TomTom GO LIVE 10XX

• 401 Odpowiedzi
  • 150606 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszt

• *
  • 59
  • Sprzęt: GO 500
Odp: TomTom GO LIVE 10XX
« Odpowiedź #210 dnia: Marzec 19, 2011, 20:01:33 »
Dostępna jest już na My Tom Tom aktywacja subskrybcji dwuletniej aktualizacji map  :grin:

A gdzie to znalazłeś, bo ja u siebie nie widzę?!

Na zakładce logowania My Tom Tom jest pozycja "activate code", po otwarciu której dochodzimy do wpisania kodu aktywacyjnego. Ja w ten sposób aktywowałem dzisiaj subskrycję zakupioną z nawigacją.   

*

Offline Akwafan

• **
  • 116
  • Sprzęt: TomTom
« Odpowiedź #211 dnia: Marzec 19, 2011, 20:14:22 »
Aaaa no faktycznie :)

Dziękuję Ci "tomaszt".

*

Offline cwaniakok

• 25
  • Nigdy więcej TomTom!
  • Sprzęt: TT XL i  GO 1000
« Odpowiedź #212 dnia: Marzec 19, 2011, 20:33:02 »
A mi się nie udało aktywować. (Wprowadzony kod aktywacyjny nie jest już ważny, ponieważ upłynął 90-dniowy okres od jego pierwszego użycia.) Oj w poniedziałek będzie się działo! Czy jeszcze ktoś ma taki problem?

« Odpowiedź #213 dnia: Marzec 21, 2011, 12:45:14 »
Kod aktywacyjny dla usługi aktualizacji map należy wprowadzić na stronie http://www.tomtom.com/code gdzie jesteśmy kierowani na stronę http://www.tomtompromocode.com/

Może jeszcze wystąpić taki komunikat "Nie można użyć wprowadzonego kodu aktywacyjnego, ponieważ jest on niezgodny z zainstalowaną wersją aplikacji.".

*

Offline tomaszt

• *
  • 59
  • Sprzęt: GO 500
« Odpowiedź #214 dnia: Marzec 21, 2011, 14:14:53 »
Kod aktywacyjny dla usługi aktualizacji map należy wprowadzić na stronie http://www.tomtom.com/code gdzie jesteśmy kierowani na stronę http://www.tomtompromocode.com/

Może jeszcze wystąpić taki komunikat "Nie można użyć wprowadzonego kodu aktywacyjnego, ponieważ jest on niezgodny z zainstalowaną wersją aplikacji.".

A to ciekawe, bo ja aktywowałem usługę aktualizacji dla GO 1000 bezpośrednio przez My Tom Tom (zakladka "activate code"). Widocznie można i tak jak Ty opisujesz, ale dzwoniłem dzisiaj do suprtu w tej sprawie i widzę że oni (przynamniej gość z którym rozawiałem) nie wiele wie na ten temat.

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
  • Sprzęt: PNA NAVROAD 430BT, HTC HD2, TT GO LIVE 1000
« Odpowiedź #215 dnia: Marzec 21, 2011, 15:02:41 »
Ogólnie mam wrażenie, że support TT na Polskę jest bo musi być, jednak mimo swojego entuzjazmu i chęci pomocy nie mogą zastąpić rzetelną wiedzą.
Ostatnio, gdy wreszcie pojawiła się możliwość aktualizacji map w ramach Gwarancji Najnowszych Map, nie mogłem zaktualizować swojej nawigacji GO live 1000. Ciągle pojawiał się błąd na urządzeniu "Coś poszło nie tak...". Mimo, że czekałem na aktualizację pół roku, przez środę i czwartek gdy support walczył z moim problemem nie mogłem już tego zdzierżyć. Zauważyłem, że problem pojawił się po zgłoszeniu braku możliwości do zalogowania się do usług LIVE, który miał się rozwiązać po resecie mojego konta przez centralę. W swoich postach wskazywałem że może to być przyczyna moich kłopotów z aktualizacją map. Mimo to support nie odniósł się do tego, a ciągle kazał resetować urządzenie, lub czyścić pamięć cache MyTomTom. Samodzielnie domyśliłem się aby przypisać urządzenie do nowego konta. Ruszyło! Zainstalowało poprawkę, aktualne mapy.
Wstyd, że support nie potrafił mi pomóc, a użytkownik musiał sam sobie poradzić. Jak do tej pory nie dostałem informacji wyjaśniającej, przeprosin, choć opisałem im tę sytuację.
Dalej nie mam mozliwości zalogowania się do usług LIVE na terenie Polski, choć od października do początków marca taka możliwość istniała, "dzięki" temu nie mam aktualnej bazy radarów, wyszukiwania Google, choć mam dwuletnią subskrypcję tej usługi.

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #216 dnia: Marzec 25, 2011, 22:06:18 »
Hey everyone, we have today released several new features on MyTomTom including Map Update Service purchase and single map purchase in UK/Netherlands.

The remaining countries will become available in the coming month...have a good weekend!

*

Offline jansol

• 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
« Odpowiedź #217 dnia: Marzec 25, 2011, 23:43:28 »
Bankier ale tu jest polskie kino więc miło będzie jak i napisy w rodzimej językowni będą... :mrgreen:

ok...

yossarian-67 podejrzewam że na nich takie cięgi z całego świata lecą że nie wydaje mi się żeby klękali przed nabywcami.... na FB chłopaki z TT piszą dla złagodzenia - że cały zespół usilnie pracuje nad poprawą całego tego mytt i aktualizacjami....

Firma ma ręce związane - rękompensaty wypłacać ? .. na logiczny sposób to w plecy nieźle by mieli w skali światowej ... kto nie cierpliwy i nadgorliwy reklamuje a firma cicho siedzi żeby większego puczu i nie było...

obsługa info-tele jest do doopki ... ludziom w głowach tylko mieszają.... wiem bo ostatnio znajomemu zaoferowałem pomoc w aktualizacji i tak się to wszystko skączyło że navi leży w szufladzie bez map  :mrgreen:  ... powód jest jeden - kopia zapasowa nie działa ... więc jak przy instalacji w którymś momencie wyskoczył błąd to  szlak wszystko trafił...  :S
   Nie wiedziałem- mój błąd że w nowej serii nie ma opcji pomocy przy instalacji (rozpakować pobraną mapę, kopiuj wklej i w drogę) ... :shock:  ... a suport - zdjęcia problemu przesłać bo powodów może być cała masa ...    :(  - serwisantów chcą z nas zrobić na siłe i w dodatku za opłatą naszą...  :-|

ehhh... TT  :)

*

Offline MaBo49

• 19
  • Sprzęt: Samsung GalaxyS I9000
« Odpowiedź #218 dnia: Marzec 26, 2011, 15:05:10 »
Pieniędzy to na pewno nie zwrócą, ale gdyby mapy dla czekających na My Tom Tom przez rok gratis - mala rekompensata.

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
« Odpowiedź #219 dnia: Marzec 26, 2011, 15:09:48 »
Nie ma szans. Pisałem o tym w tej sprawie. moja prośba była chociaż o półroczną (dwie) aktualizację map. Centrala się nie zgodziła, a ja przecież się na nich nie obrażę, bo i tak już kupiłem urządzenie. :shocked:

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #220 dnia: Marzec 26, 2011, 16:22:18 »
Nie ma szans. Pisałem o tym w tej sprawie. moja prośba była chociaż o półroczną (dwie) aktualizację map. Centrala się nie zgodziła, a ja przecież się na nich nie obrażę, bo i tak już kupiłem urządzenie. :shocked:
wiesz co było by żeby Ci przydzielili taką aktualizację ? ;] ... lawinowo ludzie ich zasypią takimi prośbami ?..

z umowy w końcu się wywiążą 8 mapa i tak każdy dostanie ale że sprzedają urządzenia nie zgodne z opiosem to już inna -bajka ...  :]

*

Offline cwaniakok

• 25
  • Nigdy więcej TomTom!
« Odpowiedź #221 dnia: Marzec 26, 2011, 21:29:53 »
Ale jedna mapa gratis była. Ja tomka kupiłem z mapą 855, zaktualizowałem do 860 a ostatnio do 865! A podobno gwarancja najnowszych map dotyczy jednej mapy więc 865 była gratis bo subskrypcji na dwa lata jeszcze wtedy nie miałem aktywnej

*

Offline supr3me

• 1
  • Sprzęt: TT GO Live 1000; Samsung Wave S8500
« Odpowiedź #222 dnia: Marzec 26, 2011, 21:47:05 »
Witam
kupiłem sobie dziś TT Go Live 1000 i nie moge znalezc tego kodu aktywacyjnego zeby miec mapy na 2 lata, gdzie on powinien byc? czy moze go nie ma bo kupilem TT w UK a tu chyba byla opcja tylko na 90 dni aktualizacji? jak w ogole powinien wygladac taki kod? ile znaków?

pozdrawiam

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #223 dnia: Marzec 26, 2011, 22:06:58 »
A pisze Ci na opakowaniu że 2 lata gratis?
Zobacz czy czasem nie masz podwójnego pudełka. Ja w 940 tak miałem.

*

Offline cezarcezar

• 17
  • Sprzęt: TomTom GO 1000 LIVE .HTC Tatoo.iPhone
« Odpowiedź #224 dnia: Marzec 26, 2011, 22:21:20 »
Witam
kupiłem sobie dziś TT Go Live 1000 i nie moge znalezc tego kodu aktywacyjnego zeby miec mapy na 2 lata, gdzie on powinien byc? czy moze go nie ma bo kupilem TT w UK a tu chyba byla opcja tylko na 90 dni aktualizacji? jak w ogole powinien wygladac taki kod? ile znaków?

pozdrawiam

Witam ,jak kupiles w UK to masz tak samo jak inni na 6-mcy
Ja kupowalem nie cale pol roku temu a sciagalem za friko juz dwa numerki map.U mnie bylo na pudelku tylko 30 dni,ale jak go kupilem to byly wogle same problemy nawet z podlaczeniem,a my tt to byla jedna wielka pomylka i dopiero raczkowal.
W kuzylem sie w tedy i zadzwonilem w pierw do obslugi w UK i dowiedzialem sie ze naleza mi sie aktualizacje map nawet jakby wyszly mi za rok,w razie czego mialem podac ,ze dzwonilem do nich i mialem problemy z polaczeniem,z my TT ,no i w sumie nie bylo zadnych aktualizacji,w razie czego mialem podac nr. rozmowy i imie rrozmowcy.To samo podali mi w polskim serwisie.Na dodatek obydwaj wszystko podeslali mi na emayla ,tak,ze mialem podkladke.
Nie dawno jakos mialem problemy z usluga LIVE i jak zadwonilem do nich w tej sprawie to powiedzieli mi ,ze prawdopodobnie bede mogl sciagac troche dluzej za fri ze wzgledu ,ze sami nie przewidzieli takich problemow i do czasu az to bedzie dopiete na ostatni guzik moze byc taka mozliwosc.
Pozdrawiam
PS: nie podawalem zadnego kodu
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2011, 22:24:04 wysłana przez cezarcezar »

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #225 dnia: Marzec 26, 2011, 22:22:58 »
Ale jedna mapa gratis była. Ja tomka kupiłem z mapą 855, zaktualizowałem do 860 a ostatnio do 865! A podobno gwarancja najnowszych map dotyczy jednej mapy więc 865 była gratis bo subskrypcji na dwa lata jeszcze wtedy nie miałem aktywnej
nie wiem jak to jest - się okaże ile faktycznie w ciągu dwóch lat pobierzesz map 8 czy 10...
 całkiem możliwe że to było free... w zeszłym roku była podobna sytuacja... paru osobom w tym i mi, po skączeniu się usługi aktualizacja map - dostaliśmy po mapie ale to gdzieś po dwóch miesiącach od ukazania się .. ale dobre i to .. ;)   

*

Offline Akwafan

• **
  • 116
« Odpowiedź #226 dnia: Marzec 27, 2011, 01:02:36 »
Kupiłem sobie dziś TT Go Live 1000 i nie moge znalezc tego kodu aktywacyjnego zeby miec mapy na 2 lata, gdzie on powinien byc?

Kod aktywacyjny powinien znajdować się na białym prostokątnym polu pod pokrywką opakowania.

« Odpowiedź #227 dnia: Marzec 27, 2011, 16:02:47 »
Po prostu na najnowsze urządzenia nie można było aktywować usługi aktualizacji map ani kupić nowych map. Więc gwarancja najnowszych map została przedłużona.
Witam

pozdrawiam
Urządzenia z serii Live nie posiadają kod aktywacyjnego na dwuletnią usługę aktualizacji map. Zamiast map dostaje się usługę Live na rok w Niemczech na dwa lata.

*

Offline cwaniakok

• 25
  • Nigdy więcej TomTom!
« Odpowiedź #228 dnia: Kwiecień 03, 2011, 12:15:52 »
Mija kolejny tydzień a tu nadal nic! Cisza!!!! A za fotoradary zapłaciłem w grudniu. Czy to w końcu zacznie działać?

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #229 dnia: Kwiecień 03, 2011, 20:15:35 »
Normalnie masakra. Aż się cieszę że mam starą, wysłużoną... 940 Live  :mrgreen:

*

Offline cwaniakok

• 25
  • Nigdy więcej TomTom!
« Odpowiedź #230 dnia: Kwiecień 09, 2011, 19:06:54 »
No i dalej nic. Cisza!!!

*

Offline Akwafan

• **
  • 116
« Odpowiedź #231 dnia: Kwiecień 10, 2011, 12:51:27 »
Wczoraj minął miesiąc od kiedy zaczęło się coś pozytywnego dziać z programem MyTomTom i wreszcie udało się ściągnąć aktualizację mapy i od tej pory nadal kompletna cisza... Coraz bardziej mnie już to wkurza, że ciągle nie można aktualizować QuickGPSfix (co poprawi szybkość łączenia z satelitami), a przede wszystkim wkurza mnie to, że nie można wykupić subskrypcji na fotoradary, co udostępni pełną funkcjonalność tej usługi.
Poczekam jeszcze do czerwca i jeśli nie nastąpi jakaś radykalna zmiana, to sprzedam GO 1000 i przesiądę się na Navigona, ponieważ podczas wakacji potrzebuję w pełni funkcjonalne urządzenie, a nie takiego niedopracowanego gniota.

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #232 dnia: Kwiecień 10, 2011, 13:08:30 »
Akwafan sprzedając Będziesz stratny - ja zażądałbym zwrotu kasy , sprzęt niezgodny z opisem.

*

Offline cwaniakok

• 25
  • Nigdy więcej TomTom!
« Odpowiedź #233 dnia: Kwiecień 10, 2011, 21:20:00 »
A ja idiota wykupiłem subskrypcję na fotoradary w grudniu!!!

*

Offline Akwafan

• **
  • 116
« Odpowiedź #234 dnia: Kwiecień 16, 2011, 12:20:04 »
Coś nowego mi właśnie instaluje, ale nie mam pojęcia co, bo instalacja rozpoczęła się samoczynnie i będzie trwać około 11 minut.

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
« Odpowiedź #235 dnia: Kwiecień 16, 2011, 12:28:16 »
Ciekawe co. Przedwczoraj, wyszła nowa wersja MyTomTom, ciekawe co nowego. Pochwal się, bo ja dopiero wieczorem bedę mógł podłaczyc nawigacje.

*

Offline mkris

• 37
« Odpowiedź #236 dnia: Kwiecień 16, 2011, 17:06:15 »
Witam Wszystkich!

Drodzy użytkownicy TomTom... ma takie pytanko .

Posiadam aktualnie Go 930 i zastanawiam sie nad zmiana na Go 1005 tylko zastanawiam sie czy nie bedzie to bledna decyzja?
Mieszkam za granica i tutaj nie ma 2 lata darmowej aktualizacji mapy tylko 2 lata na darmo hd-traffic.

Dziekuje bardzo Wam za pomoc.

Pozdrawiam

*

Offline cezarcezar

• 17
  • Sprzęt: TomTom GO 1000 LIVE .HTC Tatoo.iPhone
« Odpowiedź #237 dnia: Kwiecień 16, 2011, 23:49:41 »
Witam
Mieszkasz za granica,ale gdzie to jest wazne
Pozdrawiam

poprawiłem cytowanie, nM
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2011, 00:02:35 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline mkris

• 37
« Odpowiedź #238 dnia: Kwiecień 17, 2011, 10:38:33 »
hej,
w niemczech.

hd traffic tutaj dziala - ale czy oplaca sie zmienic 930 na 1005 tylko z powodu hd traffic?
na internecie sa opinie podzielone co do go 100x i sie wlasnie zastanawiam - nie mialem okazji sie pobawic ta nowa navi i nie chcialbyl sie zawiesc.

dzieki raz jeszcze

usunąłem niepotrzebny cytat, nM
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2011, 11:25:16 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #239 dnia: Kwiecień 17, 2011, 11:02:56 »
ale czy oplaca sie zmienic 930 na 1005 tylko z powodu hd traffic?
moim zdaniem się opłaca - Poczytaj sobie o LIVE HD Traffic , w necie pełno jest informacji...
na internecie sa opinie podzielone co do go 100x i sie wlasnie zastanawiam - nie mialem okazji sie pobawic ta nowa navi i nie chcialbyl sie zawiesc.
co do urządzeń to się zgadza - opinie są podzielone a co do usług Live jest tak jak wyżej pisałem.