TomTom GO 700 i Bluetooth współpraca.

• 4 Odpowiedzi
  • 923 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 09, 2006, 21:53:26 »
Mam takie pytanie. Czy ktoś ćwiczył rozmowy za pomocą telefonu i TomToma za pomocą łącza Bluetooth. Ja mam takie uwagi i nie wiem czy tak ma być - czy nie mogę ustawić:
1. Komunikaty z TT są głośne (ustawione ma maksa) a rozmowy na tych samych ustaweiniach przez tel. są zbyt ciche.
2. Nie słychać wybierania numeru i w zasadzie nie wiadomo co się dzieje z połączeniem do czasu zgłoszenia się rozmówcy. Wg. mnie powinno być słychać wszystko to co dzieje się od chwili wybrania mumeru.
Może gdzieś się to ustawia? w TT v.6.... nie mogę tego znaleźć.
Tomasz

*

Offline Jaszek

• 46
    • Przydatne linki by Jaszek
  • Sprzęt: TTG 700
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2006, 11:28:15 »
Witam,

Tak, ja ćwiczyłem, z powodzeniem.

1. Głośność jest OK, możesz ją regulować podczas rozmowy. Ja mam zainstalowany mikrofon zewnętrzny, ale nie od TT za 40 € tylko ze sklepu komputerowego za 9,99 pln. Faktem jest jednak, że przy dużych prędkościach lepiej sprawdza się u mnie słuchawka BT.

2. Fakt, nie słychać wybierania numeru, gdy nawiązujesz połączenie wybierając numer za pomocą telefonu, gdy robisz to za pomocą TTG 700 słychać wybieranie. Bynajmniej u mnie tak to działa.

Pozdrawiam
Jaszek

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2006, 18:01:07 »
Niestety bolączka TT Go jest to, że jeżeli zapniesz go pod radio to przy nadejściu rozmowy dźwięk dzwonka urywa Ci uszy w głosnikach samochodu, natomiast rozmowa leci już tylko przez głośniczek Tomtoma - niestety rozmowy nie przełacza na car audio, choć radio prawidłowo wycisza.
Następnym problemem jest wysyłanie sms-ów o ile wysłać się da ; o tyle odebrać - nie zawsze - czasami odbiera wiadomość i wyświetla na ekraniku, czasami tylko piszczy i komunikuje, że nie może wyświetlić treści wiadomości.

*

Offline Jaszek

• 46
    • Przydatne linki by Jaszek
  • Sprzęt: TTG 700
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2006, 21:09:53 »
Wydaje mi się, że problem z odczytem sms polega na tym, że TTG potrafi odczytać tylko wiadomości zapisane na karcie SIM a tych zapisanych w pamięci telefonu nie potrafi. Tak to bynajmniej wygląda przy współpracy z moim telefonem - Nokia 6310i.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2006, 11:13:46 »
w mojej Nokii 6230i jak jest wykasowana skrzynka odbiorcza (pusta) pierwsze kilka sms-ów przerzuca na ekranik tt-a, potem już nie. Nadal jednak mam problem z przełaczeniem rozmowy na car audio...
może kwestia wymiany oprogramowania? Ostatnio udało mi sie podłączy ściemnianie ekranu po włączeniu swiateł, ale funkcja obecnie nieprzydatna bo jeździmy nawet w dzień na światłach. Szkoda , ze tt go 700 nie ma wyjscia z głośniczka, bo może by dało sie to przez przekaźniczek bezpośrednio na głośnik.