Witam,
tesciu chce zakupic nawigacje.
Oczywiscie polecilem mu TomTom, gdyz jezdzi czasami dalej niz w Polsce (chociaz rzadko).
I teraz do Was drodzy forumownicze pytanie.
Jak wyglada roznica miedzy TomTomGO 910 a TomTomGO 700.
Róznica jest jak stąd do Rosji
DUŻO lepszy wyświetlacz (i panoramiczny), lepiej zachowuje się w słońcu, (wydaje mi się że są wieksze ikonki). Lepsza funkcjonalność "okołonawigacyjna" czyli obsługa mp3, ipoda, czy przeglądanie fotek. Z czasem pojawi sie aplikacja do ogladania filmów na nich (na pudle mają napisane 16 GB free

, ja przy załadowanych wszystkich mapach widzałem 11,3 GB). Mapy są bogatsze (mapa w wer 6,45 jeśli dobrze pamiętam). GPS SirfStar III (dużo wyższa czulość), co za tym idzie nie ma potrzeby stosowania anteny zew nawet w trudnych warunkach (np metalizowana przednia szyba). No i rewelacja (zwłaszcza dla osób ceniących wygodę przy dłuższym, bardziej skomplikowanym planowaniu) możliwość zarządzania TT GO za posrednictwem komputera stacjonarnego !! SUPER ŁATWO dodać POI, ulubione, wrzucać muzyke, czy zdjęcia. WG MNIE REWELACJA. Choć bawiłem się tylko chwilkę to jednak wydaje mi się że jest dobrze przemyślane.
Roznica cenowa to okolo 900pln. Gdzie (w jakim sklepie, moze byc inetowym najtaniej kupic)
JA najwyżej mogę podpowiedzeć gdzie najlepiej kupić

(co nie znaczy najtaniej

)
Czy rzeczywiscie warto TomTomGO 910.
Część plusów już opisałem. Wg mnie warto.
Czy w przypadku zakupu urzadzenia teraz jest juz ta mapa z pokryciem 23% Polski?
Wg mnie jest ta "bogatsza" czyli 26 %
Ile by kosztowała kolejna aktualizacja (ochrony nie ma, ze powiedzmy przy zakupie dzisaj mozemy darmo aktualizowac przez 3miesiace).
Nie rozumiem za bardzo polityki cenowej TT więc wolę się nie wypowiadać.
ps. TomTomGo 910 jest mutlimedialnym centrum rozrywki. W jaki sposob mozemy go polaczyc z typowym radiem w samochodzie?
Chociażby przewodem minijack-minijack (jeśli radio ma audio-in) który jest na wyposażeniu. Na wyposażeniu masz też mikrofon przewdodowy.