, gdzie urządzenie te nie było tanie.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2008, 11:53:48 »
No tak, ale co by tu nie mówić TomTom ogólnie jest nieco lepszy od navigona a mapy navteq'a pozostawiają czasami wiele do życzenia (sam się o tym przekonałem jeżdżąc ostatnio w Hiszpanii)